ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπατίστ: "Δεύτερο σπίτι μου η Αθήνα"

Μπατίστ: "Δεύτερο σπίτι μου η Αθήνα"
INTIME SPORTS

Ο Μάικ Μπατίστ μίλησε για την δύσκολη απόφαση του να αφήσει τον Παναθηναϊκό, για το τι θα του λείψει περισσότερο από το "τριφύλλι", ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Μάικ Μπατίστ μίλησε στην "ΕΡΑ sport 101,8" και στους Κώστα Σωτηρίου, Γιάννη Ντεντόπουλο για την απόφαση του να αφήσει τον Παναθηναϊκό, την κίνηση του να φιλήσει το παρκέ του ΟΑΚΑ και το τι θα του λείψει περισσότερο από την ομάδα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επικείμενη συνάντηση του με το "τριφύλλι" στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας στην Τουρκία και στο ΟΑΚΑ, αλλά και στην σχέση του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς...

Πόσο δύσκολη ήταν για σένα η απόφαση να αφήσεις τον Παναθηναϊκό μετά από εννιά χρόνια;

"Ήταν πολύ δύσκολο. Όχι μόνο για την επαγγελματική ζωή που είχαν στην Ελλάδα αλλά και την προσωπική μου ζωή. Η Αθήνα ήταν σαν το δεύτερο σπίτι μου, είχα πολλούς φίλους εκεί. Και μην νομίζετε ότι ξύπνησα ένα πρωί και είπα δεν θα συνεχίσω. Το σκέφτηκα πάρα πολύ. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι κάποιοι δεν σκέφτηκαν κάτι άλλο για τις αποφάσεις μου αλλά εγώ δεν το υπολογίζω αυτό. Έχω καθαρή την συνείδηση μου".

Ποιοι ήταν οι βαθύτεροι λόγοι που άφησες τον Παναθηναϊκό, οι βαθύτερες σκέψεις που έκανες;

"Ο προπονητής έφυγε, ο πρόεδρος έφυγε και αυτό επηρέασε την απόφαση μου. Σκέφτηκα πολλές καταστάσεις. Όπως είπα ήταν από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που είχα να πάρω σε επαγγελματικό επίπεδο. Θεωρώ ότι πήρα μια σωστή απόφαση η οποία με κάνει χαρούμενο και θα ήθελα και ο κόσμος να είναι χαρούμενος για μένα. Ξέρω ότι αρκετοί φίλοι της ομάδας μπορεί να μην με καταλάβουν αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός".

Τι θα σου λείψει περισσότερο από τον Παναθηναϊκό τώρα που έφυγες;

" Θα μου λείψουν πολλά πράγματα. Θα μου λείψουν οι συμπαίκτες μου με τους οποίους ήμουν πολύ καλός φίλος εντός αλλά και εκτός γηπέδου. Θα μου λείψουν οι φίλοι που έκανα και με έκαναν να αισθάνομαι σαν Έλληνας. Ξαναλέω ότι ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχω πάρει. Αλλά ξέρω να ζω με τις αποφάσεις που παίρνω και δεν τις παίρνω πίσω".

Μετά τον 4ο τελικό φίλησες το παρκέ του ΟΑΚΑ. Ήξερες ότι ήταν το τελευταίο σου παιχνίδι;

"Θα μου λείψει όλο αυτό το πράγμα που ζούσα στο ΟΑΚΑ που το γήπεδο ήταν γεμάτο από τους φίλους του Παναθηναϊκού. Έτσι αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή, ότι ίσως να ήταν και το τελευταίο μου παιχνίδι. Όλο αυτό μένει στο παρελθόν γιατί πρέπει να προχωρήσω την ζωή μου".

Φεύγοντας από την Ελλάδα ποια είναι η συνήθεια που παίρνεις μαζί σου;

"Έχω πάρει την γλώσσα του σώματος, κάποιες κινήσεις με τα χέρια. Γνωρίζω κάποιες φράσεις που έχω μάθει. Όταν έρχονται οι δικοί μου ή και οι γονείς της Σάρας όταν θέλουμε να πούμε κάτι που δεν θέλουμε να καταλάβουν οι δικοί μας μιλάμε στα ελληνικά".

Υπήρχε ποτέ επίσημη κουβέντα να παίξεις στην Εθνική Ελλάδας;

"Όχι ποτέ κανείς δεν μου μίλησε επίσημα για αυτό. Δεν μου μίλησε κανείς από την ελληνική ομοσπονδία για να βγάλω το διαβατήριο. Θα ήθελα να παίξω γιατί είχα πολλούς φίλους και συμπαίκτες. Αλλά δεν προχώρησε αυτή η επιθυμία, αυτή ή σκέψη".

Ποια θα είναι η πιο δύσκολη νύχτα για σένα. Όταν η Φενέρ θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό ή όταν θα πρέπει να έρθεις στο ΟΑΚΑ;

"Και τα δυο παιχνίδια θα είναι δύσκολα. Αλλά κυρίως όταν θα έρθω στην Αθήνα, θα έλεγα ψέμματα αν θα έλεγα ότι θα είναι εύκολο. Βέβαια είμαι "μεγάλο παιδί", είμαι ένας ώριμος άντρας, θα είμαι αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Θα είναι μια δύσκολη περίπτωση για μένα αλλά θα προσπαθήσω να παίξω καλό μπάσκετ και να το ευχαριστηθώ".

Πόσο ισχυρή είναι η σχέση σου με τον Ομπράντοβιτς:

"Είχα μια σχέση ειλικρινή που δεν ήταν μόνο εντός του γηπέδου αλλά και εκτός αυτού. Όταν είχα κάποιο προσωπικό θέμα για παράδειγμα ήταν πάντα δίπλα μου. Δεν ξέρω πως είναι όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι προπονητές γιατί ήταν ο μόνος που είχα μέχρι τώρα.

Σε πίεζε με τον καλύτερο τρόπο για να γίνεις καλύτερος. Μπορεί να πίεζε αλλά στο τέλος της ημέρας έβλεπες τον σκοπό για τον οποίο σε πίεζε. Σίγουρα υπήρχαν και άλλα πρόσωπα στην ομάδα όπως ο Μάνος (σ.σ: Παπαδόπουλος) που με βοήθησαν αλλά η σχέση μου με τον Ομπράντοβιτς ήταν διαφορετικοί. Πάντα φρόντιζε ώστε όλοι μας να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την ομάδα".

Ποια είναι η άποψη σου για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού;

" Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Πάντα θα εύχομαι τα καλύτερα για την ομάδα και ελπίζω ότι οι παίκτες που θα έρθουν θα βοηθήσουν την ομάδα. Όσα έζησα ασφαλώς και δεν ξεχνιούνται. Πάντα θα είμαι υπέρ του συλλόγου. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τις περιπτώσεις των παιδιών που έφυγαν. Το κομμάτι των διαπραγματεύσεων είναι το πιο δύσκολο για έναν αθλητή. Δεν έχω μιλήσει με τα παιδιά για να τους ρωτήσω γιατί έφυγαν. Πάντα κοιτάζω τον εαυτό μου σε αυτό το κομμάτι. Πιστεύω όμως ότι θα δημιουργηθεί μια πολύ καλή ομάδα".

Ποιο θέλεις να είναι το μήνυμα σου προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού;

" Θα ήθελα να τους πω "Σας αγαπώ και σας ευχαριστώ για τα υπέροχα αυτά εννιά χρόνια". Δεν νομίζω ότι θα ζήσω πουθενά αλλού αυτές τις στιγμές. Ήταν συνέχεια δίπλα μας στις καλές αλλά και στις κακές στιγμές".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ