ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η συνέντευξη Τύπου Πεδουλάκη, Γιαννακόπουλου

Η συνέντευξη Τύπου Πεδουλάκη, Γιαννακόπουλου
INTIME SPORTS

Δ. Γιαννακόπουλος και Α. Πεδουλάκης αναφέρθηκαν στο δύσκολο ξεκίνημα της σεζόν που έκλεισε με νταμπλ, τη μεταγραφή Φώτση, την παραμονή Λάσμε, το χτίσιμο του νέου Παναθηναϊκού, τις σκιές ντόπινγκ καθώς και την τιμωρία του Ολυμπιακού

Τον απολογισμό της χρονιάς έκανε ο κ. Γιαννακόπουλος μαζί με τον Αργύρη Πεδουλάκη ο οποίος θα παραμείνει και τυπικά στο τιμόνι του Παναθηναϊκού τη νέα σεζόν.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός υποστήριξε ότι ο κ. Πεδουλάκης θα παραμείνει στη θέση του και εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσουν μαζί για την επόμενη πενταετία, χτίζοντας μία νέα αυτοκρατορία.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι εξομαλύνθηκε η κόντρα με την Ευρωλίγκα, ότι ελπίζει να μην πέσει η τιμωρία του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ, ότι θα κάνει τα πάντα για να μην υπάρξουν ξανά υπεράριθμοι στο ΟΑΚΑ.

"Ευχαριστώ πολύ που ήρθατε στο κάλεσμα αυτό. Θα κάνουμε έναν σύντομο απολογισμό της σεζόν. Πέρσι είχαμε μείνεις τρεις άνθρωποι στο υπερωκεάνιο αυτό που λέγεται Παναθηναϊκός. Εγώ, ο Μάνος και ο Φράγκι και στο αγωνιστικό κομμάτι οι Τσαρτσαρής και Διαμαντίδης", σχολίασε αρχικά ο διοικητικός ηγέτης της πράσινης ΚΑΕ, κ. Γιαννακόπουλος και συνέχισε:

"Έγραφαν για σενάρια τρόμου ζήσαμε με Αργύρη και σήμερα έπρεπε να έχω έρθει εδώ με έναν πάκο δημοσιεύματα. Χαίρομαι πολύ που αυτοί που έγραψαν πέρσι τέτοια πράγματα δεν είναι εδώ σήμερα γιατί δεν έχουν τα "τέτοια" για να είναι εδώ.

Θέλω να τον ευχαριστήσω πολύ τον Αργύρη, με μπάτζετ των προηγούμενων αγώνων θα είχε πετύχει και πολλά περισσότερα. Θα ήθελα να είμαστε εδώ μαζί τουλάχιστον για μία πενταετία για να φέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των Παναθηναικών. Τις όποιες αστοχίες στο ξεκίνημα τις διορθώσαμε. Ήταν δίπλα μου κάποιοι άνθρωποι, ο πατέρας μου Παύλος, η Κατερίνα και ο κ. Παναγούλιας. Παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη σεζόν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν στο πλευρό μου 24 ώρες το 24ωρο".

Για τα φαινόμενα με τους υπεράριθμους στο ΟΑΚΑ, είπε: "Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να μην έχουμε ανάλογα προβλήματα του χρόνου με τον κόσμο να μην έχουμε κρούσματα που ο κόσμος θα είναι υπεράριθμος".

Εσείς θυμηθείτε το LIVE με τη συνέντευξη Τύπου των Πεδουλάκη, Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Πεδουλάκης: "Ευχαριστώ τον κόσμο"

Από την πλευρά του ο τεχνικός των πράσινων, Αργύρης Πεδουλάκης, είπε: " Το στοίχημα κερδίθηκε. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τα πολιτισμικά στοιχεία του Παναθηναϊκού. Υπήρχε οικογενειακό κλίμα, υπάρχει αλληλεγγύη και σεβασμός στο παρκέ. Από τη μέση της χρονιάς έχουμε ξεκινήσει μία προσπάθεια να δυναμώσουμε το ελληνικό στοιχείο μέσα στην ομάδα. ήρθαν και οι τίτλοι και αυτό ήταν πολύ σημαντικό.

Τα δεδομένα είναι δύσκολα, προσπαθήσαμε να μην εκτραχυνθούμε στο μπάτζετ γιατί κάτι τέτοιο το πληρώνεις στο μέλλον. Ο Παναθηναϊκός θα είναι κοντά σε όποιον νεαρό αξίζει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους δημιούργησαν το σύλλογο, τους πρεσβύτερους κ. Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο, τον πρόεδρο Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον Μάνο και το Φράγκι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο, μπορεί στο ξεκίνημα να υπήρξε αμφισβήτηση, αλλά το κερδίσαμε το στοίχημα".

Σε ερώτηση για το πότε ένιωσε όμορφα ο κ. Γιαννακόπουλος, είπε: "Από την αρχή, ένιωθα πολύ ωραία στην ομάδα, είχα ανθρώπους δίπλα μου που με στήριξαν. Το στοίχημα το κέρδισα".

Σε ερώτηση για το αν μένει ο κ. Πεδουλάκης, τόνισε: "Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά. Το απόλυτα επιτυχημένος δεν αντικατοπτρίζει τα όσα πέτυχε. Με αυτόν θα προσπαθήσουμε να στήσουμε τον νέο Παναθηναϊκό, τη νέα αυτοκρατορία. Ο Ομπράντοβιτς είναι ο πρώτος προπονητής της Ευρώπης και εμείς έχουμε τον δεύτερο καλύτερο".

Στη συνέχεια το λόγο πήρε και πάλι ο Αργύρης Πεδουλάκης. "Κάποιοι πέρασαν το όριο της σκληρής αυτοκριτικής, προσπάθησε ένα μέρος του κόσμου να με γελοιοποιήσει. Ήταν λογικό ως ένα σημείο, ήταν θέμα δουλειάς για κάποιους. Δεν ασχολήθηκα ποτέ με αυτά, δεν με ακούμπησε ποτέ. Με ενόχλησε και το είπα στο Μάνο (σ.σ. Παπαδόπουλος), όταν πήγε να μπει στην ομάδα με ενόχλησε. Αν είναι στο πρόσωπο μου δεν με ενδιαφέρει, αν είναι για την ομάδα θα με νοιάζει πολύ".

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Για τον 3ο τελικό εναντίον του Ολυμπιακού και τα όσα έγιναν, ο κ. Γιαννακόπουλος, τόνισε: "Μπορεί μέσα στο καλοκαίρι θα ακούσουμε τίποτα περίεργα από το ΑΣΕΑΔ. Βάση των κανονισμών θα έπρεπε να έχει φάει άλλη μία αγωνιστική ο Ολυμπιακός, με αυτά που έκανε. Περιμένω να του επιβληθεί άλλη μία αγωνιστική και όχι να μειωθεί στο ΑΣΕΑΔ. Θα προσπαθήσουμε εμείς από την πλευρά μας να έχουμε όλο τον κόσμο κοντά μας και τους νέους παίκτες".

Για την αντιπαράθεση με τον Ολυμπιακό ο κ. Γιαννακόπουλος σχολίασε: "Έχω κάνει πολλές προσπάθειες. Η διάθεση μου είναι να μην υπάρχει πόλεμος, αλλά δεν έχω βρει ανταπόκριση. Έχουμε δείξει ποια είναι η θέση μας, αλλά μόνος μου δεν μπορώ να κάνω τίποτα".

Για το ντόπινγκ σχολίασε: "Ο Ολυμπιακός δεν τοποθετήθηκε ποτέ ξεκάθαρα πλην του κ. Μπαρτζώκα που ήταν προς τιμήν του. Η δική μας θέση ήταν συγκεκριμένη από την αρχή και είχαμε πει να βάλουμε και χρήματα για να βοηθήσουμε να γίνουν οι έλεγχοι. Δεν θέλαμε να υπάρχουν σκιές.".

Για την Ευρωλίγκα, ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε: "Στη συνάντηση με τον κ. Μπερτομεου συζητήσαμε τις θέσεις του Παναθηναϊκού. Μιλήσαμε για τις εξοντωτικές τιμωρίες, για διοικητικά και θέματα διαιτησίας. Αποδείξαμε ότι κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τους αγώνες με την Μπαρτσελόνα. Κανένας δεν μπόρεσε να κρατήσει τον κόσμο έξω από το γήπεδο τότε. Ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε η αστυνομία, ούτε οι σεκιούριτι. Ο Παναθηναϊκός θέλει σεβασμό από την Ευρωλίγκα".

Πεδουλάκης για το μέλλον

Ο κ. Πεδουλάκης σχολίασε για το μέλλον του μπάσκετ: "Το μπάσκετ δεν παίζεται με μία ομάδα. Είχαμε πει και πέρσι ότι να μας κρίνει ο κόσμος αλλά να το κάνει στο τέλος. Αυτό θα ζητήσουμε και φέτος. Θα πάμε με καρδιά, τεχνογνωσία και πάθος. Περιμένουμε να αγοράσουν οι Ρώσοι, οι Τούρκοι και οι Ισπανοί και μετά θα κινηθούμε κι εμείς. Για όλα τα νέα παιδιά θα χρειαστεί μία πίστωση χρόνου. Για να παίξεις στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να είσαι και δυνατός πνευματικά. Στον Παναθηναϊκό είμαστε μία οικογένεια".

Σε ερώτηση για τη σύγκριση μεταξύ φετινής και περσινής σεζόν: "Ήταν πολύ δύσκολο πέρσι, το δύσκολο είναι ότι δεν ψωνίζεις από το πρώτο ράφι. Δεν μπορούμε να πάρουμε από εκεί, π.χ. το Γιασικεβίτσιους που κάνει 3 εκ. ευρώ. Θα κοιτάξουμε να πάρουμε παιδιά όπως ήταν ο Λάσμε που θα μπορούν να δουλέψουν περισσότερο για να ανέβουν. Ο Φράγκι είχε τα ψυχοπνευματικά επίπεδα για να παίξει είτε θα έπαιζε στην αρχή, είτε στο τέλος".

Παναθηναϊκός και μεταγραφές

Στη συνέχεια ο κ. Πεδουλάκης υπογράμμισε για τα μεταγραφικά: "Έχει γίνει μία εξαιρετική προσπάθεια από τον Παναθηναϊκό για να απαντήσει ο Στεφάν. Θα θέλαμε πάρα πολύ να είναι κοντά μας και αυτός το θέλει, θα έχουμε τις επόμενες ημέρες εξελίξεις. Οι Παππάς και Γιάνκοβιτς είναι φέρελπις. Το θέμα είναι να μην τους τρελάνουμε.

Είναι σε μία ώριμη ηλικία. Θεωρώ ότι είναι ώριμα πια. Έχουν ταλέντο, πρέπει να ενσωματωθούν στη φιλοσοφία και στον τρόπο παιχνιδιού μας. Κι ο Καλάθης όταν ήρθε την πρώτη χρονιά, δεν ήταν όπως έπρεπε, προσπαθούσε να μάθε να περπατάει. Να δώσουμε χρόνο στα παιδιά, για να δυναμώσουν. Είναι δύο παιδιά με σωματοδομή και ταλέντο. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε από την πλευρά μας".

Για τον Αντώνη Φώτση σχολίασε: "Ο Αντώνης δεν είναι ακόμα παίκτης μας, μιλάμε μαζί του, τον θέλουμε αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η επιστροφή του".

Ο κ. Πεδουλάκης για την περίπτωση των παικτών που εξελίχθηκαν μέσα από τον Παναθηναϊκό, όπως ο Λάσμε: " Ήρθε τελευταία στιγμή ο Λάσμε, ο Γκιστ δεν ήθελε να έρθει. Θα μπορούσαμε να τα έχουμε κλείσει για περισσότερο, αλλά δεν μπορούσαμε να το κάνουμε πέρσι γιατί δεν ήθελε να έρθει κανείς. Σπάνια συζητάμε για έναν χρόνο με τους ξένους, αλλά πέρσι ήταν ιδιάζουσα περίπτωση. Παλαιότερα, ο Παναθηναϊκός είχε τον καλύτερο προπονητή και οι παίκτες ήθελαν να έρθουν. Δεν συζητάμε για έναν χρόνο πλέον. Θα το δείτε στις διαπραγματεύσεις".

Για το τέλος της καριέρας του Κώστα Τσαρτσαρή, είπε: " Ο Τσαρτσαρής πήρε μία εξαιρετική απόφαση. Ήθελε κότσια. Αν υπήρχαν άλλα δεδομένα θα τον επιστράτευα! Σαν προπονητής στενοχωρήθηκα, Για να κάνεις πρωταθλητισμό είναι πολύ δύσκολο. Θεωρώ ότι η Εθνική ομάδα πέρα από το προσωπικό ταλέντο είχε και πολλούς παίκτες αλτρουιστές. Ένας από αυτούς ήταν ο Κώστας Τσαρτσαρής. Θα μας λείψει πάρα πολύ ο Τσαρτσαρής".

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννακόπουλος σχολίασε για το θέμα: "Του είπαμε ότι η πόρτα του Παναθηναϊκού είναι πάντα ανοικτή. Έχουν σίγουρα να προσφέρουν τέτοιου είδους άνθρωποι".

Για Διαμαντίδη και Παύλο ο λόγος

Τέλος σε ερώτηση στον κ. Γιαννακόπουλο για τον Διαμαντίδη: " Είναι θέμα ημερών πιστεύω. Αν δεν υπάρχει ο Δημήτρης θα υπάρχουν πολλά προβλήματα τότε. Είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής και ο καλύτερος στην Ευρώπη. Από αυτόν θα ξεκινήσει το χτίσιμο της ομάδας".

Σε ερώτηση για το νταμπλ που πήρε ο κ. Γιαννακόπουλος στην πρώτη του χρονιά ως διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού και τι του είπε ο πατέρας του, απάντησε: "Το νταμπλ το πήραμε όλοι μαζί. Δεν ήταν η πρώτη μου χρονιά, έχω πάρει πολλά μαθήματα από τα 25 χρόνια που ασχολήθηκε ο πατέρας μου. Αυτο που μου είπε ήταν: "Τελείωσε το πρωτάθλημα από τόσο νωρίς; 3-0 το γαύρο; Είναι αλήθεια;".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ