ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κλείνει Ξανθόπουλο ο Παναθηναϊκός

Κλείνει Ξανθόπουλο ο Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός θέλει να προσθέσει ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του και αναμένεται να το κάνει με τον Βασίλη Ξανθόπουλο, που σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr βρίσκεται μια ανάσα από τη συμφωνία. Φήμες για τον Γιακουμπά Ντιαβαρά.

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κινηθεί όσο το δυνατόν πιο δυναμικά για να "θωρακίσει" τον ελληνικό κορμό του, ο οποίος δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα με την αποχώρηση του Κώστα Καϊμακόγλου, ενώ ενδέχεται να αποδυναμωθεί ακόμη περισσότερο αν δεν μείνουν οι Στράτος Περπέρογλου και Ίαν Βουγιούκας.

Με αυτόν τον γνώμονα ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, συζητά με τον Δημήτρη Μαυροειδή και παράλληλα εξετάζει νεαρούς παίκτες όπως ο Βλάντο Γιάνκοβιτς κι ο Χάρης Γιαννόπουλος. Στο ίδιο πλαίσιο ετοιμάζεται και για μια ακόμη προσθήκη: αυτή του Βασίλη Ξανθόπουλου, ο οποίος θα ενισχύει την περιφερειακή γραμμή.

Ο 28χρονος γκαρντ, που πέρσι φόρεσε τη φανέλα του Πανιωνίου, αποτελεί μια ιδανική λύση για το ρόλο του τρίτου πλέι-μέικερ. Άλλωστε έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν στο "τριφύλλι", ενώ έχει ακόμη εμπειρία από διεθνείς διοργανώσεις με τον Πανελλήνιο και την Εθνική ομάδα.

Πέρσι αναδείχτηκε πρώτος πασέρ και πρώτος "κλέφτης" του ελληνικού πρωταθλήματος. Συνολικά είχε 6.6 πόντους, 4.1 ασίστ, 1.4 κλεψίματα σε 26 λεπτά συμμετοχής με τους Νεοσμυρνιώτες, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση της 3ης θέσης.

Οι συζητήσεις με τον Ξανθόπουλο είναι προχωρημένες και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν την επόμενη χρονιά.

Παράλληλα, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (για τον οποίο υπάρχει αισιοδοξία), οι "πράσινοι" θέλουν να πάρουν έναν Αμερικάνο γκαρντ, που θα πλαισιώνει τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Σε ότι αφορά τη δεύτερη μεταγραφή του ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την Τετάρτη την απόκτηση του Άντι Πάνκο.

Φήμες για Ντιαβαρά

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Solobasket" ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον Γιακουμπά Ντιαβάρα και μάλιστα έχει μπει... σφήνα ανάμεσα στον διεθνή Γάλλο φόργουορντ (2.01, 30) και στην ιταλική Βενέτσια του Αντρέα Ματζόν.

Ο αμερικανοθρεμένος Ντιαβαρά έπαιξε τέσσερα χρόνια στο ΝΒΑ (Νάγγετς και Χιτ) και πέρσι φόρεσε τη φανέλα της Βαρέζε. Ήταν μάλιστα πρώτος σκόρερ της ιταλικής ομάδας έχοντας 15.2 πόντουες (37% στα τρίποντα), 5.2 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ