ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρίντεζης: "Κλειδί στην πρόκριση η άμυνα"

Πρίντεζης: "Κλειδί στην πρόκριση η άμυνα"
Πρίντεζης INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε για τις δυο νίκες με την Εφές στο ΣΕΦ, την άμυνα που φέρνει προκρίσεις και την παρουσία του κόσμου (video)

" Κατά ένα μεγάλο ποσοστό κάναμε αυτό που είχαμε προαποφασίσει από πριν μέσα στο παιχνίδι. Δείξαμε σοβαρότητα στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, παίξαμε καλή άμυνα και όταν ελέγξαμε τα ριμπάουντ, μπορέσαμε και παίξαμε το παιχνίδι μας, που είναι αυτό που επιθυμούμε να κάνουμε πάρα πολύ καιρό τώρα", είπε αρχικά στο RedPlanet.gr και τον εκλεκτό συνάδελφο Νότη Ψιλόπουλο.

Το γεγονός πως κρατήσαμε αλώβητο το ΣΕΦ και το πλεονέκτημα της έδρας, σας απόβαλε το άγχος του να μην χάσετε το αβαντάζ; Έχετε πλέον μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με αυτό το 2-0;

"Κοίτα, εντάξει, σίγουρα υπάρχει ένα μικρό άγχος όταν βρίσκεσαι σε αυτή την φάση της διοργάνωσης, σε μία κατάσταση playoffs, και ειδικά όταν είσαι η ομάδα που έχεις το πλεονέκτημα της έδρας, διότι προσέχεις να το διατηρήσεις και να μην το χάσεις. Να κρατήσεις δηλαδή αλώβητη την έδρα σου. Και σίγουρα δεν είναι εύκολο να κερδίσεις μία καλή ομάδα όπως είναι η Εφές δύο σερί φορές μέσα σε τρεις μέρες.

Για την ομάδα που έχει το ντεσαβαντάζ είναι πιο εύκολο για εκείνη όταν πηγαίνει να παίξει τα πρώτα ματς εκτός έδρας να έχει ως στόχο ένα break σε ένα από τα δύο παιχνίδια. Έχει λιγότερη πίεση και άγχος. Εμείς όμως μπορέσαμε να κερδίσουμε και τα δύο ματς στο ΣΕΦ, κάναμε το 2-0, αλλά ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα, διότι χρειαζόμαστε ακόμη μία νίκη για να πάμε στο Final-Four. Το επόμενο ματς θα είναι επίσης πάρα πολύ δύσκολο. Η Εφές θα τα παίξει όλα για όλα και εμείς με την σειρά μας θα κοιτάξουμε αν μπορέσουμε να πάρουμε ένα ματς μέσα στην Τουρκία".

Είναι σημεία "κλειδιά" του παιχνιδιού σας η καλή άμυνα και το γρήγορο παιχνίδι στο transition;

"Σίγουρα η καλή άμυνα είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού μας. Η καλή άμυνας μας προσφέρει καλύτερη ψυχολογία και εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, πράγμα που αποδιοργανώνει την άμυνα του αντιπάλου, ενώ χαλάει παράλληλα και την ψυχολογία του. Είναι σημαντικό για εμάς το transition-game. Όταν τρέχεις και βάζεις εύκολα καλάθια, φτιάχνεις και τον ρυθμό του παιχνιδιού σου και όταν έχεις και τον κόσμο στο πλευρό σου είναι ακόμη μεγαλύτερο υπέρ. Εμείς θέλουμε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο και να παρουσιαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι".

Πως πρέπει να διαχειριστείτε τώρα αυτό το 2-0 πνευματικά και ψυχολογικά;

"Πρέπει να παρουσιαστούμε όσο πιο προσγειωμένοι γίνεται. Μπορεί να ακούγεται λίγο κλασικό αυτό που λέω, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Μπορεί να έχουμε κάνει το 2-0, αλλά άμα κερδίσει το επόμενο παιχνίδι η Εφές και μειώσει σε 2-1, τότε θα τα δώσει όλα ώστε να ισοφαρίσει σε 2-2 και να επιστρέψει την σειρά στο ΣΕΦ. Θα κάνει τα πάντα για να το καταφέρει αυτό και μέσα στο γήπεδο της είναι μία άλλη και καλύτερη ομάδα, πολύ πιο δυνατή, καταφέρνοντας να βρει εύκολα ρυθμό. Στην έδρα της παρουσιάζεται και ιδιαίτερα εύστοχη και χρειάζεται πάρα πολύ προσοχή το τρίτο ματς της σειράς".

Ο κόσμος στην αρχή ήταν κάπως διστακτικός και δεν ερχόταν συχνά στο ΣΕΦ. Τώρα όμως σχεδόν το γέμισε δημιουργώντας καταπληκτική ατμόσφαιρα. Ποιο μήνυμα θα ήθελες να τους στείλεις;

"Να στείλω πάλι μήνυμα στον κόσμο; Τι άλλο να πω, Χριστούγεννα το έχουμε κάνει (γέλια). Λοιπόν, ο κόσμος ίσως ήταν δυσαρεστημένος στις αρχές της σεζόν και από τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού και ίσως και να περίμενε και κάτι παραπάνω, αλλά βέβαια όλοι καταλαβαίνουμε πως και οι εποχές είναι δύσκολες. Πιστεύω όμως πως στα δύσκολα ο κόσμος πάντα θα βρίσκεται εδώ πέρα. Ξέρουμε πως από και πέρα ουσιαστικά ξεκινά η χρονιά, τώρα είναι οι τελικοί και θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Ελπίζω να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά, σοβαρά και να του δίνουμε χαρά".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ