ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο 50-50 ο Ολυμπιακός...

Στο 50-50 ο Ολυμπιακός...
INTIME SPORTS

Στις τελευταίες έξι εκτός έδρας αναμετρήσεις του απέναντι σε ιταλικές ομάδες ο Ολυμπιακός μετράει τρεις νίκες. Θυμηθείτε τα παιχνίδια (videos)...

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο (21/:45, 8.11) την Αρμάνι στο Μιλάνο, σε μία αναμέτρηση όπου η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα προσπαθήσει να επιστρέψει με τους δύο βαθμούς της νίκης.

Οι Πειραιώτες, πάντως στα τελευταία έξι παιχνίδια που έχουν δώσει στη γειτονική χώρα έχουν καταφέρει να γυρίσουν νικητές στα τρία.

Τη σεζόν 2008-09 οι "ερυθρόλευκοι" τέθηκαν αντιμέτωποι στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας με την Αβελίνο και κατάφεραν να επιστρέψουν με το θετικό αποτέλεσμα από την Ιταλία, καθώς επικράτησαν χωρίς δυσκολίες πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση με 83-69.

Την ίδια χρονιά για τη φάση του "Top-16" στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ο Ολυμπιακός βρήκε στον δρόμο του τη Μιλάνο. Οι Ιταλοί θα είναι εκείνοι που θα πάρουν τη νίκη στην πρεμιέρα των δύο ομάδων για τη Β' φάση της Ευρωλίγκας με 76-74. Αυτή θα είναι και η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες μέχρι το φετινό τους ραντεβού.

Τη σεζόν 2009-10 οι "ερυθρόλευκοι" δεν συναντήθηκαν με Ιταλούς, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά (2010-11) στον όμιλο τους θα βρουν απέναντι τους τη Ρόμα. Στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στην "αιώνια πόλη" ο Ολυμπιακός δεν θα δυσκολευτεί να πάρει το θετικό αποτέλεσμα με 86-71.

Και φτάνουμε στην περυσινή χρονιά, όταν οι Πειραιώτες έπαιξαν στην πρώτη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας κόντρα στην Καντού, γνωρίζοντας την ήττα με 64-63. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς στον δρόμο της προς την κατάκτηση της Ευρωλίγκας αντιμετώπισε στα προημιτελικά την Σιένα και κατάφερε να πάρει το ένα πολύτιμο "διπλό" με 82-75, κάνοντας το "μπρέικ", καθώς το πλεονέκτημα έδρας το είχαν οι πρωταθλητές Ιταλίας.

Έξι νίκες σε ισάριθμα ματς μετράει ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ απέναντι σε Ιταλούς τα τελευταία τέσσερα χρόνια

Οι "ερυθρόλευκοι", πάντως δεν δείχνουν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στις εντός έδρας αναμετρήσεις, αφού έχουν το απόλυτο και στα έξι παιχνίδια που έχουν δώσει κόντρα σε Ιταλούς τα τελευταία τέσσερα χρόνια. ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2008-09 νίκησε την Αβελίνο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 91-66, ενώ για το "Top-16" επικράτησε της Μιλάνο με 84-81.

Την σεζόν 2010-11 πήρε το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Ρόμα με 89-82 και πέρυσι διέλυσε την Καντού με 86-61. Για τα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης πέρυσι πήρε δύο νίκες σε ισάριθμα ματς απέναντι στην Σιένα και σφράγισε την πρόκριση του στο φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης, όπου στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης.

Δείτε βίντεο από τα ματς του Ολυμπιακού απέναντι σε ιταλικούς συλλόγους...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ