ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νέλσον ή αντι-Νέλσον;

Νέλσον ή αντι-Νέλσον;

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στη βάση του για να μελετήσει τα λάθη του και να ξεκαθαρίσει τα θέματα του ρόστερ. Αναμονή για Ράιτ και Νέλσον. Ποιοι είναι οι δύο παίκτες που εξετάζονται.

Στην Αθήνα βρίσκεται πλέον ο Παναθηναϊκός, έχοντας επιστρέψει από το Κάουνας όπου έδωσε δύο δυνατά φιλικά παιχνίδια. Οι "πράσινοι" πλέον θα επικεντρωθούν στο πως θα βελτιώσουν τις αγωνιστικές τους αδυναμίες, αλλά και στο πως θα ενισχύσουν το ρόστερ τους, μετά τους τελευταίους τραυματισμούς.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς περιμένει τον Τζούλιαν Ράιτ, τον ψηλό που θα δοκιμαστεί τις επόμενες ημέρες, διεκδικώντας κατ' αυτόν τον τρόπο μια θέση στη φροντ-λάιν, δίπλα στον Εστεμπάν Μπατίστα, στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, τον Τζέιμς Γκιστ και τον Αντώνη Φώτση.

Αυτό που "καίει" περισσότερο τον Παναθηναϊκό είναι η κατάσταση της υγείας του ΝτεΜάρκους Νέλσον. Το διάστημα αποθεραπείας του Αμερικανού θα κρίνει το αν θα αντικατασταθεί ή αν οι "πράσινοι" θα περιμένουν την επιστροφή του. Εν τω μεταξύ οι άνθρωποι της ομάδας βρίσκονται στη διαδικασία αναζήτησης πιθανόν αντικαταστατών, έχοντας τις κεραίες τους ανοιχτές.

Οι ελεύθεροι παίκτες που έχουν ξεχωρίσει είναι ο Ντάνιελ Γιούιν, που έχει εμπειρία από την Ευρωλίγκα καθώς εχει φορέσει τη φανέλα της Προκόμ, αλλά και ο έμπειρος γκαρντ Κρίσταπς Βάλτερς, ο οποίος στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα του Πανιωνίου. Και οι δύο είναι γκαρντ, χωρίς να ταιριάζουν στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Νέλσον.

Νέλσον ή αντι-Νέλσον;

Ο Γιούιν παίζει και στις δύο θέσεις των γκαρντ και έχει έφεση στο σκοράρισμα. Έπαιξε δύο σεζόν στους Κλίπερς, πριν μετακομίσει στην Ευρώπη και την Κίμκι. Έκτοτε αγωνίστηκε στην Προκόμ, στην Αζόβμας, στην Μπεσίκτας και πέρσι φόρεσε τη φανέλα της Παρί Λεβαλουά. Πέρσι ο 31χρονος Αμερικανός γκαρντ (ύψους 1.91)είχε 11.6 πόντους και 4.6 ασίστ στο Eurocup και 11.0 πόντους, 3.3 ασίστ στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Ο Βάλτερς από την άλλη φημίζεται για την εκτελεστική του ικανότητα και λιγότερα για την έφεση του στην οργάνωση του παιχνιδιού. Διαθέτει ωστόσο φονικό περιφερειακό σουτ και τα τελευταία χρόνια έκανε πολύ καλές σεζόν στην Ισπανία. Είναι 32 ετών έχει ύψος 1.88 και είναι γιος του Βάλντις Βάλτερς .

Νέλσον ή αντι-Νέλσον;

Έχει γυρίσει την Ευρώπη παίζοντας μπάσκετ έχοντας αγωνιστεί στη Λετονία (Σκόντο), στην Τουρκία (Αντάλια, Άνκαρα), στη Γερμανία (Όλντενμπουργκ, Άρτλαντ), στην Ιταλία (Ούντινε), στη Ρωσία (Τρίουμφ), στην Ισπανία (Φουενλαμπράδα, Μπανταλόνα, Μάλαγα). Πέρσι έπαιξε στην Τουρκία (στο τελευταίο ματς της σεζόν είχε 31 πόντους με 9/10 τρίποντα), ενώ φέτος ξεκίνησε τη σεζόν στην Μπάρονς, την ομάδα της πατρίδας του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ