ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μάρκοβιτς ο αντι-Ούκιτς

Stefan Markovic kosarkas reprezentacije Srbije na utakmici FIBA Evropskog prvenstva 2011 protiv Rusije u Zalgiris areni u Kaunasu Litvanija
15.09.2011. godine
Foto: Marko Metlas
Stefan Markovic kosarkas reprezentacije Srbije na utakmici FIBA Evropskog prvenstva 2011 protiv Rusije u Zalgiris areni u Kaunasu Litvanija 15.09.2011. godine Foto: Marko Metlas MARKO METLAS / MN PRESS

Το Sport24.gr αποκαλύπτει πως ο Παναθηναϊκός, βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Στέφαν Μάρκοβιτς, μετά τα μαντάτα για την δίμηνη (το λιγότερο) απουσία του Ρόκο Λένι Ούκιτς!

Ο Ούκιτς, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μείνει εκτός για 6-8 εβδομάδες, λόγω των προβλημάτων στον αχίλλειο τένοντα και στα δύο πόδια. Ενδέχεται όμως το πρόβλημα να είναι σοβαρότερο, οπότε οι «πράσινοι» θέλουν να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Ο Κροάτης άσος θα επισκεφθεί κι άλλον γιατρό για να πάρει μία δεύτερη γνώμη, παράλληλα με την θεραπεία που θα ξεκινήσει. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί σε περίπου μία εβδομάδα. Αν χρειαστεί επέμβαση ενδέχεται να χάσει ακόμα κι ολόκληρη τη σεζόν!

Ετσι ο Αργύρης Πεδουλάκης, μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αποφάσισε να ψάξει για παίκτη που θα τον καλύψει, για όσο διάστημα απουσιάσει ο Ούκιτς.

Οι πληροφορίες του Sport24 από τη Σερβία, λένε πως ο εκλεκτός του «Αρτζι» είναι ο Στέφαν Μάρκοβιτς. O 25χρονος πλέι μέικερ, φόρεσε τις τελευταίες δύο σεζόν τη φανέλα της Βαλένθια, ενώ στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας είχε μ.ο 8.3 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ, παίζοντας κατά μ.ο 27.3’.

Με την Εθνική Σερβίας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009, ενώ παίζει ανελλιπώς με τη φανέλα της από εκείνη τη χρονιά μέχρι και φέτος. Με τη Βαλένθια στις 2 σεζόν που έπαιξε είχε μ.ο 5.2 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 3.7 ασίστ. Είναι πρώτος στις ασίστ στην ιστορία του Eurocup με 319 σε 79 αγώνες (4 ασ. μ.ο) και 3ος στα κλεψίματα με 122 (1.54 κλ. μ.ο).

Ο Πεδουλάκης στο πρόσωπο του Μάρκοβιτς, βλέπει έναν ευφυή πλέι μέικερ, με ομαδικό πνεύμα, που είναι ικανός αμυντικός, με πολλές εμπειρίες και καλή καριέρα εκτός Σερβίας, αφού εκτός από την Ισπανία, έχει αγωνιστεί και στην Ιταλία, στην Μπενετόν Τρεβίζο.

Ο Παναθηναϊκός, ανά πάσα στιγμή μπορεί να μετατρέψει το φλερτ με τον Μάρκοβιτς, σε γάμο, αν και ο Πεδουλάκης συνεχίζει να χτενίζει την αγορά, με την λογική πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ