ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μάριτς: "Mονόδρομος το 3-0"

Μάριτς: "Mονόδρομος το 3-0"
INTIME SPORTS

Το παιχνίδι κόντρα στην Ζαλγκίρις έχει ιδιαιτερότητες και μία... ιδιάζουσα προϊστορία. Διαβάστε τις δήλωσαν Μάριτς, Ζοτς αλλά και ο Γιαβτόκας.

Οι πράσινοι ολοκληρώνουν σήμερα την προετοιμασία τους για τον αγώνα με την Ζαλγκίρις Κάουνας, που θα είναι το δεύτερο με κόσμο στο ΟΑΚΑ...

Στην παρουσία των οπαδών του Παναθηναϊκού στάθηκαν τόσο οι Άλεξ Μάριτς όσο και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος έχει να θυμάται αρκετά από την ομάδα του Κάουνας.

Αναλυτικά ο Άλεξ Μάριτς τόνισε: «Αντιμετωπίζουμε μία καλή ομάδα, που ξέρει να παίζει γρήγορο μπάσκετ. Πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Θα είναι πολύ σημαντικό να ελέγξουμε το ρυθμό και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Έχουμε δύο νίκες σε ισάριθμα ματς στην Ευρωλίγκα και δεν υπάρχει άλλος στόχος από το να φτάσουμε την Παρασκευή στο 3-0. Δεν θα είναι όμως εύκολο. Ποτέ δεν πιστεύουμε πως ένα ματς μπορεί να είναι εύκολο, ειδικά σε μία διοργάνωση σαν την Ευρωλίγκα. Ελπίζουμε πως όπως και στον αγώνα με την Ουνικάχα Μάλαγα θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας για να μας υποστηρίξει».

Δηλώσεις στο site της Ευρωλίγκα έκανε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς... «Αντιμετωπίζουμε τη Ζαλγκίρις Κάουνας, που έχει στον πάγκο της ένα νέο προπονητή και πιθανότατα θα εμφανιστεί με διαφορετική φιλοσοφία. Μάλλον θα προσπαθήσουν να αλλάξουν κάποια πράγματα, κάτι που είναι φυσιολογικό σε τέτοιες καταστάσεις. Εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε περισσότερο τη δουλειά μας και να είμαστε έτοιμοι για ένα καλό παιχνίδι.

Παίζουμε στην έδρα μας και το ματς είναι πολύ σημαντικό, απέναντι σε μια ομάδα που διαθέτει πλήρες ρόστερ και έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Θα προσπαθήσουν να παίξουν γρήγορα και να πετύχουν εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο. Εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να φτάσουμε στην τρίτη μας νίκη», δήλωσε ο Ζοτς.

Ξέρουν τι τους περιμένει

Από την μεριά τους οι παίκτες της Ζαλγκίρις ξέρουν ότι δεν θα έχουν εύκολο έργο κόντρα στον Παναθηναϊκό. «Έχουμε κάνει μόλις δύο προπονήσεις με τον καινούριο μας προπονητής αλλά νομίζω ότι όλα αλλάζουν προς το καλύτερο. Ξεκινήσαμε την σεζόν πολύ απογοητευτικά και τώρα δεν μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω. Απλά πρέπει να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τα μπρος. Την προηγούμενη εβδομάδα χάσαμε στην Μάλαγα ένα ματς που έπρεπε να πάρουμε και παραλίγο να τα καταφέρουμε», τόνισε ο Ρομπέρτας Γιαβτόκας.

«Ήταν μια σκληρή εβδομάδα για εμάς αλλά με τον καινούριο κόουτς, που είναι αυστηρός και έχει πείρα από την Ευρωλίγκα, έχουμε αρχίσει να βελτιώνουμε το παιχνίδι μας. Δεν θα είναι εύκολα στην Αθήνα αλλά αν παίξουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας και αρχίσουμε να παίζουμε σκληρά, τότε μπορούμε να περιμένουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα», συμπλήρωσε .

Πράσινη προϊστορία

Αυτή θα είναι η 13η αναμέτρηση των δύο ομάδων και ο Παναθηναϊκός έχει 11 νίκες απέναντι στην ομάδα που ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα. Για την ακρίβεια, οι πράσινοι έχουν χάσει από την Ζαλγκίρις μόνο το 2003 στο Κάουνας με τον Σαμπόνις αντίπαλο. Όσον αφορά τις εντός έδρας αναμετρήσεις τους, το 6/6 είναι ενδεικτικό του τι συμβαίνει όταν η Ζαλγκίρις έρχεται στην Ελλάδα.

Οι δυο τους πριν από 7 χρόνια είχαν δώσει τον χιλιοστό αγώνα στην ιστορία της Ευρωλίγκα της ULEB, στο κλειστό του Σπόρτιγκ! Το... ιστορικό περίεργο είναι ότι κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας έκαναν ευρωπαϊκό ντεμπούτο ο Ντομινίκ Ουίλκινς, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Μάικ Μπατίστ!

Τέλος, η Ζαλγκίρις είναι η τελευταία ομάδα που νίκησε τον Παναθηναϊκό σε πρεμιέρα Ευρωλίγκα και συγκεκριμένα τη σεζόν 2003-2004. Από τότε ο Παναθηναϊκός μετρά σερί νίκες σε πρεμιέρα Ευρωλίγκα

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ