ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σπανούλης: "Στον Ολυμπιακό παίζω το καλύτερο μπάσκετ της ζωής μου"

Σπανούλης: "Στον Ολυμπιακό παίζω το καλύτερο μπάσκετ της ζωής μου"
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης δηλώνει ότι παίζει το καλύτερο μπάσκετ της ζωής του στον Ολυμπιακό και νιώθει ευλογημένος γι' αυτά που ζει.

Ο Βασίλης Σπανούλης διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του . Κατέκτησε την κούπα του πρωταθλητή Ευρώπης με τον Ολυμπιακό και αναδείχθηκε ο ΜVP της Ευρωλίγκα.

Ο "Kill Bill" τόνισε ότι ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα στο φάιναλ φορ του Λονδίνου νικώντας με μεγάλες διαφορές δύο πολύ καλές ομάδες, όπως είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ρεάλ Μαδρίτης.

Εξήγησε μερικούς από τους λόγους που τον κάνουν να νιώθει άνετα στην ομάδα: " Στον Ολυμπιακό παίζω το καλύτερο μπάσκετ της ζωής μου. Και πέρυσι οι προπονητές αλλά και οι πρόεδροι φυσικά έχτισαν μια ομάδα με βάση τα χαρακτηριστικά μου. Εφτιαξαν μια ομάδα με καταπληκτικούς χαρακτήρες και μεγάλες δυνατότητες και αυτό το πράγμα πέτυχε".

Οι πρωταθλητές Ευρώπης κέρδισαν με συνολική διαφορά 29 (ΤΣΣΚΑ 17, Ρεάλ 12) πόντων τα δύο παιχνίδια και ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για την ανωτερότητα των Πειραιωτών: " Οταν κερδίζει η ομάδα, είναι πάντα σημαντικό αυτό που κάνεις. Η ομάδα πέτυχε 90 πόντους σε τρία δεκάλεπτα στον τελικό της Ευρωλίγκα. Κυριαρχήσαμε απόλυτα στο γήπεδο και στα δύο παιχνίδια που δώσαμε. Ημασταν η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά και δεν μπορεί να πει κανείς το αντίθετο.

Πολλοί προπονητές λένε ότι αν πας πολύ μπροστά στην αρχή και πάρεις διαφορά, δεν είναι τόσο καλό. Φοβούνται. Μετά το νωθρό ξεκίνημα και με τη Ρεάλ να τα βάζει όλα, καταφέραμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι με την είσοδο του Σλούκα, του Κατσίβελη, του Περπέρογλου και του Χάινς. Ηταν πολύ σημαντικό ότι κατεβάσαμε γρήγορα τη διαφορά στους δέκα πόντους".

Οσο για τις σκέψεις που έκανε στα αποδυτήρια λίγο πριν βγει αφηνιασμένος για το δεύτερο μισό του τελικού, ο Βασίλης Σπανούλης αποκάλυψε: " Στις αλλαγές του δευτέρου δεκαλέπτου, εκτός από το να εμψυχώνω και να ενθαρρύνω τους συμπαίκτες μου, σκεφτόμουν το ματς. Γύριζε το μυαλό μου για να βρω λύση στο πώς με παίζουν. Είναι κάτι που κάνω συχνά. Μίλησα και με τους ψηλούς της ομάδας και βγήκα έτοιμος" .

O Bασίλης Σπανούλης σχολίασε και την αμφισβήτηση της ομάδας κατά την διάρκεια της σεζόν: " Είναι ελληνικό φαινόμενο και πάντα θα υπάρχει. Κάποια πράγματα είναι κακοπροαίρετα, ίσως κάποιος να μη συμπαθεί κάποιον. Εχουμε ελευθερία λόγου. Εμένα η δουλειά μου είναι να παίζω μπάσκετ.

Κάποια πράγματα είναι παραπάνω απ' όσο πρέπει άδικα. Αλλά πρέπει να είσαι σκληρός και πνευματικά έτοιμος. Κι αυτοί που έχουν πει κάτι κακό ή άδικο, μέσα τους γνωρίζουν ότι δεν είναι σωστό ό,τι είπαν. Ότι έκαναν κάποιο λάθος.

Είναι καλό ότι έχουμε δυο ματς πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε δυο ματς καλά. Να βγάλουμε κάτι καλό στο γήπεδο και να ετοιμαστούμε. Για εμένα το ΣΕΦ, ανεξαρτήτως αντιπάλου, πρέπει να γεμίζει.

Ετσι θα δείξει ο κόσμος την αγάπη του στην ομάδα. Στο Λονδίνο ο κόσμος ήταν φανταστικός. Ξέρουμε τι εποχές περνάμε και πόσο έχει επηρεάσει η κρίση. Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα και έδωσε από το υστέρημά του να έρθει. Να ξέρουν ότι, κερδίζουμε ή χάνουμε, πάντα πουλάμε ακριβά τη φανέλα που φοράμε".

Τέλος, αναφορικά με τα μαζεμένα τρίποντα που σκόραρε, ο "Kill Bill" σχολίασε: "Εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτομαι κάτι. Το κάνω για να βοηθήσω τη ομάδα. Ισως κάποια άλλη φορά να βοηθήσω με τρεις καλές πάσες. Στο μακρινό τρίποντο απλά τελείωνε ο χρόνος της επίθεσής μας, σηκώθηκα καλά και το σουτ μπήκε".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ