ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η ψυχραιμία του "Ζοτς" και τα νεύρα του "3D"

Η ψυχραιμία του "Ζοτς" και τα νεύρα του "3D"
INTIME SPORTS

Τι είπε στους παίκτες του Παναθηναϊκού, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στα αποδυτήρια και τι μουρμούριζαν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Αντώνης Φώτσης…

Τα λεπτά περνούσαν, η σιωπή στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού έσπαγε μόνο από κάποια επιφωνήματα απογοήτευσης και κάποια "γαλλικά" για τη μνημειώδη αστοχία (2/16 τρ., 19/47 δ.) απέναντι στην όχι και τόσο σπουδαία άμυνα της Αρμάνι Μιλάνο.

Και ο προπονητής Ζέλικο Ομπράντοβιτς αργούσε να εμφανιστεί μπροστά στους παίκτες, αργούσε χαρακτηριστικά...

Σε τέτοιες περιπτώσεις ακολουθεί… καντάδα τύπου Πρόκομ και οι περισσότεροι ήταν ήδη υποψιασμένοι σχετικά με το τι θα μπορούσε να σκαρφιστεί ο ρέκορντμαν της Ευρωλίγκας, προκειμένου να ενοχλήσει τον εγωισμό τους και να τους οπλίσει με ισχυρό κίνητρο εν όψει του επικείμενου (29/2) "τελικού" με την Ούνιξ στο Καζάν.

Ο "Ζοτς" ήταν κλεισμένος στο γραφείο του, παρέα με τον συνεργάτη και κουμπάρο του Δημήτρη Ιτούδη, επιχειρώντας να αναλύσει κάθε πιθανό και απίθανο σενάριο για να είναι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά στο κατώφλι του Top16. Μπαίνοντας στα αποδυτήρια, το μωβ χρώμα, που συνόδευε τον εξάψαλμο προς τον Στίβεν Σμιθ (ο δυστυχής δεν έπαιξε δευτερόλεπτο, αλλά συνήθως "τα ακούει" όποιος δεν αγωνίζεται για τα λάθη των συμπαικτών του που βρίσκονται στο παρκέ), είχε πια εξαφανιστεί και με την ψυχραιμία των οκτώ τίτλων απευθύνθηκε προς τους παίκτες του.

" Η ήττα από την Αρμάνι δεν αλλάζει κάτι. Νικάμε στο Καζάν και βγαίνουμε πρώτοι! Αύριο προπόνηση στις επτά", είπε ήρεμα στους Πράσινους και αποχώρησε. Ετσι απλά, χωρίς πολλές κουβέντες ή γκρίνιες. Αλλωστε, για να επιστρέψουμε στην άμυνα του Σκαριόλο, πιο πολύ τυχερή ήταν παρά αριστούργημα τακτικής και μελέτης. Ο Ιταλός ρίσκαρε το περιφερειακό σουτ του Παναθηναϊκού, έπαιζε συνεχώς "under" τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ούτως ώστε να σταματήσει τη δημιουργία του, αλλά ρισκάροντας το τρίποντο.

Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε, αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο αρχηγός του Τριφυλλιού μοίρασε μια μόλις ασίστ στο πρώτο ημίχρονο και τρεις συνολικά, ενώ κόντεψε να φάει τα λυσσακά του χτυπώντας πινακίδες και πόρτες για την εκνευριστική αστοχία του τόσο στα σουτ τριών πόντων (2/7) όσο και στα σουτ δύο πόντων (1/4). Ο Σκαριόλο πέτυχε αυτό που ήθελε, πανηγύρισε την ιστορική πρώτη νίκη της Αρμάνι επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και μια ακόμη δική του επί του Ομπράντοβιτς, αλλά πότε ξανά θα δώσει απλόχερα το τρίποντο στον ΠΑΟ και δεν θα το πληρώσει; Ούτε μια στο εκατομμύριο…

Την ίδια στιγμή έξω από τα αποδυτήρια της αποκλεισμένης Αρμάνι Μιλάνο και ενώ ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αδυνατούσε να χωνέψει πώς γίνεται να έχει… τρία ολοστρόγγυλα κουλουράκια στη στατιστική του (0/2 δ., 0/2 τρ., 0/2 β.) και ένα τεσσάρι στη στήλη των λαθών, ο Γιάννης Μπουρούσης έδειχνε εντυπωσιασμένος από την… υποδοχή των φίλων του Παναθηναϊκού. " Μακάρι να είχες τέτοια αντιμετώπιση και στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό", τον τσίγκλισε κάποιος, που συμμετείχε στο πηγαδάκι, αλλά εκείνος αποκρίθηκε με σοβαρό, λακωνικό ύφος: " Ο κόσμος ήταν πολύ σωστός". Και άλλαξε θέμα…

Οσο για τον συμπαίκτη του, τον πρώην Πράσινο Αντώνη Φώτση; Τον περίμεναν γονείς, θείοι και θείες, νονά, αδερφός, σύσσωμο το… Φωτσέικο και μέσα σε όλα αυτά είχε και τον υπεύθυνο Τύπου να τον καθυστερεί υποχρεώνοντάς τον να πάει στη συνέντευξη Τύπου. " Ασε με ρε άνθρωπε, αφού η παρουσία παίκτη δεν είναι υποχρεωτική στους αγώνες της Ευρωλίγκας, τι με τραβολογάς; Περιμένουν κάτω οι Φωτσαίοι", του είπε στα ελληνικά, ο Ιταλός, που φυσικά δεν κατάλαβε, χαμογέλασε από ευγένεια, αλλά επέμεινε και τελικά ο "Batman" μετουσίωσε την "αγαπημένη" του συνήθεια: μίλησε στους δημοσιογράφους!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ