ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χάινς: "Θα τα καταφέρουμε"

Χάινς: "Θα τα καταφέρουμε"
INTIME SPORTS

Ο Κάιλ Χάινς έγραψε στο προσωπικό του blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας για τον μεγάλο "τελικό" με τη Γαλατά και ξεκαθάρισε πως έχει πίστη στον Ολυμπιακό

Στο προσωπικό του blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας έγραψε ο Κάιλ Χάινς ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός χτίστηκε για να παλεύει όλα του τα παιχνίδια.

Αναλυτικά το blog του Κάιλ Χάινς:

"Καλησπέρα σε όλους τους οπαδούς του μπάσκετ σε όλο τον κόσμο. Είμαι ο φόργουορντ-σέντερ του Ολυμπιακού, Κάιλ Χάινς, και σας γράφω από την Αθήνα στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε στην τελευταία αγωνιστική του TOP-16, η οποία είναι κρίσιμη και καθοριστική για τις περισσότερες ομάδες. Ελάχιστες ομάδες, μέχρι στιγμής, έχουν πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά, οπότε η 6η αγωνιστική στο TOP-16 είναι πολύ σημαντική για τις περισσότερες ομάδες, ειδικά για τη δική μου.

Ξεκινήσαμε το TOP-16 με δύο ήττες, από την ΤΣΣΚΑ και την Γαλατασαράι, και οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές για εμάς. Ξέραμε, όμως, πως ήταν νωρίς στον όμιλο και πιστέψαμε σε ένα come-back στον όμιλο.

Επόμενος μας αντίπαλος ήταν η Εφές, μία από τις πιο ταλαντούχες ομάδες στην διοργάνωση, και γνωρίζαμε πως τα πράγματα δεν θα ήταν εύκολα για εμάς. Έπρεπε να τους αντιμετωπίσουμε σε δύο ματς σερί, μέσα σε δύο εβδομάδες, πρώτα στο ΣΕΦ και μετά στην Κωνσταντινούπολη. Για να μέναμε ζωντανοί στην διοργάνωση θα έπρεπε να τους κερδίσουμε και τις δύο φορές.

Το πρώτο ματς, λοιπόν, ήταν στην Αθήνα. Παίξαμε πολύ συγκεντρωμένα. Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και βρεθήκαμε να προηγούμαστε με +5. Στο τρίτο δεκάλεπτο, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας και επιτρέψαμε στην Εφές να φέρει το σκορ στα ίσα.

Στην τελευταία περίοδο, όμως, πιάσαμε... φωτιά, παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ, με το σκορ του 4ου δεκαλέπτου να είναι 30-12 για εμάς. Τελικά, καταφέραμε να τους κερδίσουμε με 18 πόντους διαφορά, κάτι το οποίο ήταν πολύ σημαντικό, διότι μας έδινε ένα μεγαλύτερο περιθώριο ενόψει ρεβάνς.

Στο δεύτερο παιχνίδι ταξιδέψαμε στην Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία, για να αντιμετωπίσουμε την Εφές. Σε αυτό το ματς, ξέραμε, πως θα έπρεπε να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση, σε σχέση με τον αγώνα στο ΣΕΦ, ώστε να πάρουμε τη νίκη. Συμπτωματικά, όπως συνέβη στην έδρα μας, έτσι και στο γήπεδο τους, πήγαμε στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ με +5. Καταφέραμε και κρατήσαμε αυτό το προβάδισμα και στο τρίτο δεκάλεπτο, ενώ σε κάποια στιγμή βρεθήκαμε ακόμη και στο +10 στην τελευταία περίοδο.

Εκείνη την στιγμή νιώθαμε άνετα, ίσως χαλαρώσαμε και σε συνδυασμό με κάποιες αλλαγές που έκανε η Εφές, κατάφερε λίγο πριν την λήξη του ματς να φέρει το σκορ στα ίσα. Στο τέλος ο Κώστας Σλούκας έβαλε τις δύο βολές, οι οποίες μας έδωσαν την πολύτιμη νίκη. Με αυτές τις δύο επικρατήσεις, καταφέραμε να διατηρηθούμε στην διαδικασία πρόκρισης στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Mετά τις νίκες επί της Εφές, η ομάδα μου απέκτησε αυτοπεποίθηση. Στον επόμενο μας αγώνα ταξιδέψαμε στην Μόσχα για το μας κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Ξέραμε ότι πρόκειται να είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά κανείς στον Ολυμπιακό δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό που τελικά συνέβη. Η ΤΣΣΚΑ είχε ένα από τα καλύτερα ημίχρονα στην ιστορία της διοργάνωσης, όσον αφορά την επίθεση. Έβαζαν όλα τα σουτ που δοκίμαζαν. Αστόχησαν σε μόλις 4 προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο, σε αντίθεση με εμάς που χάσαμε πολλά σουτ. Στο τέλος ηττηθήκαμε με 32 πόντους διαφορά.

Παρά την δυσάρεστη απώλεια στην Μόσχα, η ομάδα μας συνεχίζει να έχει πιθανότητες ώστε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Η μοίρα μας βρίσκεται, ουσιαστικά, στα χέρια μας, καθώς στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου υποδεχόμαστε την Γαλατασαράι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Είχαμε χάσει με έναν πόντο διαφορά στην παράταση στην Κωνσταντινούπολη, θα πρέπει να τους κερδίσουμε με +2 ώστε να περάσουμε στους "8" της διοργάνωσης. Το παιχνίδι είναι "τελικός".

Από τα λεγόμενα ματς "do-or-die". Σαν ομάδα ξέρουμε πως θα πρέπει να βγάλουμε πολλή ενέργεια και να παίξουμε με συγκέντρωση ώστε να κερδίσουμε τους Τούρκους. Διαθέτουν ένα έμπειρο σύνολο, που κατανοεί το πως να ελέγξει ένα παιχνίδι και φροντίζουν να παίζουν σε έναν ρυθμό που θα νιώθουν άνετα. Πιστεύω πως οι δύο ομάδες ταιριάζουν μεταξύ τους και περιμένω πως θα γίνει ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Δεν βλέπουμε μόνο εμείς το ματς ως τελικό. Το ίδιο συμβαίνει και με τους οπαδούς μας. Όπου και αν πάω τις τελευταίες μέρες, έρχονται φίλαθλοι του Ολυμπιακού κοντά μου και μου μιλούν. Με εμψυχώνουν και μου δηλώνουν την ενθουσιασμό τους για την αναμέτρηση, τονίζοντας μου πως θα έρθουν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να μας στηρίξουν και να μας βοηθήσουν. Περιμένω πως συναντήσω μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο μας, γεμάτη από το πάθος των οπαδών μας.

Το ταξίδι μας σε όλη αυτή την περίοδο της Ευρωλίγκας, ήταν γεμάτο από πολλά διαφορετικά γεγονότα, τα οποία μας έχουν φέρει σε αυτή την θέση στο TOP-16. Ορισμένα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα θέλαμε στην πορεία, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και ότι συνέβη δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Η ομάδα μας "χτίζει" έναν χαρακτήρα, διαθέτοντας το πνεύμα του μαχητή στα παιχνίδια που παίζει, ειδικά στα σημαντικά. Είμαι πλήρως πεπεισμένος και έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση πως η ομάδα μου θα έχει μεγάλη επιτυχία αυτή την εβδομάδα και πως θα συνεχίσει στους στόχους της στην Eυρωλίγκα. Θα τα καταφέρουμε".

Σας ευχαριστώ που το διαβάσατε......... Mέχρι την επόμενη φορά,

Κάιλ Χάινς - Πειραιάς, Eλλάδα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ