ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ξανθόπουλος: "Ήμασταν πολύ καλά διαβασμένοι"

Ξανθόπουλος: "Ήμασταν πολύ καλά διαβασμένοι"
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος μίλησε για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ζαλγκίρις, αλλά και την αγωνιστική ανάκαμψη του Ρόκο Λένι Ούκιτς.

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra" για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ζαλγκίρις.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

" Ημασταν πολύ καλά διαβασμένοι. Χτυπήσαμε εκεί που έπρεπε. Είχαμε κάποια προβλήματα με τους ψηλούς που φορτώθηκαν γρήγορα με φάουλ, αλλά βρήκαμε λύσεις από τα δυο τεσσάρια μας, Γκιστ και Τσαρτσαρή που τα πήγαν πολύ καλά. Όλα πήγαν καλά και κερδίσαμε".

Για τις εμφανίσεις του Ρόκο Λένι Ούκιτς: " Στις προηγούμενες ομάδες του ήταν ηγέτης, έκανε τα πάντα. Κι εδώ τα ίδια κάνει, αλλά έχει κι άλλους ηγέτες, όπως ο Διαμαντίδης. Ήθελε χρόνο να προσαρμοστεί, να βρεθεί με τους συμπαίκτες και να μπει στη φιλοσοφία του προπονητή. Πλέον έχει ήδη μπει για τα καλά. Κάνει τρομερή δουλειά στην άμυνα, είναι πολύ σημαντικό, γιατί όλα ξεκινούν από την άμυνα. Έχει πολύ μεγάλη βελτίωση στην άμυνα, αλλά τον τελευταίο καιρό έχει βελτιωθεί πολύ και στην δημιουργία παιχνιδιού".

Για το αν μπορεί να πάει ο Παναθηναϊκός στο φαίναλ-φορ: " Θέλουμε να πάμε, αλλά είναι δύσκολο. Δεν βάζουμε ταβάνι. Μετά το παιχνίδι με την Εφες, θα δούμε τι θα γίνει, γιατί αν χάσεις αυτό το ματς η χθεσινή νίκη δεν έχει αντίκρισμα. Το να περάσεις την Μπάμπεργκ δεν είναι εύκολο".

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου: " Ενας τίτλος φτιάχνει την ψυχολογία της ομάδας. Μας έφυγε κάποιο άγχος απ' αυτό το ματς, αλλά το μεγάλο άγχος ήταν όταν προκριθήκαμε στην β' φάση της Ευρωλίγκας. Ας πούμε, η νίκη στην Καντού ήταν πολύ καλύτερη από πλευράς ψυχολογίας. Ενας τίτλος όμως είναι πάντα τίτλος και σε ανεβάζει στον ψυχολογικό τομέα. Ωστόσο, δεν επαναπαυόμαστε. Θεωρώ ότι πιο κομβικής σημασίας ματς το ματς με τη Μάλαγα. Με νίκες επί των Μάλαγα, Εφές είσαι και με τα δυο πόδια μέσα".

Για τις ήττες από την Ρεάλ Μαδρίτης: " Έχω την εντύπωση ότι μας προβλημάτισε η ήττα από τη Ρεάλ στην Ισπανία και μας πόνεσε η εντός έδρας ήττα. Είμαι της άποψης ότι αν θες να κάνεις κάτι καλό εξαρτάσαι από τα δικά σου αποτελέσματα".

Για την δική του παρουσία: " Προσπαθώ να κάνω ό,τι ζητάει ο προπονητής, είναι πολύ σημαντικό που παίζω πλέον και στην Ευρωλίγκα κι έχει ανέβει η ψυχολογία μου. Νέος ήμουν όταν ήρθα την πρώτη φορά στην ομάδα. Σίγουρα το να παίζεις στον Παναθηναϊκό είναι μεγάλη τιμή. Μια ομάδα που είναι σε συλλογικό επίπεδο η καλύτερη στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια. Έχει πίεση, άγχος. Γι αυτό είσαι επαγγελματίας. Προσπαθείς αυτό το άγχος να το κάνεις δημιουργικό".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ