ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σπανούλης: "Aυτό είναι το dna μας"

Σπανούλης: "Aυτό είναι το dna μας"

Σε εκδήλωση της Τράπεζας Πειραιώς, ο Σπανούλης τόνισε πως ο Ολυμπιακός κάπου έχασε τον δρόμο του, αλλά επεσήμανε πως βλέπει και πάλι κάτι καλό να δημιουργείται στην ομάδα."Μέσω της άμυνας βρίσκουμε ρυθμό, αυτό είναι το dna και η ταυτότητα μας. Να αποκτήσουμε και πάλι τη νοοτροπία του νικητή που έχει αυτή η ομάδα", είπε μεταξύ άλλων. Δείτε το βίντεο.

Το μεσημέρι (12:30) της Δευτέρας (24/11), στην "καρδιά" της πόλης του Πειραιά, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 37 (απέναντι από το Δημ. Θέατρο Πειραιά) όπου βρίσκεται το κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τους μεγάλους νικητές της πιστωτικής κάρτας της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία αποτελεί χορηγό της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Το "παρών" έδωσε ο αρχηγός των Πειραιωτών, Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος παρέδωσε στους τυχερούς τις φανέλες του, βάζοντας την υπογραφή τους σε αυτές, ενώ μοίρασε και άλλα ερυθρόλευκα δώρα.

Παράλληλα, ο 32χρονος γκαρντ μίλησε τόσο για την πετυχημένη συνεργασία που έχει η ΚΑΕ Ολυμπιακός με την Τράπεζα Πειραιώς, την μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα όπως την χαρακτήρισε, αλλά και για την ομάδα μπάσκετ, λέγοντας ενδιαφέροντα πράγματα. Τόνισε πως από ένα σημείο και μετά στον Ολυμπιακό έχασαν τον δρόμο τους σαν ομάδα, αλλά επεσήμανε πως βλέπει και πάλι κάτι καλό να δημιουργείται. "Μέσω της άμυνας βρίσκουμε ρυθμό, αυτό είναι το dna και η ταυτότητα μας. Να αποκτήσουμε και πάλι τη νοοτροπία του νικητή που έχει αυτή η ομάδα", είπε μεταξύ άλλων. Δείτε το βίντεο. Το Sport24.gr ήταν εκεί.

-Bασίλη, πόσο σημαντικό θεωρείς πως είναι το να υπάρχουν στις μέρες μας μεγάλοι χορηγοί που να προσφέρουν στον ελληνικό αθλητισμό και συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό;

"Είναι πάρα πολύ σημαντικό στις μέρες μας να έχουμε μία τόσο μεγάλη τράπεζα, την μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας, όπως είναι η τράπεζα Πειραιώς, δίπλα μας, η οποία μας στηρίζει και μας βοηθάει. Νιώθουμε τυχεροί και ευγνώμων που είναι δίπλα μας η τράπεζα Πειραιώς σε τόσο δύσκολες εποχές. Πιστεύω πως είναι μία συνεργασία που εξελίσσεται συνεχώς και φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα".

Σπανούλης: "Aυτό είναι το dna μας"

-Πως σου φάνηκε η εκδήλωση της τράπεζας Πειραιώς, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης του Πειραιά; Ήρθε αρκετός κόσμος εδώ για εσένα.

"Είναι πάρα πολύ όμορφο που ήρθα εδώ να υπογράφω κάποιες φανέλες για κάποια παιδιά και για κάποιους τυχερούς της πιστωτικής κάρτας της τράπεζας Πειραιώς. Γενικά είναι ωραίο να βρίσκεσαι μαζί με τον κόσμο και έστω με μία χειραψία ή με ένα αυτόγραφο να δίνεις χαρά".

-Το να λαμβάνεις την χαρά και τον σεβασμό του κόσμου, τι σημαίνει για εσένα;

"Eίναι πολύ όμορφο συναίσθημα. Πιστεύω πως δεν υπάρχει παίκτης στον κόσμο που να μην θέλει να είναι αγαπητός στον κόσμο και ειδικά στον Ολυμπιακό που όλοι γνωρίζουμε το πόσο πολλούς φιλάθλους έχει, το πόσο παθιασμένοι είναι με την ομάδα. Εύχομαι και φέτος, αλλά και στο άμεσο μέλλον, να τους κάνουμε και πάλι χαρούμενους και περήφανους.

Σπανούλης: "Aυτό είναι το dna μας"

-Από την στιγμή που άλλαξε το προπονητικό επιτελείο, βλέπουμε πως η ομάδα έχει αποκτήσει καλύτερη ψυχολογία, βλέπουμε ένα καλύτερο μπάσκετ, αλλά και μία ομάδα που κερδίζει συνεχώς, δείχνοντας πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Πως το βλέπεις εσύ;

"Μετά από αυτό που έγινε με το Κύπελλο, στην αρχή της χρονιάς, ήταν δύσκολο να σηκωθούμε ξανά. Πιστεύω πως αυτό θα γινόταν στην αρχή με νίκες και μετά βελτιώνοντας το θέαμα μέσα στο γήπεδο, αλλά και την ποιότητα μας μέσα στο γήπεδο, ώστε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, αλλά και για να νιώσουμε εμείς καλύτερα. Το έχουμε καταφέρει αυτό ως ένα βαθμό, αλλά έχουμε μπροστά μας πάρα πολύ δρόμο, αλλά και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά.

"Όπως έχει πει και ο κόουτς, όλα ξεκινάνε από την άμυνα για εμάς. Από εκεί βρίσκουμε ρυθμό, αυτό είναι το dna και η ταυτότητα μας και μέσα από την άμυνα να έχουμε ένα καλό ποσοστό πόντων μας από τον πρωτεύοντα ή τον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Πιστεύω πως είναι κάτι που το κάναμε μεγάλη επιτυχία και στο παρελθόν, κάπου το αφήσαμε και τώρα πάμε να το ξαναβρούμε. Πιστεύω πως είναι σημαντικό να γυρίσουν και τα παιδιά που είναι τραυματίες, γιατί πραγματικά τα χρειαζόμαστε. Περνάει ο καιρός και τους περιμένουμε. Ζητούμενο να είμαστε υγιείς και συγκεντρωμένοι ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας".

-Στην Ευρώπη έχετε ξεκινήσει με ένα σερί 6-0. Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

"Όπως είπα, για εμάς το σημαντικό είναι πως στα τελευταία παιχνίδια μας παίζουμε αρκετά καλό μπάσκετ και έχουμε φτιάξει την ψυχολογία μας. Πιστεύω όχι μόνο την δικιά μας, αλλά και όλων όσων απαρτίζουν την ομάδα και φυσικά του κόσμου μας. Φαίνεται πως και πάλι κάτι καλό δημιουργείται στην ομάδα. Κάπου χάσαμε λίγο τον δρόμο μας. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό, ύστερα από τις μεγάλες επιτυχίες που ήρθαν. Έτσι όμως είναι ο αθλητισμός. Έχεις επιτυχίες, μετά αποτυγχάνεις και μετά έρχονται ξανά οι επιτυχίες. Το σημαντικό είναι να είσαι ισορροπημένος και πάντα να προσπαθείς για το καλύτερο".

Σπανούλης: "Aυτό είναι το dna μας"

-Ο κόσμος στην αρχή της σεζόν "πάγωσε" με ορισμένα άσχημα αποτελέσματα, αλλά σιγά-σιγά βλέπουμε πως επιστρέφει στο ΣΕΦ και σας στηρίξει ξανά. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσάς;

"Eίναι λογικό που ο κόσμος "πάγωσε" στην αρχή της σεζόν. Τον καταλαβαίνουμε. Πιστεύω πως ίσως και εμείς τα τελευταία χρόνια δημιουργήσαμε υψηλές προσδοκίες για την ομάδα. Και λόγω ότι η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού είχε να γευτεί την κατάκτηση του Πρωταθλήματος για 15 χρόνια, από την στιγμή που εμείς καταφέραμε να κάνουμε τόσα πολλά τρομερά πράγματα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κάπου οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Εμείς όμως πρέπει να σεβαστούμε αυτό που θέλει ο κόσμος και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να τον κάνουμε χαρούμενο. Γιατί ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον κόσμο. Είναι για εμάς ο έκτος παίκτης μας".

-Το επόμενο παιχνίδι σας είναι κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα στην χώρα των Βάσκων. Έχουν κάνει κακό ξεκίνημα σε Ευρώπη και Ισπανία. Θεωρείς πως αυτό είναι "παγίδα" για εσάς;

"Εμείς δουλεύουμε και προπονούμαστε μοναχά για τον εαυτό μας. Δηλαδή πως θα βελτιωθεί η ομάδα, πως θα γινόμαστε καλύτεροι, πως θα διορθώνουμε κάποια πράγματα που δεν κάναμε καλά με την Βαλένθια, αλλά που τα κάναμε σωστά με τον ΠΑΟΚ. Περνάμε πάρα πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο, αλλά και στο βίντεο, στις ώρες των προπονήσεων. Στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι. Ζητούμενο για εμάς να αποκτήσουμε και πάλι αυτό το dna, αλλά και αυτή τη νοοτροπία του νικητή, που υπήρχε και υπάρχει σε αυτή την ομάδα. Μακάρι στο τέλος να πετύχουμε τους στόχους μας".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ