ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι εν θερμώ σκέψεις να αποχωρήσει ο Σπανούλης

Οι εν θερμώ σκέψεις να αποχωρήσει ο Σπανούλης
INTIME SPORTS

Ο Σπανούλης στις δηλώσεις του ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την απώλεια του πρωταθλήματος, τόνισε πως χάθηκε η ευκαιρία στο ΣΕΦ, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ σκέφτεται σοβαρά να αποχωρήσει από την ομάδα (video).

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν, με τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη να είναι ο μοναδικός από τους παίκτες των Πειραιωτών που μίλησε μετά το πέμπτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων, κατά την έξοδο του από τα αποδυτήρια, ανέλαβε πλήρως την ευθύνη της απώλειας του τίτλου, αναφέρθηκε στην κακή φετινή χρονιά του Ολυμπιακού και τέλος δεν απάντησε στην ερώτηση για το αν θα συνεχίσει στον σύλλογο τη νέα σεζόν!

Σπανούλης: "Αναλαμβάνω την περισσότερη ευθύνη"

Ο Βασίλης Σπανούλης, κατά την έξοδο του από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ είπε τα εξής: "Μετά από δύο μαγικές χρονιές φέτος είναι μία κακή χρονιά για την ομάδα. Για την απώλεια του Πρωταθλήματος αναλαμβάνω την περισσότερη ευθύνη. Κατά ένα μεγάλο λόγο ευθύνομαι εγώ που χάσαμε το φετινό Πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να είσαι μπροστά μόνο στα ωραία και καλά, αλλά και στα άσχημα και στα δύσκολα. Θέλω να βγω εγώ μπροστά και να πω ότι αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη.

Θεωρώ ότι η ευκαιρία να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα χάθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι, στο ΣΕΦ. Όταν κάνεις break πρέπει να το τελειώσεις το Πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο σου. Δυστυχώς χάσαμε αυτή την ευκαιρία. Νομίζω ότι τελειώσαμε!

Όπως είπα πρόκειται για μία κακή χρονιά. Στον αθλητισμό πρέπει να είσαι δυνατός. Πρέπει να μάθεις να ζεις με τα ωραία, αλλά και με τα άσχημα. Το ξαναλέω, αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη".

Στη συνέχεια ο Βασίλης Σπανούλης ρωτήθηκε για το αν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό και την επόμενη σεζόν. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων δεν θέλησε να απαντήσει και η αντίδραση του ήταν να αποχωρήσει κατευθείαν προς το πούλμαν των Πειραιωτών, "παγώνοντας" τους εκπροσώπους του Τύπου με την κίνηση του αυτή.

Η πίκρα, η αχαριστία και οι συμπαίκτες του που το γνώριζαν

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Βασίλης Σπανούλης αισθάνεται απογοητευμένος, στεναχωρημένος και πικραμένος από μικρή μερίδα φιλάθλων του Ολυμπιακού, οι οποίοι τον έχουν αποδοκιμάσει, κάνοντας για εκείνον αρκετά αρνητικά και προσβλητικά σχόλια. Αισθάνεται πως ορισμένοι δεν έχουν εκτιμήσει (όπως πιστεύει) την τεράστια προσφορά του στην ομάδα. Παράλληλα, νιώθει αηδιασμένος και κουρασμένος από την κατάσταση και το σύστημα που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ. Αισθάνεται και βλέπει πως δεν τον σέβονται αγωνιστικά.

Δεν έχει πρόβλημα με την καλοπροαίρετη κριτική, αναγνωρίζει και ο ίδιος πως δεν προσέφερε τα αναμενόμενα στους τελικούς, αναλαμβάνοντας κιόλας την ευθύνη για τον χαμό του Πρωταθλήματος με τις δηλώσεις του, αλλά έχει νιώσει αχαριστία από μερίδα φιλάθλων των ερυθρολεύκων, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να τον βρίζουν. Αποτέλεσμα; Εξαιτίας των όσων αναφέραμε νωρίτερα, συν την απογοήτευση που υπάρχει λόγω ότι ολοκληρώθηκε μία κακή σεζόν για τους ερυθρόλευκους δίχως τίτλο, από το μυαλό του Βασίλη Σπανούλη πέρασε σαν σκέψη εν θερμώ το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα γίνει και πράξη.

Η εν θερμώ σκέψη και η συνάντηση με την διοίκηση

Αξίζει να αναφέρουμε πώς ο Βασίλης Σπανούλης ανανέωσε πέρσι τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, για ακόμα τρία χρόνια, και το συμβόλαιο του με τους ερυθρόλευκους τελειώνει το καλοκαίρι του 2016. Την σκέψη του αρχηγού των Πειραιωτών να αποχωρήσει από την ομάδα είναι κάτι που το γνώριζαν ορισμένοι συμπαίκτες του και θα την εξέφραζε με τον τρόπο του είτε οι Πειραιώτες κατακτούσαν φέτος το Πρωτάθλημα, είτε όχι. "Ήταν όμως μία σκέψη εν θερμώ και αυτό δεν σημαίνει πως θα φύγει. Θέλει ηρεμία και σωστές κινήσεις" όπως αναφέρουν από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο

Το θέμα, βέβαια, είναι το πως θα αντιδράσει η διοίκηση. Διότι ο Έλληνας διεθνής γκαρντ δεσμεύεται με συμβόλαιο και αν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος του ξεκαθαρίσουν πως "δεν πας πουθενά" τότε ο παίκτης θα συνεχίσει. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι το εξής: Θα του πουν οι Πρόεδροι συνεχίζεις κανονικά ή... θα δεχτούν πρόταση από σύλλογο του εξωτερικού ώστε να τον παραχωρήσουν;

Υπάρχει η φημολογία (που δεν επιβεβαιώνεται) πως η Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς ενδιαφέρεται για τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά όσο και αν τον θέλουν οι Τούρκοι, ο παίκτης δεσμεύεται με τον Ολυμπιακό έως το 2016. Μέσα στις επόμενες μέρες πάντως αναμένεται να υπάρξει συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών ώστε να συζητήσουν για το επίμαχο θέμα. Πάντως, τόσο από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο, όσο και από το περιβάλλον του παίκτη, αναφέρουν πως η συμπεριφορά του ήταν εν θερμώ. "Αγαπάει αυτή την ομάδα και δεν τα παρατάει έτσι εύκολα. Ζει πάντα για νέες προκλήσεις. Πάνω στη στεναχώρια σου σκέφτεσαι και λες διάφορα. Η συμπεριφορά του ήταν εν θερμώ".

***Κατά την επιστροφή της ομάδας του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, έδωσαν το "παρών" περίπου 30 φίλαθλοι των ερυθρολεύκων, οι οποίοι και χειροκρότησαν την ομάδα.

Σε βίντεο οι δηλώσεις, αλλά και η αντίδραση του Βασίλη Σπανούλη στο ΟΑΚΑ:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ