ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θέλουν τον Μπάικς, κοιτάζουν και άλλους γκαρντ

Θέλουν τον Μπάικς, κοιτάζουν και άλλους γκαρντ

Από τον Ολυμπιακό παραδέχονται πως εξετάζουν την περίπτωση του Μπάικς, αλλά τονίζουν πως βλέπουν και άλλους παίκτες για την θέση του γκαρντ.

Ένας παίκτης έμεινε για να κλείσει το ρόστερ του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν. Και όπως αναφέρουν από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο "δεν βιαζόμαστε, η σεζόν ξεκινάει τον Οκτώβρη και έχουμε σχεδόν συμπληρώσει το ρόστερ μας. Έχουμε χρόνο μπροστά μας".

Ύστερα από τις μεταγραφές των Όλιβερ Λαφαγιέτ (πλέι-μέικερ) και Οθέλο Χάντερ (σέντερ), οι ερυθρόλευκοι κινούνται για την τρίτη τους μεταγραφική κίνηση που αφορά την θέση του γκαρντ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τους συνεργάτες του, σε συνεννόηση με την διοίκηση, εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις παικτών. Τόσο εκείνες που τους προτείνουν συχνά οι μάνατζερ, όσο και αυτές που τους αρέσουν, τις οποίες και έχουν ξεχωρίσει. Δεν βιάζονται και περνάνε από... κόσκινο κάθε "κοντό".

Παραδέχονται πως ενδιαφέρονται για τον Μπάικς, δεν έχει εμπειρία από Euroleague

Από τον Ολυμπιακό παραδέχονται και επιβεβαιώνουν πως τους ενδιαφέρει η περίπτωση του 25χρονου (6/3/1989) Αμερικανό γκαρντ, Ντουάιτ Μπάικς (1.91 ύψος). Ο Αμερικανός γκαρντ δοκιμάστηκε αυτή την περίοδο στο Summer League με το Τορόντο, πραγματοποιώντας αρκετά καλές εμφανίσεις, επιδιώκοντας να παραμείνει στο ρόστερ των Καναδών, αλλά οι Ράπτορς θεωρείται δεδομένο πως θα τον αφήσουν ελεύθερο.

Ο Ντουάιτ Μπάικς διαθέτει ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε επίπεδο Euroleague. Πέρσι υπήρξε στέλεχος των Τορόντο Ράπτορς, ενώ στο παρελθόν ήταν συμπαίκτης του Ματ Λοτζέσκι στην Οστάνδη (Βέλγιο), αλλά και μέλος της γαλλικής Γκραβελίν (2012-2013), με την οποία χαρακτηρίστηκε ως ο καλύτερος ξένος μπασκετμπολίστας στο πρωτάθλημα της χώρας για το 2013. Άλλος όμως ο ανταγωνισμός σε Γαλλία και Βέλγιο και διαφορετικός σε επίπεδο Ευρωλίγκας.

Σκόρερ, διεισδυτικός με ικανότητα στο τρανζίσιον παιχνίδι

Ο Ντουάιτ Μπάικς παίζει τόσο στον "άσο", όσο και στο "δύο", αλλά είναι περισσότερο σκόρερ. Καλός παίκτης, επιθετικός, διεισδυτικός, γρήγορος και με ικανότητα στο τρανζίσιον παιχνίδι. Δεξιόχειρας, αλλά αρέσκεται να τελειώνει τις φάσεις με αριστερό ντράιβ, όντας καλός χειριστής της μπάλας και με τα δύο χέρια. Διαθέτει αρκετά χαρακτηριστικά τα οποία και έχουν ικανοποιήσει τον κόουτς Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο Έλληνας τεχνικός έχει μιλήσει με τον παίκτη, ο οποίος παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Πέρσι το καλοκαίρι δοκίμασε την τύχη του στο Summer League του Ορλάντο, παίζοντας με τους Θάντερ, αλλά τελικά υπέγραψε συμβόλαιο με τους Ράπτορς. Στο ΝΒΑ αγωνίστηκε μόλις σε 14 ματς, έχοντας μέσο όρο 10.4 λεπτά συμμετοχής και φτωχά ποσοστά (3.1π, 1.6ρ, 0.7ασ). Το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς το πέρασε στην D-League με τους Baskerfield Jam, με τους οποίους τα πήγε αρκετά καλά (15.6π, 3.8ασ, 1.8κλ). Έχει συμβόλαιο με το Τορόντο, αλλά οι Καναδοί, όπως αναφέραμε, θεωρείται δεδομένο πως θα τον αφήσουν ελεύθερο.

Αρέσει ο Μπάικς, αλλά βλέπουν και άλλους παίκτες, κρατώντας χαμηλούς τόνους

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έχοντας τον χρόνο με το μέρος του, δεν θέλει να βιαστεί. Και για να κατασταλάξει στον επόμενο γκαρντ της ομάδας αναλύει εξονυχιστικά τον κάθε παίκτη. Έχει όντως ξεχωρίσει τον Ντουάιτ Μπάικς, έχει σχηματίσει θετική άποψη για τον παίκτη, αλλά δεν υπάρχει μόνο εκείνος στην "ερυθρόλευκη λίστα". Υπάρχουν και άλλοι γκαρντ, των οποίων τα ονόματα δεν έχουν γίνει γνωστά. Και είναι λογικό οι Πειραιώτες να θέλουν να ρίξουν τους τόνους, από την στιγμή που δεν είχαν αίσιο τέλος οι υποθέσεις των Μάλκολμ Ντιλέινι και Κάρλον Μπράουν.

"Οικονομικό ταβάνι" δεν υπάρχει

Δεν υπάρχει "οικονομικό ταβάνι" στον παίκτη που θα πάρει ο Ολυμπιακός. Δηλαδή, δεν έχει πει η διοίκηση στον προπονητή "αυτά τα λεφτά διαθέτουμε, μέχρι εκεί μπορούμε να δώσουμε". Η ηγεσία της ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει αφήσει το ελεύθερο στον Γιώργο Μπαρτζώκα να βρει τον γκαρντ που θέλει και από εκεί και πέρα οι Πρόεδροι των ερυθρολεύκων, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, σε συνεννόηση με τον αντιπρόεδρο, Γιώργο Σκινδήλια, θα αξιολογήσουν τα πόσα χρήματα αξίζει να πάρει ο αθλητής στον οποίο και θα κατασταλάξει ο κόουτς.

Δεν πρόκειται να πληρώσουν υπεραξίες, σαφώς και υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική στο μπάτζετ της ομάδας, αλλά υπάρχει η διάθεση να ενισχυθεί το ρόστερ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα μας πείτε "τότε γιατί δεν πήραν τον Μάλκολμ Ντιλέινι"; Ο Αμερικανός γκαρντ ζήτησε στο τέλος 1.200.000 δολάρια ετησίως και η διοίκηση έκρινε πως δεν αξίζει αυτά τα χρήματα ο παίκτης. Εκείνοι διοικούν, εκείνοι αποφασίζουν, με τον παίκτη ακολούθως να καταλήγει στην Κούμπαν.

"Πολυκοσμία" στην περιφέρεια, παραμένει και ο Κατσίβελης στο ρόστερ

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα ρόλων. Και ο κάθε παίκτης που υπάρχει και έρχεται στο ρόστερ, έχει να αναλάβει συγκεκριμένα καθήκοντα και αρμοδιότητες. Η περιφερειακή γραμμή των ερυθρολεύκων έχει ποιότητα, νιάτα, ταλέντο, εμπειρία και ικανότητες, διαθέτοντας ως "πρώτα βιολιά" τους Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Σλούκα, Βαγγέλη Μάντζαρη και Όλιβερ Λαφαγιέτ. Εκεί όμως υπάρχει "πολυκοσμία".

Πέρα από το γεγονός πως η ομάδα θα πάρει και άλλο γκαρντ, ο οποίος μάλιστα θα έχει ενεργό ρόλο, θα παραμείνει στο ρόστερ και ο Δημήτρης Κατσίβελης που έχει συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους έως και το καλοκαίρι του 2015. Και αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο 23χρονος γκαρντ δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Γιώργου Μπαρτζώκα ενόψει της νέας σεζόν. Θα έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε το πως θα διαχειριστεί ένα ρόστερ με εφτά (!) γκαρντ ο προπονητής των ερυθρολεύκων, καθώς στην ομάδα υπάρχει και ο βενιαμίν Ανδρέας Χριστοδούλου, ο οποίος δεν αναμένεται να δοθεί δανεικός.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ