ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ματσιούλις: "Η ομάδα σταρ του Παναθηναϊκού"

Ματσιούλις: "Η ομάδα σταρ του Παναθηναϊκού"
INTIME SPORTS

Ο Γιόνας Ματσιούλις μίλησε για τον Παναθηναϊκό, την παρουσία του στην ομάδα, αλλά και τον προπονητή Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο Λιθουανός Γιόνας Ματσιούλις παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Πράσινη" και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην παρουσία του στον Παναθηναϊκό, αλλά και τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Διαβάστε αναλυτικά:

Για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό: " Διασκεδάζω πολύ την καινούργια μου ζωή στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό. Ολα είναι υπέροχα εδώ. Στο μπάσκετ όλα είναι πολύ διαφορετικά. Εχουμε αλλάξει πολύ ως ομάδα, έχουν αλλάξει πολλοί παίκτες. Ηρθαν νέα παιδιά και τώρα όλοι γνωρίζουν καλά τη θέση τους και το ρόλο τους στην ομάδα. Εξω από το γήπεδο όλα είναι πολύ καλά. Τα πάντα. Η ζωή, ο κόσμος, τα κορίτσια είναι όμορφα. Ωραίο φαγητό, ακόμα και το νηπιαγωγείο της κόρης μου είναι πολύ καλό. Γενικά μου αρέσει πάρα πολύ στον Παναθηναϊκό. Είμαι έτοιμος να μείνω για πολλά χρόνια στην ομάδα. Εχω συμβόλαιο για ένα χρόνο, αλλά είμαι έτοιμος για... προσφορές (σ.σ. γέλια)".

Για το μπάσκετ στην Ελλάδα: " Εδώ είναι όπως στη Σιένα και τη Λιθουανία. Ξέρουν μπάσκετ, καταλαβαίνουν μπάσκετ. Και ακόμα καλύτερα, παίζουν μπάσκετ. Ακόμα κι όταν έχουν λίγο ελεύθερο χρόνο θα πάνε να παίξουν μπάσκετ μόνοι τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν λαό".

Για τη μπασκετική παιδεία των οπαδών: " Ξέρουν πώς να αντιδράσουν στα σφυρίγματα των διαιτητών. Ηξερα τι να περιμένω όταν είδα το ΟΑΚΑ γεμάτο. Δεν ήταν τεράστια έκπληξη. Σίγουρα ήταν καλύτερο που αυτή τη φορά ήμουν στη σωστή μεριά. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να παίζουμε με πολύ κόσμο. Παίζουμε για τον κόσμο. Για όλους εκείνους που έρχονται να μας δουν. Αν δεν έρχονται να μας βλέπουν στο γήπεδο δεν έχει νόημα να παίζουμε. Οσοι περισσότεροι έρχονται, διασκεδάζουμε κι εμείς περισσότερο. Να δούμε τώρα θα γίνει για παράδειγμα στον Πειραιά, που θα έχει μόνο Ολυμπιακούς (γέλια)".

Για τον Διαμαντίδη και τους συμπαίκτες του: " Οταν ήρθα ήξερα ήδη κάποια παιδιά, όπως τον Διαμαντίδη, τον Τσαρτσαρή, τον Σόφο. Γνώρισα τον Πάνκο, τον Μπράμος, «δέσαμε» αμέσως. Είναι πολύ καλά παιδιά. Κάνουμε καλή παρέα, περνάμε χρόνο σαν συμπαίκτες ακόμα και έξω από το γήπεδο. Ολοι είναι χαρούμενοι και σε πολύ καλή κατάσταση κι αυτό μάς βοηθάει και μέσα στο γήπεδο. Την πρώτη μέρα που ήρθα δουλέψαμε πολύ σκληρά στο Καρπενήσι αλλά όλοι εκτός των προπονήσεων ήταν ευτυχισμένοι.

Κανείς δεν σκεφτόταν ότι θα έρθει για να γίνει σταρ, κανείς δεν το παίζει σταρ ή κανείς δεν θέλει να κερδίσει κάτι εύκολα στην ομάδα. Γι’ αυτό κάναμε όλοι καλά τη δουλειά μας και είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας. Ξέρουμε ότι παίζουμε για τον Παναθηναϊκό και πρέπει να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα. Για παράδειγμα ο Διαμαντίδης είναι ένας πραγματικός ηγέτης. Αλλά... σιωπηλός. Σιωπηλή δύναμη. Μοιάζει ντροπαλός. Καμία σχέση με τον Γιασικεβίτσιους. Και οι δύο είναι σούπερ αλλά τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες".

Για τον Πεδουλάκη: " Είναι φυσιολογικό στην αρχή πως δεν ήξερα πώς σκέφτεται ο κόουτς. Οπως και οι περισσότεροι παίκτες, αφού ήμασταν όλοι νέοι. Τώρα όμως, έπειτα από 4-5 μήνες που είμαστε μαζί μπορώ να πω ότι πλέον καταλαβαίνω τι θέλει από εμένα χωρίς να μου το πει. Από τη ματιά του και μόνο μπορώ να τον καταλάβω. Στην αρχή ήταν δύσκολα για όλους μας. Ακόμα και για τον Διαμαντίδη και τον Τσαρτσαρή. Τώρα όμως όλα είναι θέμα... ματιών. ΄Η μιας πρότασης. Ξέρει πολύ καλά το μπάσκετ. Εχει παίξει, ξέρει. Οχι μόνο το αθλητικό κομμάτι. Αλλά και της τακτικής και του μυαλού. Και για μένα αυτό έχει μεγάλη σημασία. Οχι όπως παίζουν Ιταλοί και Ισπανοί. Πάσα και σουτ. ΄Η να μην ξέρεις τι να περιμένεις από κάθε παίκτη. Υπάρχουν αρχές".

Για το χρόνο που δεν υπάρχει: " Εχουμε πολλά δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Το Τοp 16, τον τελικό Κυπέλλου, δύσκολα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλά δεν μπορώ να πω τι θα γίνει. Δεν μπορώ απλά γιατί θα πρέπει να δούμε πώς θα είμαστε τη στιγμή που θα προσαρμοστούν πλήρως όλοι οι καινούργιοι παίκτες. Εχουμε αρκετές αλλαγές στην ομάδα. Ο Μάρκους, ο Καπόνο, ο Γκισς. Θα επιστρέψει ο Σόφο, όπως και ο Ούκιτς. Θα δούμε. Πρέπει να ξαναβρούμε το ρυθμό μας και τους ρόλους μας. Εγώ θα μοιράζομαι το χρόνο μου με τον Καπόνο. Ο Ούκιτς μαζί με τον Διαμαντίδη και τον Μπανκς. Θα δούμε πώς θα λειτουργήσουμε. Είναι πολλές οι λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά. Θα ήταν καλό να είχαμε αυτή την εβδομάδα παιχνίδι. Να βάλουμε τον Γκιστ στο πνεύμα. Αλλά δυστυχώς δεν έχουμε".

Για την αγαπημένη του θέση: " Είναι αλήθεια πως ακόμα κι εγώ πολλές φορές παίζω στο «4». Σίγουρα προτιμώ το «3» αλά ο προπονητής μου ξέρει να με χρησιμοποιεί στο «4». Με εμπιστεύεται και τον εμπιστεύομαι. Εχει πίστη σε μένα και μου ζητάει πράγματα απλά. Θα ήταν καλύτερα να ήμουν πιο ψηλός. Δεν μπορώ να παίξω στο «4» για όλο το παιχνίδι, αλλά 7-8 λεπτά μπορώ να παίξω άνετα, διαθέτω δύναμη για να το κάνω".

Για το ματς με τη Ζαλγκίρις: " Ασχετα αν παίζω με συμπατριώτες μου, είμαι επαγγελματίας και θέλω μόνο τη νίκη. Βέβαια έχω και κάποια «θέματα» με τον πρόεδρο της ομάδας οπότε θέλω τη νίκη για περισσότερους λόγους. Και για προσωπικούς μου λόγους. Και φυσικά παίζουν και πολλοί φίλοι μου, αλλά αυτό το κάνει ακόμα καλύτερο. Θέλω να κερδίσω τους φίλους μου. Να αποδείξω ότι είμαστε καλύτεροι. Ετσι είμαστε οι Λιθουανοί. Πρέπει να κερδίζουμε. Το ελπίζω".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ