ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συγκίνησε και πάλι ο μικρός Γρηγόρης από το Τορόντο

Συγκίνησε και πάλι ο μικρός Γρηγόρης από το Τορόντο

Δείτε video με το πώς έζησε στο Τορόντο τον τελικό του Ολυμπιακού ο μικρός Γρηγόρης που πάσχει από αυτισμό. Το κλάμα του πατέρα του, η αποθέωση για τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Μοναδικές στιγμές! Κατάθεση ψυχής από τον πατέρα του στο Sport24.gr.

Ο μπασκετικός Ολυμπιακός προσφέρει απλόχερα μοναδικές στιγμές συγκίνησης τα τελευταία δύο χρόνια. Άνθρωποι που μπορεί να έχουν χίλια δύο προβλήματα στη ζωή τους, ξεχνάνε τα πάντα για λίγα λεπτά και αφήνονται στην μαγεία. Ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα δάκρυ που θα τους δώσει δύναμη για τη συνέχεια.

Πέρσι η κορύφωση της συγκίνησης ήρθε με το καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη. Ο καθένας έχει τη δική του μικρή ξεχωριστή ιστορία για το πώς το έζησε. Μια από αυτές, την μοιράστηκε ο Αχιλλέας Σταύρου μαζί μας. Ήταν ο πανηγυρισμός του παιδιού του. Του μικρού Γρηγόρη που πάσχει από αυτισμό.

"Γεννήθηκε τρεις μήνες πριν κερδίσουμε το Euro 2004. Στα δυόμιση του χρόνια, έγινε η διάγνωση ότι έχει αυτισμό. Στα 5 του είπε τις πρώτες του λέξεις. Γι' αυτό και σήμερα όταν τον ακούω και μιλάει λιώνω... Όσο δουλεύεις μαζί τους υπάρχει εξέλιξη", λέει ο Αχιλλέας Σταύρου στο sport24.gr και συνεχίζει:

"Στα 6 τελείωσε ένα 5ήμερο σεμινάριο για σχεδιαστές παιχνιδιών σε υπολογιστές. Ήρθε σπίτι με ένα σκληρό δίσκο με ένα παιχνίδι που έφτιαξε με αυτοκίνητα! Πριν ένα μήνα πήγε σε εκδρομή με την τάξη του σε ένα κλειστό κολυμβητήριο. Έβγαλε μάτια ο μικρός! Του χάρισε όλη η τάξη ένα ''standing ovation'' και αυτός καμάρωνε. Και μάλιστα μετά κατάφερε και ντύθηκε μόνος του. Ακόμα ένα βήμα μπροστά.

Πέρα από την κολύμβηση, παίζει γκολφ, μπέιζμπολ. Κάνει καράτε. Και τρελαίνεται για video games. Στο fifa και στο pro παίρνει πάντα τον Ολυμπιακό".

Συγκίνησε και πάλι ο μικρός Γρηγόρης από το Τορόντο

"Δεν βγάζεις νόημα ε; Εγώ το ονομάζω ''το αίνιγμα του αυτισμού''. Αυτά τα παιδιά έχουν απίστευτες δυνατότητες. Τα αυτονόητα είναι η πρόκληση. Να πιει νερό από ένα ποτήρι, να πάει τουαλέτα, να δέσει τα κορδόνια του... Να κοιμηθεί ήσυχα, που ξυπνά και τρέχει μέσα στο σπίτι στις 3 το πρωί. Να έχεις κλειδώσει όλες τις πόρτες μην σηκωθεί και βγει έξω μέσα στη νύχτα...

Η σύζυγος μου, η Δήμητρα, είναι η αληθινή ηρωίδα. Και η κόρη μου η Αναστασία αν και είναι μόνο 7, είναι σαν δεύτερη μάνα του και ο φύλακας άγγελός του. Εγώ είμαι ο ''family guy'', όπως με φωνάζουν οι φίλοι μου οι γαύροι στο σύνδεσμο. Ένας χαζομπαμπάς...

Στα 37 μου, πριν 7 χρόνια, έπαθα καρδιακή προσβολή αλλά παίρνω δύναμη από τον λεβέντη μου γιατί αυτός μου διδάσκει τι είναι ζωή", καταλήγει συγκινημένος.

Συγκίνησε και πάλι ο μικρός Γρηγόρης από το Τορόντο

Την περασμένη Κυριακή, ο Αχιλλέας Σταύρου βρέθηκε μαζί με τον Γρηγόρη στο Fan Club του Ολυμπιακού στο Τορόντο για να δουν τον τελικό της Ευρωλίγκας απέναντι στην Ρεάλ.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τον πιτσιρικά να απαντάει ''Ολυμπιακός'' στην ερώτηση ποιος θα νικήσει (0:45), ενώ ακολουθούν οι πανηγυρισμοί στα τρίποντα του Σπανούλη. Στο 1:30 ο Γρηγόρης φωνάζει το όνομα της ομάδας και στη συνέχεια οι ''ερυθρόλευκοι'' οπαδοί τραγουδούν το ''είσαι στο μυαλό''.

Στο 2:20 ο Αχιλλέας αφιερώνει το κύπελλο στα αδέρφια που χάθηκαν νωρίς. Τραγουδούν τον ύμνο του Ολυμπιακού και ο Γρηγόρης ''πνίγεται'' στην αγκαλιά του πατέρα του, για να φωνάξει πάλι το όνομα της ομάδας χαμογελαστός (4:20). Στο 4:40 υπάρχει η απονομή με τον πατέρα να κλαίει και στη συνέχεια τον Γρηγόρη να χαμογελάει και να πανηγυρίζει!

Αξίζει όμως να το δείτε όλο το video αλλά και να ακολουθήσετε τη σελίδα που έχει στο facebook. Γιατί πράγματι αυτός ο πιτσιρίκος, αυτός ο μαχητής της ζωής είναι πηγή έμπνευσης!

Συγκίνησε και πάλι ο μικρός Γρηγόρης από το Τορόντο
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ