ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπράμος: "Μαζί με τον στόχο βρήκα την αυτοπεποίθηση"

Μπράμος: "Μαζί με τον στόχο βρήκα την αυτοπεποίθηση"
INTIME SPORTS

Ο Μάικ Μπράμος μιλάει για το πώς ανέπτυξε το ένστικτο του εκτελεστή. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε.

Ο Μάικ Μπράμος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και μίλησε για το πώς ανέπτυξε το ένστικτο του εκτελεστή.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

1.Η άνεση με την οποία σκοράρεις στα τρίποντα από όλες τις πλευρές μου θυμίζει το ρολόι που παίζαμε μικροί. Αλήθεια είχες καλή επίδοση στο ανάλογο παιχνίδι ως παιδί;

ΤΑ ΝΕΑ

«Ναι… Ήμουν αρκετά καλός. Δεν ήταν το παιχνίδι που συνήθως παίζαμε με τους φίλους μου, αλλά ναι… Ήμουν αρκετά καλός… Όλοι χάνουν που και που, αλλά περισσότερες φορές έφευγα νικητής, παρά ηττημένος από το γήπεδο».

2.Μπορείς να προσδιορίσεις αλλά και να αναλύσεις τα βασικά αίτια της «έκρηξης» στην απόδοσή σου τον τελευταίο μήνα;

Goal News

«Άρχισα να δουλεύω περισσότερο στο σουτ μου στις προπονήσεις, στον τρόπο που σούταρα και άρχισα να νιώθω πιο άνετα. Άρχισα να έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο ίδιο το σουτ μου, στον εαυτό μου και ο κόουτς με ενθάρρυνε να σουτάρω περισσότερο, να μην το σκέφτομαι. Τα ποσοστά μου δεν ήταν καλά στην αρχή, δεν ξεκίνησα καλά, αλλά όταν αρχίσουν να μπαίνουν τα σουτ, αλλάζει όλη η ψυχολογία του παίκτη. Μαζί με το στόχο, βρήκα και την αυτοπεποίθησή μου και όλα έγιναν πιο εύκολα».

3.Πως θα χαρακτήριζε τον εαυτό του ο ίδιος ο Μάικ Μπράμος;

Goal News

«Είμαι ήσυχος, δουλεύω πολύ, κάνω ότι ζητάει η ομάδα μου. Θέλω να κάνω ότι χρειάζεται η ομάδα μου για να πάρει νίκες. Δεν μου αρέσει να ξεχωρίζω, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Περισσότερο θέλω να «ταιριάξω» στην ομάδα και να κάνω ότι μπορώ καλύτερο για να πετυχαίνει τους στόχους της».

4.Αν και μέσα στο παρκέ είσαι ένας "ψυχρός εκτελεστής", νιώθεις ότι έχεις την Ελληνική καρδιά και ψυχή του πατέρα σου;

ΣΚΑΪ 100,3

«Ναι… Σίγουρα… Δεν το σκέφτομαι ιδιαίτερα μέσα στο γήπεδο, οπότε δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου ως «εκτελεστή». Μου αρέσει όμως να παίρνω τα σημαντικά σουτ σε δύσκολες καταστάσεις. Δεν νιώθω ιδιαίτερα την πίεση μέσα σε αυτές. Ήταν κάτι που καθώς μεγάλωνα μου άρεσε πάντα να κάνω. Ο πατέρας μου, ο Μάικλ Κονσταντίν, ήταν ένας δυνατός παίκτης του αμερικάνικου φούτμπολ. Έπαιζε και μπάσκετ, αλλά περισσότερο αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Ίσως πήρα αυτή τη δύναμη από αυτόν».

5.Θεωρείσαι παίκτης... πασπαρτού. Για τις ανάγκες της ομάδας θα έπαιζες ακόμα και 4αρι;

Sportday

«Αν η ομάδα το χρειαστεί, ναι! Αν ο κόουτς με εμπιστεύεται να παίξω ως τεσσάρι, αν και μάλλον είμαι λίγο κοντός γι’ αυτή τη θέση, ναι, θα το κάνω. Αν αυτό χρειάζεται η ομάδα θα προσπαθήσω να το κάνω».

6.Πώς βρίσκουν κίνητρο οι παίκτες του Παναθηναϊκού για την κανονική περίοδο όταν οι περισσότεροι λένε ότι η πρώτη θέση είναι εξασφαλισμένη από τον Ολυμπιακό και ότι ο Παναθηναϊκός δεν γίνεται να τον απειλήσει αλλά και να καταλήξει ποιο κάτω από την τρίτη θέση;

"Πελοπόννησος"

«Δεν έχει να κάνει με το να βρούμε κίνητρο, αλλά με το κίνητρο που έχουμε σε κάθε αγώνα, σε κάθε προπόνηση για να γίνουμε καλύτεροι. Αυτό που θέλουμε είναι να παίρνουμε νίκες σε κάθε αγώνα. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ήδη δύο ήττες στο πρωτάθλημα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Αυτό που μας λένε οι προπονητές είναι ότι όλοι οι αγώνες έχουν την ίδια σημασία. Κι επίσης, πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι μέσα από κάθε παιχνίδι, και για την Ευρωλίγκα. Δεν υπάρχει αγώνας που να μην είναι σημαντικός. Αυτό από μόνο του είναι ένα κίνητρο».

7.Πού πρέπει να βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός για να κατακτήσει το ελληνικό πρωτάθλημα;

Pamesports.gr

«Αμυντικά βελτιωθήκαμε αρκετά στη διάρκεια της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας και στο πρωτάθλημα. Είχαμε κάποιες προσθήκες παικτών, έπρεπε και αυτοί να ενσωματωθούν και ήταν μια προσπάθεια ομαδική. Επιθετικά, αρχίσαμε να βρίσκουμε ρυθμό, οι παίκτες βρίσκουμε το ρόλο μας και σουτάρουμε με πολύ καλύτερα ποσοστά. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε σε αυτούς τους τομείς και να εξακολουθήσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί στην άμυνα».

8.Ο Παναθηναϊκός είναι πίσω στο σκορ με -2, απομένουν 3-4 δευτερόλεπτα κι έχεις τη μπάλα στη γωνία. Είσαι ελεύθερος, όπως κι ένας συμπαίκτης σου κάτω απ' το καλάθι. Σουτάρεις για τη νίκη ή πασάρεις για την παράταση;

Gazzetta.gr

«Είναι πολύ πιθανό να προτιμούσα την πάσα, γιατί ένα λέι απ έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να βρει το στόχο, σε σχέση με ένα σουτ τριών πόντων. Θα λάτρευα να κάνω το σουτ, αν οι συμπαίκτες μου ήταν μαρκαρισμένοι, αλλά θα προτιμούσα ένα λέι απ σε σχέση με ένα τρίποντο ανά πάσα στιγμή, αν ένας συμπαίκτης μου ήταν ελεύθερος και κοντά στο καλάθι! Εννοείται βέβαια, ότι όλα εξαρτώνται και από τι εντολή θα είχε δώσει ο προπονητής…»

9.Γιατί προτίμησε τον Παναθηναϊκό από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι; Πώς κρίνεις το γεγονός ότι η Γκραν Κανάρια, η πρώην ομάδα σου, κάνει πορεία πρωταθλητισμού;

ART Channel

«Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό για μένα προσωπικά, για την καριέρα μου ήταν καλύτερη. Χτιζόταν μια ομάδα ουσιαστικά από την αρχή και πίστευα ότι θα μπορούσα να βρω το ρόλο μου και να βοηθήσω. Ήταν ένας από τους βασικούς λόγους. Ήθελα να έρθω στον Παναθηναϊκό. Όσο για την Γκραν Κανάρια… Ίσως εγώ να ήμουν το πρόβλημα… (γελάει) Είμαι χαρούμενος γι’ αυτούς. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, με καλά παιδιά και καλούς παίκτες. Εξακολουθώ να παρακολουθώ την πορεία τους, βλέπω τα αποτελέσματα κάθε εβδομάδα και ελπίζω να συνεχίσουν με νίκες».

10.''Αν ήσουν Αγιος Βασίλης, τι δώρο θα έκανες στους φίλους του Παναθηναϊκού;''

ΑΝΤ1

«Περισσότερους τίτλους… Όσους περισσότερους μπορούμε να κατακτήσουμε φέτος!»

11. “Το ισπανικό πρωτάθλημα χαρακτηρίζεται το κορυφαίο στην Ευρώπη. Μετά την πρόσφατη θητεία σου εκεί και την επιστροφή στην Ελλάδα, πόσο μεγάλη είναι η διαφορά επιπέδου με την ελληνική λίγκα”

basketplus.gr

«Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι οι ομάδες εκεί έχουν πιο μακρύ ρόστερ. Έχουν 10-12 παίκτες που παίρνουν χρόνο και έχουν ρόλο. Είναι όπως οι ομάδες της Ευρωλίγκας. Υπάρχει βάθος στον πάγκο. Εδώ εκτός από τις πρώτες δυο-τρεις ομάδες, οι υπόλοιπες έχουν ας πούμε επτά καλούς παίκτες και μετά το επίπεδο πέφτει. Νομίζω ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά, το βάθος στους πάγκους».

12. Οταν έφυγες από την Ελλάδα, περίμενες ότι θα γυρίσεις και θα είσαι περιζήτητος;

Superbasket.gr

«Ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μου να επιστρέψω, να αγωνιστώ εδώ. Σκεφτόμουν την επιστροφή, αφήνοντας την Ελλάδα. Ο πρώτος μου στόχος ήταν να βελτιωθώ ως παίκτης και να επιστρέψω να αγωνιστώ εδώ σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, υψηλού επιπέδου και στην Εθνική Ομάδα φυσικά. Ίσως όλα να έγιναν λίγο πιο γρήγορα από ότι περίμενα, αλλά τώρα είμαι εδώ… Και χαίρομαι γι’ αυτό».

13. Το σουτ είναι προπόνηση, τεχνική, ταλέντο, θέμα ψυχολογίας ή όλα τα παραπάνω μαζί;

Live Sport

«Είναι ένας συνδυασμός όλων αυτών. Ίσως κατά σειρά η προπόνηση, η τεχνική, αλλά και η ψυχολογία, γιατί αν δεν πιστεύεις ότι θα ευστοχήσεις, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ευστοχήσεις. Και η προπόνηση βοηθάει, γιατί με αυτόν τον τρόπο έρχεται φυσικά η κίνηση μέσα στο παιχνίδι και δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι».

14. Μπορείς να περιγράψεις τις διαφορές της Ισπανικής και της ελληνικής λίγκας σε αγωνιστικό επίπεδο;

Πρωταθλητής

«Στην Ισπανία το παιχνίδι είναι πιο γρήγορο. Είναι αυτό το οποίο χαρακτηρίζει το πρωτάθλημα, αλλά και το ισπανικό μπάσκετ γενικότερα. Στην Ελλάδα οι παίκτες διαβάζουν περισσότερο το παιχνίδι, έχει περισσότερη τακτική. Είναι οι δύο μεγάλες διαφορές. Στην Ελλάδα παίζεις με το μυαλό και επιπλέον έχει περισσότερες επαφές… Είναι πιο δυνατό».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ