ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπράμος: "Έτοιμοι να επιστρέψουμε στο στόχο"

Μπράμος: "Έτοιμοι να επιστρέψουμε στο στόχο"
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός απέχει 40 λεπτά για να πετύχει το στόχο του, όπως επισημαίνει ο Μάικ Μπράμος. Διαβάστε τι είπε για την απογοήτευση μετά το 2-2, την ενέργεια που πρέπει να έχει η ομάδα του και την πίστη που διακρίνει τους "πράσινους"

Ο Μάικ Μπράμος έγραψε στο προσωπικό του blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού για την επερχόμενη πέμπτη αναμέτρηση με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.

Το παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης (25/4) θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για το Final-4 του Λονδίνου. Διαβάστε τι είπε για την ενέργεια που πρέπει να βγάλει ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα στο Παλάου Μπλαουγκράνα.

Αναλυτικά, τα όσα έγραψε:

Ελπίζω να είστε όλοι καλά… Εμείς ετοιμαζόμαστε για τον τελευταίο αγώνα της σειράς των play offs στη Βαρκελώνη, μετά την ήττα της περασμένης Πέμπτης. Είχαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε την πρόκριση στο σπίτι μας, αλλά δύο πράγματα συνέβησαν: Έπαιξαν καλά κι εμείς δεν παίξαμε καλά.

Η Μπαρτσελόνα είναι καλή ομάδα και νομίζω πως αν είμαστε ειλικρινείς ο περισσότερος κόσμος δεν περίμενε ότι θα καταφέρναμε να οδηγήσουμε τη σειρά σε πέμπτο αγώνα, όταν αυτή ξεκίνησε. Είμαστε ακόμη ενθουσιασμένοι, πιστεύουμε ακόμη στους εαυτούς μας…

Όλα εξαρτώνται από ένα παιχνίδι και είναι στην έδρα τους. Κερδίσαμε έναν αγώνα εκεί, χάσαμε έναν, οπότε μένει να δούμε τι θα γίνει. Είμαστε καλύτερα αυτή τη στιγμή μετά την ήττα της Πέμπτης, Απογοητευτήκαμε σίγουρα, αλλά τώρα είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε για έναν ακόμη αγώνα.

Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας στον τέταρτο αγώνα ήταν ότι δεν βγήκαμε δυνατά από την αρχή. Βγήκαμε στο παρκέ και δεν εφαρμόσαμε το πλάνο μας και όταν βρίσκεσαι πίσω με 10 πόντους απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα, η πίεση αυξάνεται.

Είναι δύσκολο να επιστρέψεις απέναντι σε μια τέτοια ομάδα, γιατί καταβάλλεις μεγάλη προσπάθεια, μειώνεις στους τέσσερις και με δύο σουτ η διαφορά ανεβαίνει και πάλι στους δέκα. Κι εκεί η πίεση που νιώθεις αυξάνεται σίγουρα και είναι λογικό. Μετά τον αγώνα ήμασταν μάλλον σιωπηλοί οι περισσότεροι. Υπήρχε απογοήτευση… Αλλά μας μίλησαν οι προπονητές, οι πιο έμπειροι παίκτες και μας είπαν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Και το ξέρουμε… Είναι μια σειρά πέντε αγώνων…

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ξέρουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που μας στηρίζουν. Και ήταν απίστευτη όλη αυτή η στήριξη και την Πέμπτη. Δεν νομίζω ότι είχα πραγματικά παρατηρήσει τα πάντα ως την ώρα που είδαμε το βίντεο στην προπόνηση. Δεν το είχα ξαναδεί ποτέ. Είναι εκπληκτική η στήριξη από τον κόσμο από την αρχή της χρονιάς.

Ήταν εκεί για εμάς ακόμη και όταν ως νέα ομάδα δεν είχαμε καταφέρει ακόμη να βρούμε το ρυθμό μας. Δείχνει πόσο μακριά έχουμε φτάσει ως ομάδα και πιστεύω ότι ο κόσμος απλά εκτιμά τον τρόπο με τον οποίο παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι. Ο τρόπος που μας χειροκρότησαν στο τέλος, παρά την ήττα, σημαίνει πολλά για εμάς. Ήταν πάντα εκεί για εμάς. Δεν ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι, αλλά και πάλι ήταν εκεί στο τέλος.

Και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως θα είναι πάντα εκεί. Ακόμη και στην αρχή της χρονιάς, όπως είπα, όταν κανείς δεν ήξερε ακόμη αν θα καταφέρναμε να προκριθούμε από την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας.

Πολύ κόσμος μπορεί να πιστεύει πως όλα τελείωσαν μετά την ήττα της Πέμπτης. Αλλά εμείς πιστεύουμε στην ομάδα. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας στον τέταρτο αγώνα είναι ότι δεν μείναμε στο πλάνο μας. ΟΚ, είχαμε προβλήματα επιθετικά, αλλά το θέμα ήταν ότι αμυντικά δεν κάναμε ότι είχαμε κάνει στους τρεις προηγούμενους αγώνες. Τα λάθη που κάναμε, ήταν λάθη μυαλού. Όλοι μας…

Και αυτό αυτόματα δημιουργούσε πρόβλημα στην επίθεση, γιατί η δύναμή μας είναι η άμυνα… Θα πρέπει να είμαστε πολύ περισσότερο συγκεντρωμένοι από τα πρώτα λεπτά του πέμπτου αγώνα. Δεν βγήκαμε στο παρκέ όπως έπρεπε στον τέταρτο αγώνα. Ίσως ήταν ο κόσμος, ίσως ήταν ότι απλά δεν είχαμε την ενέργεια που έπρεπε…

Ποιος ξέρει; Αν μείνουμε στο πλάνο μας αυτή τη φορά, πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Δεν πρέπει να αφήσουμε την Μπαρτσελόνα να ξεφύγει… Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε 40 λεπτά να προσπαθήσουμε να πετύχουμε το στόχο μας, να προσπαθήσουμε να πάμε στο Λονδίνο. Το πρώτο δεκάλεπτο θα είναι καθοριστικό. Το τέταρτο παιχνίδι χάθηκε ουσιαστικά στα πρώτα λεπτά.

Πολλοί βλέπουν τα τελευταία λεπτά, αλλά στην πραγματικότητα πολλοί αγώνες κρίνονται εκεί, στο πρώτο πεντάλεπτο. Οπότε όσο μένουμε κοντά στο σκορ, θα είμαστε εντάξει. Δεν θέλουμε να βρεθούμε και πάλι σε θέση να κυνηγάμε, όπως έγινε στον τέταρτο αγώνα. Ένα είναι σίγουρο… Ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, ότι θα βγούμε στο παρκέ για να παλέψουμε!

Να είστε καλά, Μάικ".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ