ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα ιστορικά ραντεβού των Αγγελόπουλων με τον Σπανούλη

Τα ιστορικά ραντεβού των Αγγελόπουλων με τον Σπανούλη

Το Sport24.gr με αφορμή το ραντεβού του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου με τον Βασίλη Σπανούλη (2/7) θυμάται τις ιστορικές συναντήσεις των αφεντικών της ΚΑΕ Ολυμπιακός με τον Kill Bill.

Ο Βασίλης Σπανούλης την Δευτέρα (2/7) θα διαβεί την πόρτα της Arcadia για να συζητήσει με τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο το ζήτημα της ανανέωσης του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό και αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο V-Span θα βρεθεί στην εταιρεία των ιδιοκτητών της "ερυθρόλευκης" ΚΑΕ.

Ο Kill Bill το 2010 πήρε τη μεγάλη απόφαση, καθώς αποχαιρέτησε τον Παναθηναϊκό για να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, μιας και οι οι Αγγελόπουλοι κατάφεραν να κερδίσουν τη "μάχη" της υπογραφής του και συγχρόνως να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο τρόπος προσέγγισης, το πλάνο και η προσφορά των αφεντικών της ΚΑΕ Ολυμπιακός έκαναν τον Βασίλη Σπανούλη να αλλάξει "στρατόπεδο", ενώ η μετακόμισή του στον Πειραιά "τράβηξε" τα βλέμματα και από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του ποδοσφαίρου. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός στις 11 Ιουλίου του 2010 και κατά την διάρκεια του ημιχρόνου του τελικού μεταξύ της Ισπανίας και της Ολλανδίας ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος είχε υπογράψει συμβόλαιο ως το 2013 και οι ετήσιες απολαβές του έφταναν στα 2.200.000€.

Τα ιστορικά ραντεβού των Αγγελόπουλων με τον Σπανούλη

Ο Βασίλης Σπανούλης το καλοκαίρι του 2013 ήταν το πιο "καυτό" όνομα στην αγορά και τα προγνωστικά δεν ήταν με το μέρος των back2back πρωταθλητών Ευρώπης. Η Μπαρτσελόνα και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας περίμεναν στην γωνία για να αποκτήσουν τον Έλληνα γκαρντ, ο οποίος το βράδυ της 11ης Ιουλίουβρέθηκε στα γραφεία της Arcadia χωρίς τον ατζέντη του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς για να συναντήσει τους αδελφούς Αγγελόπουλους και - παραφράζοντας όσα αναγράφονταν στο t-shirt του - για να... κλείσει την δουλειά. Η ατζέντα της συζήτησης των τριών ανδρών περιελάμβανε και θέματα που αφορούσαν τον σχεδιασμό των "ερυθρολεύκων" και ύστερα από τέσσερις ώρες οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει να ανανεώσουν την συνεργασία τους για ακόμα τρία χρόνια. Οι ετήσιες απολαβές του V-Span μάλιστα για αυτό το διάστημα ήταν στα 2.000.000€ ετησίως.

Τα ιστορικά ραντεβού των Αγγελόπουλων με τον Σπανούλη

O Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Βασίλης Σπανούλης στις 12 Ιουνίου του 2016 κάθισαν και πάλι στο τραπέζι για να συζητήσουν το νέο συμβόλαιο του αρχηγού του Ολυμπιακού. Ο τόπος της συνάντησης ήταν ο... γνωστός και ο Έλληνας γκαρντ, όπως είχε συμβεί και τις προηγούμενες φορές έφτασε στην Arcadia χωρίς να συνοδεύεται από τον ατζέντη του. Ο έμπειρος γκαρντ έμεινε στα γραφεία της εταιρείας περίπου για 6 ώρες παρότι η επίτευξη της συμφωνίας ολοκληρώθηκε γρήγορα και κατά την διάρκεια του ραντεβού είχαν συζητηθεί και θέματα που αφορούσαν τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού. Απών για ακόμα μία φορά ήταν ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ενώ την διετία 2016-18 ο αρχηγός του Ολυμπιακού έβαλε στους τραπεζικούς 3.000.000€ (1.500.000 ετησίως).

Τα ιστορικά ραντεβού των Αγγελόπουλων με τον Σπανούλη

Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν δημιουργήσει μία πολύ καλή σχέση με τον Βασίλη Σπανούλη και όποτε κλήθηκαν να... αποσπάσουν την υπογραφή του, τα κατάφεραν. Ο Kill Bill έχει δεθεί με τον Ολυμπιακό και δεν το κρύβει, η επιθυμία των δύο πλευρών να συνεχίσουν την συνεργασία τους είναι δεδομένη και το πρώτο βήμα έγινε από τον Ντέιβιντ Μπλατ. Ο 59χρονος Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βασίλη Σπανούλη και του εξήγησε τα πλάνα του, ενώ παράλληλα του εξέφρασε την επιθυμία του για να συνεργαστούν. Η σκυτάλη πλέον περνάει στα χέρια των Αγγελόπουλων και του Σπανούλη, οι οποίοι σε λίγες ώρες θα συναντηθούν στα γνώριμα λημέρια της εταιρείας των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Βασίλης Σπανούλης κατά την διάρκεια της θητείας του στον Ολυμπιακό (2010-18) έχει σηκώσει δύο τρόπαια της EuroLeague, έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα (2012, 2015, 2016) κι ένα Κύπελλο Ελλάδας (2011) κι έχει βρεθεί με τους "ερυθρόλευκους" στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης το 2015 στη Μαδρίτη και το 2017 στην Κωνσταντινούπολη.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ