ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χάινς: "Είμαστε μια καλή παρέα..."

Χάινς: "Είμαστε μια καλή παρέα..."
INTIME SPORTS

Ο Κάιλ Χάινς στάθηκε στο πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στα "ερυθρόλευκα" αποδυτήρια και στην χημεία που έχει η παρέα του Λιμανιού, εξέφρασε την ανυπομονησία του για να παίξει σ' ένα γεμάτο ΣΕΦ, ενώ χαρακτήρισε "κλειδί" την άμυνα στο ματς με την Εφές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κάιλ Χάινς στο RedPlanet.gr

Κάιλ, τι πήγε στραβά στην Κωνσταντινούπολη και χάσατε και τα δύο παιχνίδια, ειδικά στο τέταρτο ματς της σειράς;

"Στο τρίτο ματς της σειράς δεν ξεκινήσαμε καλά στον αγώνα και δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Επίσης, η Εφές ήταν εξαιρετική στο πρώτο ματς στην Κωνσταντινούπολη, ήταν επιθετική, είχε μεγαλύτερη θέληση από εμάς και έβαλε μεγάλα σουτ. Στην τέταρτη αναμέτρηση τι να πω; Ελέγχαμε το ματς για 39.5 λεπτά περίπου, αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα δεν ήμασταν όλοι μας συγκεντρωμένοι, δεν είχαμε την απαιτούμενη συμπεριφορά ως ομάδα στο παρκέ και κάναμε αρκετά λάθη μέσα στο γήπεδο τα οποία μας στοίχισαν.

Σαφώς και μας κόστισε η προβληματική μας συμπεριφορά στα ριμπάουντ γενικότερα στην αναμέτρηση. Είναι ένας τομέας στον οποίο θα πρέπει να δώσουμε βαρύτητα ώστε να βρούμε τι έφταιξε, για να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι σε αυτό το κομμάτι στη συνέχεια".

-Τι θα πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός την Παρασκευή ώστε να κερδίσει την Εφές;

"Για να κερδίσουμε την Παρασκευή θα πρέπει να φροντίσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας στο αγώνα. Διαθέτουμε παίκτες με εμπειρίες, ενώ και σαν ομάδα έχουμε αποκτήσει μεγάλη εμπειρία από αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, από παρόμοια κρίσιμα και καθοριστικά ματς, καθώς έχουμε αγωνιστεί σε ανάλογα ματς στο παρελθόν. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.

Στο πέμπτο ματς πιστεύω ότι θα πρέπει να φροντίσουμε να περιορίσουμε τα λάθη μας, να βγάλουμε μπόλικη ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά και να μπούμε από την αρχή του παιχνιδιού δυνατά, αποφασιστικοί, μαχητικοί, παθιασμένοι και περισσότερο επιθετικοί απέναντι στην Εφές. Βέβαια στην ομάδα μας τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα μας. Αν παρουσιαστούμε σωστοί και όπως πρέπει στην αμυντική μας λειτουργία ως σύνολο, τότε θα έχουμε αυξημένες πιθανότητες ώστε να κερδίσουμε το ματς και να πάρουμε την πρόκριση στο Final-Four".

-Είναι το "κλειδί" για τη νίκη η εξαιρετική άμυνα; Φέτος τους έχετε κερδίσει τρεις φορές στο ΣΕΦ με κύριο χαρακτηριστικό πως τους περιορίσατε στην επίθεση.

"Αναμφισβήτητα το "κλειδί" για αυτό το ματς είναι η καλή άμυνα. Τους έχουμε όντως κερδίσει τρεις φορές φέτος στο ΣΕΦ έχοντας ως κοινό χαρακτηριστικό το γεγονός πως παίξαμε καλή άμυνα απέναντι τους, με αποτέλεσμα να σκοράρουν λίγους πόντους. Είναι σημαντικό το να παρουσιαστούμε και πάλι αποτελεσματικοί στην άμυνα σταματώντας τις επιθέσεις τους. Θα χρειαστεί να βγάλουμε ενέργεια σε κάθε φάση ο καθένας από εμάς, να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο και να επιδιώξουμε το transition και φυσικά να ελέγξουμε το κομμάτι των ριμπάουντ. Πρέπει και θέλουμε να τρέξουμε στο παιχνίδι μας μετά το αμυντικό ριμπάουντ, αλλά η καλή άμυνα είναι το μεγαλύτερο ζητούμενο για εμάς".

-Συμφωνείς στο ότι όταν η ομάδα σας τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο, επιδιώκοντας το transition, αποδίξει καλύτερα στο παρκέ στην επίθεση;

"Σαφώς! Αυτή θεωρώ ότι είναι η δύναμη μας στην επίθεση και μας αρέσει να παίζουμε έτσι. Είμαστε μία ταχύτατη και αθλητική ομάδα, περισσότερο από τις υπόλοιπες, και διαθέτουμε πιο γρήγορους παίκτες σε σχέση με την Εφές. Είναι ένα δυνατό μας σημείο αυτό και θεωρώ πως είναι επίσης "κλειδί" για εμάς το να μπούμε μέσα στο παρκέ και να τρέξουμε όποτε μας δοθεί η ευκαιρία στο ανοιχτό γήπεδο, βγάζοντας αρκετούς αιφνιδιασμούς, επιδιώκοντας το transition στην επίθεση, ειδικά όταν οι Τούρκοι θα χρησιμοποιούν "βαριά", ψηλά και αργά σχήματα στην πεντάδα τους. Σίγουρα νιώθουμε περισσότερα άνετα όταν παίζουμε έτσι".

-Ο κόσμος αναμένεται να γεμίσει τις κερκίδες του ΣΕΦ. Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους φιλάθλους σας;

"Χρειαζόμαστε στο ΣΕΦ την στήριξη των φιλάθλων μας την Παρασκευή και ελπίζω να γεμίσουν τις εξέδρες του γηπέδου. Τους περιμένουμε και τους έχουμε ανάγκη! Όλοι στην ομάδα αναμένουμε με ανυπομονησία αυτό το ματς και είναι ευχάριστο για εμάς όταν αγωνιζόμαστε μπροστά σε γεμάτες κερκίδες. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και ελπίζω οι οπαδοί μας να γεμίσουν το στάδιο".

-Όλες οι ομάδες μέσα σε μία σεζόν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Πόσο σημαντικό είναι για ένα σύνολο να διαθέτει ομαδικό πνεύμα, χημεία, αλλά και εξαιρετικές σχέσεις, στοιχεία που διαθέτετε σαν παρέα;

"Είναι το πιο σημαντικό πράγμα το να διαθέτεις ομαδικό πνεύμα μέσα σε μία ομάδα, το να έχεις καλά αποδυτήρια, αλλά και να το να υπάρχει ένα υπέροχο κλίμα, όπως συμβαίνει εδώ στον Ολυμπιακό. Διαθέτουμε ως σύνολο, σαν παρέα, καλή χημεία όχι μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και εκτός. Είμαστε καλοί φίλοι μεταξύ μας οι παίκτες. Είναι ένα στοιχείο το οποίο μας έχει δώσει χαρακτήρα σαν ομάδα και το βλέπετε όλοι το πόσο "δεμένοι" είμαστε μεταξύ μας. Ένας από τους λόγους που είμαστε πετυχημένοι είναι ότι διαθέτουμε μεταξύ μας πολύ καλές σχέσεις".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ