ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το χρονικό των συζητήσεων Ολυμπιακού-Χάινς

Το χρονικό των συζητήσεων Ολυμπιακού-Χάινς
INTIME SPORTS

Όλο το χρονικό των διαπραγματεύσεων με τον Κάιλ Χάινς άφησε να διαρρεύσει ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" εξηγούν αναλυτικά τις προτάσεις τους, τι είχε ζητήσει ο ίδιος ο Κάιλ στη συνάντηση με τους Αγγελόπουλους και την εξαφάνισή του με το που αναχώρησε για τις ΗΠΑ, όταν δεν απαντούσε στα επίμονα μηνύματα από τον Πειραιά

O Κάιλ Χάινς εξήγησε τους λόγους, που κατά την άποψή του, τον οδήγησαν στο διαζύγιο με τον Ολυμπιακό. Η απάντηση των "ερυθρολεύκων" ήρθε άμεσα, με δημοσιοποίηση των λεπτομερειών των διαπραγματεύσεων με τον Αμερικανό άσο.

Λένε, λοιπόν, στον Πειραιά.

Πρώτα απ΄όλα το χρονικό των διαπραγματεύσεων

  • Την Κυριακή 16/6 έγινε η πρόταση στον ατζέντη του παίκτη για κλειστό διετές συμβόλαιο, έναντι 850.000 δολαρίων (σχεδόν τριπλάσια απ΄όσα έπαιρνε) με παράκληση να "τελειώσει το θέμα, πριν ο Κάιλ αναχωρήσει για τις ΗΠΑ"
  • Την Τρίτη το πρωί (18/6), πριν ο Χάινς αναχωρήσει για τις ΗΠΑ τον κάλεσε στο τηλέφωνο ο Γιώργος Σκινδήλιας και άνθρωποι της ομάδας, θέλοντας να μάθουν τις προθέσεις του. Δεν πήραν απάντηση. Άφησαν φωνητικό μήνυμα και στο αμερικάνικο κινητό, ώστε να το λάβει, αφού προσγειωνόταν στις ΗΠΑ.,
  • Άνθρωποι της ΚΑΕ, επίσης, έστειλαν μήνυμα στο inbox του στην προσωπική σελίδα του στο facebook "Sir,how are you? Did you have a safe trip? Presidents and Skindilias are trying to talk with you and they can’t reach you. Can you call him" Δηλαδή: "Σερ πως είσαι, έφτασες καλά; Οι πρόεδροι και ο Σκινδήλιας προσπαθούν να μιλήσουν μαζί τους, αλλά δεν σε βρίσκουν. Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο". Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, το μήνυμα διαβάστηκε, μετά από λίγες ώρες, χωρίς όμως να έρθει κάποια απάντηση. Ούτε με τον αδερφό του Τάιλερ, κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουν...
  • Την Τετάρτη (19/6) έγινε επικοινωνία με τον ατζέντη του παίκτη, όπου ζητήθηκε το νούμερο ...παραμονής του Χάινς. Την επομένη, ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς είπε ότι θα επικοινωνούσε μαζί του και θα ενημέρωνε τον Ολυμπιακό την Παρασκευή.
  • Την Παρασκευή (21/6) έγινε νέα πρόταση στον Χάινς για διετές συμβόλαιο, ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων (με τα μπόνους 2,2 εκατ). Για να υπάρξει μάλιστα και βεβαιότητα ότι ο Κάιλ θα γινόταν γνώστης της προσφοράς, ο Ολυμπιακός έστειλε την προσφορά στο προσωπικό mail αναφέροντας ακόμη: "Για μια ακόμη φορά σου υπογραμμίζουμε την επιθυμία της ομάδας να συνεχίσουμε την συνεργασία μας". Ακολούθησε sms και ο Χάινς απάντησε ότι έλαβε το e-mail.
  • Ο παίκτης απάντησε το Σάββατο (22/6) ευχαριστώντας για την γνωστοποίηση της νέας προσφοράς και ζητώντας συγγνώμη για την "εξαφάνισή" λέγοντας ότι ήταν πολύ απασχολημένος και κατέληξε ότι θα απαντούσε αφού συζητούσε με τον μάνατζέρ του.

Τα ερωτηματικά και η ΤΣΣΚΑ

Από τον Ολυμπιακό εκφράζονται τα εξής ερωτηματικά:

Πώς ο Χάινς λέει ότι αποδέχθηκε την προσφορά της ΤΣΣΚΑ την Πέμπτη, όταν ο Ολυμπιακός μετά την πρώτη πρόταση είχε ρωτήσει τον ατζέντη του το ακριβές νούμερο, που θα ήθελε για να παραμείνει στην ομάδα;

Γιατί δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις όλων των ημερών;

Γιατί ότι δεν είχε επικοινωνία με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, όταν υπάρχουν sms, ηχητικά μηνύματα, mail αλλά και μηνύματα στο facebook όπου του τονίζεται ότι τον "αναζητούν οι πρόεδροι"

Αν αληθεύει αυτό που είπε στη συνέντευξή του ότι είχε πρόταση από την ΤΣΣΚΑ στα τέλη Μαΐου, σημαίνει ότι διαπραγματευόταν με άλλη ομάδα, ενώ ήξερε πόσο σημαντικοί είναι οι τελικοί με τον Παναθηναϊκό.

Για αναπροσαρμογή και επέκταση

Επίσης, ο Ολυμπιακός αποκαλύπτει το ιστορικό των συζητήσεων για αναπροσαρμογή και επέκταση του συμβολαίου του.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν, όπως υποστηρίζουν, κάνει την πρώτη κουβέντα με τον πρώην ατζέντη του πριν την έναρξη της περσινής σεζόν. Δύο μήνες μετά, κι ενώ ο Ολυμπιακός δεν συνηθίζει να κάνει τέτοιες κινήσεις, το πρότεινε αναπροσαρμογή και επέκταση του συμβολαίου του, με λίγο λιγότερα χρήματα απ΄όσα είχε ζητήσει, αλλά δεν δέχθηκε.

Στο τέλος Ιανουαρίου, ο Ολυμπιακός επέστρεψε ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του για την επόμενη διετία και αναπροσαρμόζοντας το φετινό του συμβόλαιο. Η απάντηση του Κάιλ ήταν πως δεν ήθελε να προκαλέσει αναστάτωση στην ομάδα καθώς υπήρχαν άλλοι παίκτες των οποίων τελείωνε το συμβόλαιό τους.

Λίγες εβδομάδες αργότερα άλλαξε μάνατζερ, τουλάχιστον και με την ενημέρωση που έκανε ο ίδιος ο ατζέντης στον Ολυμπιακό. Όταν, λοιπόν, έγινε η δεύτερη πρόταση (όπως λένε πάντα στο λιμάνι) εκπρόσωπός του ήταν ακόμη ο Γιώργος Δημητρόπουλος και δεν είχε πάει στον Μίσκο Ραζνάτοβιτς, όπως ο ίδιος αναφέρει στην συνέντευξή του.

Ρωτούν ξανά με ... ρητορική διάθεση: "Γιατί ήθελε να μείνει αφοσιωμένος μετά τον Φεβρουάριο; Πριν από το ξεκίνημα της χρονιάς δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα; Τον Δεκέμβριο; Και πως μιλούσε με την ΤΣΣΚΑ όταν ακόμη δεν είχε αρχίσει η διαδικασία των τελικών στο ελληνικό πρωτάθλημα; Το δικό του μυαλό δεν επηρεάστηκε τότε;"

"Σε θέλουμε για το three-peat"

Ο Ολυμπιακός, τέλος, απαντάει στα περί ανασφάλειας με αποκαλύψεις για την συνάντηση που είχε το Σάββατο, τέσσερις μέρες μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, ο Κάιλ Χάινς και οι δυο Αγγελόπουλοι (ο μοναδικός ξένος, που έχει περάσει και την πόρτα των Γραφείων τους".

"Πάμε για το three peat. Με σένα κολόνα θα τα καταφέρουμε, σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου, πες μας τι θες για να είσαι ευτυχισμένος και μετά θα διαπραγματευτούμε με τον ατζέντη σου" ήταν τα λόγια των προέδρων του Ολυμπιακού.

Ο Χάινς, όπως υποστηρίζουν οι "ερυθρόλευκοι", ζήτησε ένα ποσό από 750.000 έως 1.000.000 δολάρια και κλειστό διετές συμβόλαιο. Όσο για την ασφάλεια και την οργάνωση θυμίζουν ότι ο Ολυμπιακός ανέλαβε πλήρως την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε όταν τραυματίστηκε ο αδερφός του Τάιλερ.

Θυμίζουν τέλος, ότι οι Αγγελόπουλοι παρά τα όσα είχαν προηγηθεί τον ευχαρίστησαν δημόσια και ο Γιώργος Αγγελόπουλος πρόσθεσε: "Του ευχόμαστε καλή τύχη εκεί που πήγε, είναι καταπληκτικό παιδί και δεν πρέπει νομίζω να γίνονται σχόλια εναντίον του. Είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, ένας καταπληκτικός χαρακτήρας. Δεν θέλουμε αρνητικά σχόλια".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ