ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Διαμαντίδης ξεπερνάει τον Βράνκοβιτς!

Ο Διαμαντίδης ξεπερνάει τον Βράνκοβιτς!

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης φιγουράρει πλέον στην 3η θέση της λίστας των κορυφαίων ριμπάουντερ όλων των εποχών στην ιστορία της Basket League και απειλεί τον Στόγιαν Βράνκοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε την υποχρέωση με τον Απόλλωνα Πάτρας στο ΟΑΚΑ κι έκλεισε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, πριν από τους προημιτελικούς με τον Κολοσσό Ρόδου.

Στο μεταξύ, η αναμέτρηση με τους Αχαιούς είχε ξεχωριστή σημασία για τον Δημήτρη Διαμαντίδη ο οποίος μάζεψε 3 ριμπάουντ και έγινε ο 3ος ριμπάουντερ στην ιστορία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ αφού έφτασε τα 1.841, ξεπερνώντας την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του Γιώργου Καράγκουτη (1.838)!

Πλέον ο αρχηγός του Παναθηναϊκού απέχει 10 ριμπάουντ από τον δεύτερο Στόγιαν Βράνκοβιτς (1.851) και θα έχει την ευκαιρία να τον ξεπεράσει κατά τη διάρκεια των playoffs. Στην πρώτη θέση φιγουράρει ο πρώην συμπαίκτης του Δημήτρη Διαμαντίδη, Κώστας Τσαρτσαρής με 2.159 ριμπάουντ.

Στατιστικά με ενδιαφέρον

- Ο Δημήτρης Διαμαντίδης σημείωσε δύο ακόμη προσωπικά επιτεύγματα στο σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Το ένα εύστοχο δίποντο που είχε ήταν αρκετό για να συμπληρώσει τα 500 με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα ενώ με τους 10 πόντους που είχε, ξεπέρασε τους 4.300 συνολικά στην καριέρα του.

- Ο Αντώνης Φώτσης σημείωσε 12 πόντους σήμερα και με αυτούς έφτασε τους 1.998 στην καριέρα του στο πρωτάθλημα, για να προσπεράσει τον Τζον Κόρφα (1.989 στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος) και να βρεθεί στην 36η θέση της λίστας των κορυφαίων σκόρερ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

- Κλέβοντας δύο φορές την μπάλα, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς έσπασε το "φράγμα" των 100 στην κατηγορία.

- Ρεκόρ καριέρας σημείωσε ο Μιχάλης Λούντζης με τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε αφού η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν τα δύο που είχε σε τρία διαφορετικά παιχνίδια.

- Σε ομαδικό επίπεδο, οι 52 πόντοι που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός συνιστούν την καλύτερη εντός έδρας επίδοση του στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ αφού η προηγούμενη ήταν οι 54 πόντοι που δέχτηκε από τον Πανελευσινιακό.

- Τα 34 αμυντικά ριμπάουντ είναι η καλύτερη φετινή επίδοση των "πράσινων" που είχαν 33 στο εντός έδρας ματς με τον Πανελευσινιακό.

- Ακόμη ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε το ρεκόρ του στις τάπες με τις επτά που είχε σήμερα, όσες έκαναν οι παίκτες του εντός έδρας με τα Τρίκαλα BC Aries και εκτός έδρας με την ΑΕΝΚ Δημούλας.

ΠΗΓΗ: esake.gr

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ