ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θέση "4": Τα τρία εναλλακτικά σενάρια

Θέση "4": Τα τρία εναλλακτικά σενάρια

Το "ναι", το "όχι", το "ίσως". Διαβάστε στο Sport24.gr τα τρία εναλλακτικά σενάρια του Ολυμπιακού για τη θέση "4". Η Λοκομοτίβ Κούμπαν μπαίνει δυνατά για την απόκτηση του Κένι Γκάμπριελ.

Ο Κένι Γκάμπριελ έχει δείξει με την στάση που κρατά ότι θέλει να έρθει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, όμως δεν πρόκειται να περιμένει για πολύ και ήδη η Λοκομοτίβ Κούμπαν καραδοκεί και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι έτοιμη να τον... αρπάξει.

Οχι ακριβώς μέσα από τα χέρια των ερυθρολεύκων, που τις τελευταίες ώρες μοιάζουν αναποφάσιστοι. Ο Ολυμπιακός είχε φτάνει πολύ κοντά στις οικονομικές απαιτήσεις του Αμερικανού (για την ακρίβεια ο Γκάμπριελ είναι αυτός που έχει πλησιάσει την αρχική πρόταση των ερυθρολεύκων), αλλά το θέμα δεν έκλεισε για πολλούς και διαφόρους λόγους. Κυρίως γιατί οι πρωταθλητές κάνουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις ως προς την απόκτηση πάουερ φόργουορντ.

Το ενδεχόμενο να μην γίνει μεταγραφή και να συνεχίσει ο Ολυμπιακός με πέντε ξένους μέχρι... νεωτέρας είχε τεθεί εξ αρχής, αλλά φάνηκε να παραμερίζεται για χάρη του Γκάμπριελ. Κι εκεί που όλα φαίνονταν να παίρνουν το δρόμο τους και ο Αμερικανός έριξε τις απαιτήσεις του στα 450.000 ευρώ, οι ερυθρόλευκοι πάτησαν το φρένο. Από τη μία είναι το υπάρχον ρόστερ, που ναι μεν διαθέτει ένα καθαρό 4αρι (τον Γιώργο Πρίντεζη), αλλά και ακόμα δύο παίκτες που μπορούν να καλύψουν την ίδια θέση. Τον Δημήτρη Αγραβάνη (που θα παίζει και 5αρι) και τον Ιωάννη Παπαπέτρου (θα αγωνίζεται και στο "3"). Ο Σφαιρόπουλος δεν θέλει να χάσουν χρόνο τα δύο παιδιά που στηρίχθηκαν πολύ την περασμένη σεζόν και στο τέλος της χρονιάς αυτό τους... βγήκε. Από την άλλη, σε μια γεμάτη αγωνιστική περίοδο και μια Ευρωλίγκα 30 αγωνιστικών μόνο στην κανονική σεζόν, μοιάζει με ρίσκο να μην υπάρχουν 12-13 ετοιμοπόλεμοι παίκτες στο ρόστερ. Και ειδικά στο "4", ο Ολυμπιακός θα έχει ένα κενό, που ναι μεν θα καλύπτεται στις περισσότερες των περιπτώσεων, αλλά θα είναι τεράστιο ρίσκο αν δεν υπάρχει και πληρότητα.

Κι αυτό διότι ανεξάρτητα από την εξέλιξη της υπόθεση του Γκάμπιελ - η Λοκομοτίβ καραδοκεί και ίσως τον κάνει δικό της άμεσα - ο Ολυμπιακός σκέφτεται να βάλει σε εφαρμογή το ένα από τα δύο εναλλακτικά πλάνα του. Το πρώτο δηλαδή να μην πάρει άλλον παίκτη, να παραμείνει με το έμψυχο δυναμικό που έχει και να κινηθεί μετά την έναρξη της προετοιμασίας για να καλύψει το όποιο κενό προκύψει...

Το άλλο είναι να κρατήσει τον Μιλουτίνοφ - δεν πήγε στον Ερυθρό Αστέρα - να έχει τρεις ξένους σέντερ και να μην έχει μειονέκτημα απέναντι σε ψηλούς τύπου Μπουρούση ή Τόμιτς. Ο Σέρβος έχει ούτως ή άλλως συμβόλαιο και από τη στιγμή που δεν έχει δοθεί ακόμα δανεικός, αυξάνονται και οι πιθανότητες να παραμείνει. Σε αυτή την περίπτωση θα αλλάξουν πολλά από τα δεδομένα, αφού θα μείνει ελεύθερος ο Βασίλης Καββαδάς και θα μετακομίσει... μόνιμα στη θέση "4" ο Αγραβάνης. Οπως δηλαδή ήταν ο σχεδιασμός της περασμένης σεζόν, με τον Παπαπέτρου να καλύπτει το κενό μόνο περιστασιακά.

Οπως και να έχει, στον Ολυμπιακό τα σκέφτονται όλα, όπως γίνεται άλλωστε σε όλες τις ομάδες τέτοια περίοδο. Κάθε κίνηση εμπεριέχει ρίσκα, έχει τα θετικά και τα αρνητικά της και εν τέλει καθρέφτης είναι το γήπεδο. Ισως ο Γκάμπριελ να πάψει να είναι η πρώτη επιλογή τις επόμενες ημέρες - αν και εφόσον η Λοκομοτίβ ή άλλη ομάδα κάνει δυνατή πρόταση - αλλά τα τρία εναλλακτικά πλάνα θα παραμείνουν ενεργά... Δηλαδή να αποκτηθεί 4αρι, να μην γίνει καμία μεταγραφή ή να μείνει ο Μιλουτίνοφ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ