ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καϊμακόγλου: "Κάθε νίκη έχει τη δική της αξία"

Καϊμακόγλου: "Κάθε νίκη έχει τη δική της αξία"

Ο Κώστας Καϊμακόγλου υπογράμμισε στο Sport24.gr ότι μία νίκη επί του Ολυμπιακού είναι πάντα σημαντική, είτε έρχεται με 1, είτε με 20 πόντους. Διαβάστε τι τον στενοχώρησε...

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να χαλάρωσε στο τέλος του ντέρμπι και να έχασε μία μεγάλη διαφορά που θα του έδινε σε μεγάλο βαθμό το πλεονέκτημα της έδρας μέχρι τους τελικούς, ωστόσο ο Κώστας Καϊμακόγλου ξεκαθαρίζει ότι κάθε νίκη έχει τη δική της αξία.

Άλλωστε, όπως τόνισε η ομάδα του προερχόταν από δύο ήττες και σε πρώτη φάση ζητούμενο ήταν η ανάκαμψη.

"Είναι μία πολύ σημαντική νίκη, είτε είναι με έναν πόντο είτε με 20. Κρατάμε το ότι κερδίσαμε ένα ντέρμπι γιατί μία νίκη επί του Ολυμπιακού έχει τη δική της αξία. Θα δούμε στο βίντεο τα λάθη που κάναμε και θα τα διορθώσουμε", τόνισε αρχικά ο Κώστας Καϊμακόγλου και συμπλήρωσε:

"Το άσχημο είναι ότι εμείς χάσαμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια πολύ σημαντικές διαφορές και τελικά μας στοίχισαν καθώς κάναμε δύο ήττες. Θα πρέπει όταν παίρνουμε μια διαφορά να παίζουμε ακόμα πιο δυνατά για να τη μεγαλώνουμε και όχι τελικά να τη χάνουμε, όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα".

Στην ερώτηση, αν προβληματίζουν τα κενά διαστήματα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός όταν ανακτά μία διαφορά, σχολίασε: "Κάθε ομάδα αντιδράει διαφορετικά όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ. Απέναντι στον Ολυμπιακό ίσως να είχαμε κάποιο κενό διάστημα όταν εκείνος προσπάθησε να αλλάξει τις άμυνες του κι εμείς αργήσαμε να καταλάβουμε πως έπρεπε να προσαρμοστούμε.

Θα πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι για να διαβάσουμε τις αντιδράσεις των αντιπάλων και να είμαστε πιο γρήγοροι σε αυτό το κομμάτι, για να ελαχιστοποιούμε τα κενά διαστήματα".

Στο τελευταίο λεπτό που ο Παναθηναϊκός έδειχνε να περιμένει το τέλος του αγώνα και ο Ολυμπιακός "ροκάνιζε" συνεχώς τη διαφορά ο Κώστας Καϊμακόγλου πήρε ένα καθοριστικό ριμπάουντ, ενώ στη συνέχεια έβαλε κι ένα καλάθι.

"Βρέθηκα εκεί, έβαλα ένα καλάθι. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο", υποστήριξε ο Έλληνας φόργουορντ και συνέχισε: "Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί για την ομάδα. Από όλους χρειαζόμαστε να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και πόσω μάλλον όταν έχουμε μπροστά μας σημαντικά παιχνίδια όπως είναι αυτό με αντίπαλο τη Μάλαγα. Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και θα χρειαστούμε οπωσδήποτε τη νίκη μετά από δύο ήττες".

"Με στενοχωρεί και με προβληματίζει"

Ο Παναθηναϊκός τόσο στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όσο και σε εκείνο με τη Μπάμπεργκ βρέθηκε να ελέγχει τον αγώνα, ωστόσο από ένα σημείο κι έπειτα ήταν σαν να σταματούσε να παίζει, κι ενώ ο αγώνας βρισκόταν σε εξέλιξη.

Αποτέλεσμα; Δύο ήττες σε παιχνίδια που βρίσκονταν στα χέρια των "πράσινων", όπως μας τόνισε ο Κώστας Καϊμακόγλου.

"Θα μπορούσαμε να είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση αυτή τη στιγμή καθώς χάσαμε δύο παιχνίδια δικά μας στην ουσία. Πιο πολύ με στενοχωρεί και με προβληματίζει το γεγονός ότι χάσαμε δύο παιχνίδια που ήταν στα χέρια μας και δυστυχώς δεν καταφέραμε να τα κερδίσουμε παρά το γεγονός ότι πλέον είμαστε αγχωμένοι και πιεσμένοι τώρα και θέλουμε μία νίκη πάση θυσία", επισήμανε ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ και συμπλήρωσε αναφερόμενος στην αναμέτρηση με τη Μάλαγα:

"Μπαίνει μπροστά ένα "πρέπει" από το παιχνίδι με τη Μάλαγα". Αν παρουσιαστούμε δυνατοί και παίξουμε σύμφωνα με την τακτική που θα μας πουν οι προπονητές μας θα έχουμε μεγάλη τύχη για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα στην Ισπανία".

"Ο κόσμος να συνεχίσει στο πλευρό μας"

Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού φέτος από πολύ νωρίς βρίσκεται στο πλευρό των "πράσινων" και σε κάθε μεγάλο παιχνίδι γεμίζει το κλειστό του ΟΑΚΑ. Ο Κώστας Καϊμακόγλου ζητάει να συνεχίσουν όλοι να είναι κοντά στην ομάδα, με κόσμιο τρόπο γιατί της δίνουν τρομερή δύναμη.

"Ο κόσμος φέτος είναι πολύ κοντά μας, βρίσκεται στο πλευρό μας ειδικά στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας αλλά και στο ματς με τον Ολυμπιακό έδωσε δυναμικό παρών. Περίμενε αυτό το παιχνίδι με ανυπομονησία.

Είναι ο 6ος μας παίκτης, είναι φοβερός και πάνω από όλα είναι κόσμιος. Έρχεται για να μας βοηθήσει να μας υποστηρίξει με τη φωνή του μόνο. Τους ευχαριστούμε και θέλουμε να συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό μας", κατέληξε ο 28χρονος διεθνής άσος.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ