ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φώτσης, ο "Mr. Big Shot" του Παναθηναϊκού

Φώτσης, ο "Mr. Big Shot" του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντώνης Φώτσης έβαλε το μεγαλύτερο σουτ του πρώτου τελικού στο ΣΕΦ, δημιουργώντας το +4 (76-80) με 38.4'' να μένουν για το τέλος του αγώνα. Αυτή πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που αποδεικνύεται... ωραίος για τον Παναθηναϊκό (VIDEOS).

Τον Ρόμπερτ Χόρι τον θυμάστε; Μιλάμε για τον βετεράνο πάουερ φόργουορντ, ο οποίος έκανε τεράστια καριέρα στο ΝΒΑ -κυρίως με τα χρώματα των Λος Άντζελες Λέικερς και των Σαν Αντόνιο Σπερς- κατακτώντας εφτά δαχτυλίδια στην καριέρα του, έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό την ικανότητα να "μιλάει" στο τέλος των μεγάλων αγώνων.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, έχει τον δικό του Ρόμπερτ Χόρι. Αναφερόμαστε φυσικά στον Αντώνη Φώτση, ο οποίος, όπως και ο εφτάκις πρωταθλητής του ΝΒΑ, έχει μια πολύ σημαντική ικανότητα: να βάζει τα μεγάλα σουτ σε τελικούς!

Ο υπαρχηγός του "τριφυλλιού" ήταν αυτός που έγειρε σημαντικά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του με το τρίποντο που πέτυχε στα 38.4'' για να δημιουργήσει το +4 (76-80) σε εκείνο το σημείο. Ήταν η στιγμή που ο Παναθηναϊκός "πάτησε" πιο γερά στο ΣΕΦ και "άγγιξε" το "διπλό", το οποίο εν συνεχεία "σφραγίστηκε" με τις 3/4 βολές που ακολούθησαν από τους Νίκο Παππά και Δημήτρη Διαμαντίδη . Ταυτόχρονα, το δικό του εύστοχο περιφερειακό σουτ έφερε την "έκρηξη" του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον πάγκο του Παναθηναϊκού , με τον "ισχυρό άνδρα" του "τριφυλλιού" να πανηγυρίζει έξαλλα σε εκείνο το σημείο.

Αυτή πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αντώνης Φώτσης "ντύνεται" πρωταγωνιστής στο φινάλε ενός "αιώνιου" ντέρμπι. Το έχει... ξανακάνει, πάλι σε πρώτο τελικό, το 2011. Με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει στη σειρά των αγώνων με τον Ολυμπιακό ως Πρωταθλητής Ευρώπης (στη Βαρκελώνη) το 2011. Παρά το μειονέκτημα της έδρας, θα κάνει το "μπρέικ" και, εν συνεχεία, θα κατακτήσει τον τίτλο.

Σε εκείνο το παιχνίδι, ο "Mr. Big Shot" του Παναθηναϊκού είχε ευστοχήσει για τρεις στο 1'31'' για το τέλος του αγώνα, δίνοντας στο "τριφύλλι" το +3 (68-71) που κατάφερε να διαφυλάξει μέχρι το τέλος.

Παρεμπιπτόντως, την ίδια χρονιά έκανε τη διαφορά στον τέταρτο -και τελευταίο όπως αποδείχθηκε- τελικό με τους "ερυθρόλευκους" στο ΣΕΦ. Με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να αποχωρεί τραυματίας από το παρκέ στο 1'10'', ο Αντώνης Φώτσης έκανε... ένα βήμα μπροστά. Πως; Έβαλε 6/6 τρίποντα, μεταξύ των οποίων αυτό που "τελείωσε" το παιχνίδι στο 1'01'' για το τέλος της παράτασης, δίνοντας προβάδισμα εννέα πόντων στον Παναθηναϊκό (97-88) σε εκείνο το σημείο.

Αλήθεια, έχετε ακόμη αμφιβολίες πως είναι ο "Mr. Big Shot" του Παναθηναϊκού;

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ