ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μια 24άδα... Ντέιβιντ Λόγκαν

Μια 24άδα... Ντέιβιντ Λόγκαν
INTIME SPORTS

Τα 24 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού, Ντέιβιντ Λόγκαν (videos).

Όπως έγραψε το Sport24.gr τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Αμερικανός με το πολωνικό διαβατήριο όχι μόνο ενδιαφέρει τους "πρασίνους", αλλά βρίσκεται πολύ κοντά στο να γίνει ο... διάδοχος του Ντρου Νίκολας.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον παίκτη...

1. Το πλήρες όνομα του είναι Ντέιβιντ Κάιλ Λόγκαν

2. Έχει ύψος 1.85 και ζυγίζει 77 κιλά.

3. Γεννήθηκε μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα του 1982 στο Σικάγο

4. Αγωνίστηκε στο γυμνάσιο North Central Indianapolis, σημειώνοντας πριν 10 χρόνια ακριβώς μια από τις καλύτερες επιδόσεις (42 πόντοι) στην ιστορία της πολιτείας.

5. Τον Φεβρουάριο του 2009 απέκτησε πολωνικό διαβατήριο και αγωνίστηκε στο Ευρωμπάσκετ με 15.5 πόντους και 4.5 ασίστ ανά παιχνίδι.

6. Στην τελευταία του χρονιά στο Ιντιανάπολις αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ σε όλα τα κολεγιακά πρωταθλήματα με 28.6 πόντους. Κέρδισε μάλιστα τον τίτλο του "Παίκτης της χρονιάς" στην Division II.

7. Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του κολεγίου Ιντιανάπολις με 2.352 πόντους.

8. Δεν έγινε ντραφτ από το ΝΒΑ, αλλά από το USBL (No20 - Κάνσας Κούγκαρς) και το WBA (No58 -Γκέινσβιλ Νάιτς)

9. Το 2006 επιλέχτηκε και στο πρωτάθλημα του NBDL, στο Νο28 από τους Fort Worth Flyers.

10. Το ίδιο καλοκαίρι πήρε μέρος στο σάμερ καμπ των Ντάλας Μάβερικς, χωρίς όμως να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ.

11. Στα πρώτα του δύο επαγγελματικά χρόνια (2005-2007) κατάφερε να παίξει σε τρεις διαφορετικές ηπείρους και τέσσερις διαφορετικές χώρες.

13. Ξεκίνησε στην ιταλική Πάβια (Α2) για να "μετακομίσει" τον Δεκέμβριο του 2005 στην Χαποέλ Ραμάτ Χασαρόν.

14. Το 2006-2007 έπαιξε 7 παιχνίδια στην Αμερική και στο NBDL και τους Fort Worth Flyers.

14. Στα μέσα της χρονιάς πήγε για πρώτη φορά στην "αγαπημένη" του Πολωνία και συγκεκριμένα στην Στάρογκαρντ. Την επόμενη χρονιά πήρε μέρος στην Ευρώπη (Eurocup) με την Τούροφ, οδηγώντας μάλιστα την ομάδα στους "8".

15. Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του τον έφεραν στην τρίτη ομάδα της πολωνικής καριέρας του (2008-2010), την Προκόμ με την οποία όχι μόνο έπαιξε στην Ευρωλίγκα, αλλά κέρδισε και το πρωτάθλημα. Το 2009 είχε 16.9 πόντους και την επόμενη 15.3 με 3.3 ασίστ. Ήταν συμπαίκτης με τον πρώην "ερυθρόλευκο" Κουιντέλ Γουντς.

16. Πέρσι έπαιξε στην Κάχα Λαμποράλ. Στην Ευρωλίγκα είχε 10 πόντους με 39% στο τρίποντο και 2.5 ασίστ. Δεν είχε σταθερό ρόλο και συχνά ξεκινούσε από τον πάγκο (ήταν βασικός στα 11 από τα 33 παιχνίδια).

17. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν τον "πήγαινε" ιδιαίτερα. Τον χρησιμοποιούσε 18 λεπτά, με αποτέλεσμα τα νούμερα του να πέσουν στους 7.7 πόντους (41% στα τρίποντα) και στις 1.2 ασίστ.

18. Στους "Βάσκους" εγκατέλειψε και την κορδέλα σήμα-κατατεθέν που φορούσε στα παιχνίδια.

19. Πριν μερικές ημέρες ο Λόγκαν πήρε μέρος στο τουρνουά Indy Pro Am στο οποίο παίρνουν μέρος παίκτες από γυμνάσια, κολέγια και το ΝΒΑ. Ο Λόγκαν συνάντησε εκεί νυν παίκτες του Ιντιανάπολις. Μάλιστα φρόντισε να δώσει ένα... μάθημα στους Ντάριους Άνταμς και Ουίλμπουρ Ο'Νιλ, σημειώνοντας το καλάθι που έκρινε το παιχνίδι. Στην ομάδα του έπαιζε κι ο Μπόνζι Ουέλς.

20. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Ιτούδη: "Ο Λόγκαν έχει έναν διπλό ρόλο. Εκτός από τον εκτελεστικό, από το να βγαίνει από τα σκριν και να σουτάρει, του δίνουν pick’n’roll γιατί μπορεί να σουτάρει από ντρίμπλα. Είναι ένας διαφορετικός συνδυασμός όταν παίζει αυτός ή είναι κάποιος άλλος σε αυτές τις καταστάσεις".

21. Αν τελικά αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό θα είναι μόλις ο 4ος γκαρντ που γεννήθηκε στις ΗΠΑ και επιλέγεται από τον Ομπράντοβιτς. Ο Τόνι Ντελκ κι ο Ντρου Νίκολας ήταν οι προηγούμενοι. Πριν την εποχή "Ζοτς" είχαν παίξει στον Παναθηναϊκό την τελευταία 20ετία οι Μπάιρον Σκοτ, Μπάιρον Ντίνκινς και Τζόνι Μπραντς (που δεν έπαιξε ποτέ).

22. Μπορεί να είναι κοντός, αλλά καρφώνει και μάλιστα θεαματικά!

23. Βάζει απίθανα καλάθια, όπως αυτό...

24. Κι ακόμη πιο δύσκολα...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ