ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χίμκι - Ολυμπιακός 86-96

SONY DSC
SONY DSC SONY DSC

Δεύτερη διαδοχική νίκη για τον Ολυμπιακό στο τουρνουά της Νυρεμβέργης, καθώς επικράτησε με 96-86 της Χίμκι, παίζοντας κατά διαστήματα θεαματικό μπάσκετ. Την Κυριακή με Μακάμπι

Το 7/7 έκανε ο Ολυμπιακός στα φιλικά του παιχνίδια, μετά τη νίκη επί της Χίμκι με σκορ 96-86 για την 2η ημέρα του τουρνουά της Νυρεμβέργης.

Οι "ερυθρόλευκοι" όντας γεμάτοι ενέργεια και διάθεση για τρέξιμο, είχαν τον έλεγχο καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κι έφτασαν εύκολα στην τελική επικράτηση, με την επίθεση τους να πετάει φωτιές, αλλά την άμυνα να "μπάζει" νερά κατά διαστήματα.

Όσο ευχαριστεί τον Μπαρτζώκα ο πλουραλισμός στην επίθεση, άλλο τόσο τον προβληματίζει η κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

Πάντως, για μία ακόμα φορά σε πολύ καλή βραδιά ήταν οι Περπέρογλου και Παπανικολάου, εξαιρετικός ήταν ο Σπανούλης με 14 πόντους και 11 ασίστ ενώ κανείς δεν υστέρησε, σχεδόν 10 μέρες πριν το πρώτο επίσημο ματς για το Κύπέλλο Ελλάδας (3/10).

Ο αγώνας:

Με τους Κατσίβελη, Σπανούλη, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Ντόρσεϊ ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός που άνοιξε το σκορ με τρίποντο του "ασταμάτητου" Περπέρογλου. Το σκορ άλλαζε συνέχεια χέρια και οι "ερυθρόλευκοι" στη συνέχεια ισοφάρισαν σε 12-12 με τρίποντο του Σπανούλη.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού με νέα προσωπική του ενέργεια έκανε το 14-18 δίνοντας αέρα 4 πόντων στην ομάδα του. Πάντως, η Χίμκι απάντησε με σερί 5-0 που έκανε το σκορ 19-18 και παρ' ότι ο Ζουκανένκο απάντησε γρήγορα, οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν με τους Παπανικολάου και Χάινς να κάνουν το 23-24.

"Πάτησε" γκάζι

Στο ξεκίνημα της β΄περιόδου, ο Ολυμπιακός έδειξε ενέργεια, έτρεξε στο παρκέ και βρήκε την ευκαιρία να προηγηθεί με 26-32 χάρη στα τρίποντα των Γκετσεβίτσιους και Παπανικολάου. Ο τελευταίος ήταν σε μεγάλη βραδιά και λίγο αργότερα έγραψε το 26-34. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πέρασε στα μέσα του δεκαλέπτου στο παρκέ τους Μαυροειδή και Πρίντεζη, αλλάζοντας τους ψηλούς του (ο Άντιτς είχε κάνει το 28-37).

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των "ερυθρολεύκων" έκανε το 30-40 στέλνοντας τη διαφορά στο +10. Η διαφορά ξέφυγε ακόμα περισσότερο με τους Σπανούλη, Μαυροειδή να ευστοχούν διαδοχικά σε βολές, τον Πρίντεζη να σκοράρει για τρεις και τελικά τον Περπέρογλου να γράφει το 38-54. Πάντως, η Χίμκι μείωσε με τη λήξη του ημιχρόνου κάτι που δεν άρεσε καθόλου στο Γιώργο Μπαρτζώκα.

Μείωσε η Χίμκι

Στην επανάληψη, μάλιστα, ο Έλληνας προπονητής υποχρεώθηκε να καλέσει άμεσα τάιμ άουτ λίγο μετά την έναρξη του β' δεκαλέπτου, καθώς η Χίμκι μπήκε αποφασισμένη να μειώσει. Και τα κατάφερε, τρέχοντας ένα 7-0 που μετέτρεψε το σκορ σε 45-54. Πάντως, η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν και καλή και άμεση... Ο Σπανούλης πέρασε στον Ντόρσεϊ κι εκείνος με κάρφωμα έγραψε το 45-58.

Οι Ρώσοι πλησίασαν στους 6 (54-60), όμως οι "ερυθρόλευκοι" διατήρησαν τον έλεγχο, όντας κι εύστοχοι από τη γραμμή των βολών. Οι Γκετσεβίτσιους και Άντιτς κράτησαν μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό που η αλήθεια είναι ότι είχε χάσει κάπως την συγκέντρωσή του στην άμυνα και το καθαρό μυαλό στην επίθεση.

Δεδομένη ανωτερότητα

Το 63-70 του 30ού λεπτού, άφηνε κάποιες ελπίδες στη Χίμκι, όμως ένα σερί 5-0 από τον Γιώργο Πρίντεζη έδωσε αέρα και πάλι στον Ολυμπιακό που είχε ξεσπάσματα και ξέφευγε από την Χίμκι. Οι ψηλοί των "ερυθρολεύκων" ήταν ιδιαίτερα αποδοτικοί στην επίθεση, ενώ οι συνεργασίες της ομάδας ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Ο Ντόρσεϊ κάρφωσε εντυπωσιακά στο 37' μετά από ασίστ του Περπέρογλου και ο Σλούκας με δικό του κλέψιμο και λέι απ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα (74-89). Ένα γρήγορο σερί 5-0 ήταν η απάντηση της Χίμκι που προσπαθούσε να μειώσει αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω. Το τελικό σκορ έγραψε ο Γκετσεβίτσιους με τρίποντη βόμβα.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 38-54, 63-70, 86-96

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Άντιτς 5, Σπανούλης 14(11 ασ.), Περπέρογλου 12(1), Ντόρσεϊ 8, Σλούκας 2, Μαυροειδής 6, Γκετσεβίτσιους 15, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 12, Μάντζαρης 4.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ