ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παπαπέτρου: "Είμαστε μία οικογένεια, έχουμε συσπειρωθεί"

Παπαπέτρου: "Είμαστε μία οικογένεια, έχουμε συσπειρωθεί"

O Ιωάννης Παπαπέτρου τόνισε στο Sport24.gr πως η καλή άμυνα ήταν το "κλειδί" στην νίκη επί της Μπαρτσελόνα, τόνισε πως η ομάδα του πάει για νίκη στο ΟΑΚΑ και επεσήμανε πως ο Ολυμπιακός είναι μία οικογένεια που έχει συσπειρωθεί.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην αναμέτρηση κόντρα στην Μπαρτσελόνα, με τους Πειραιώτες να νικούν τους Καταλανούς με 59-52. Ο 22χρονος φόργουορντ, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς μετρώντας 8 πόντους και 5 ριμπάουντ, δίνοντας πολύτιμες επιθετικές λύσεις στην ομάδα του, τόνισε στο Sport24.gr πως η καλή άμυνα ήταν το "κλειδί" για να φτάσει ο Ολυμπιακός στην επικράτηση. Παράλληλα, επεσήμανε πως οι "ερυθρόλευκοι" είναι μία οικογένεια που έχει συσπειρωθεί, η οποία θα πάει στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή (18/11) για το "διπλό" επί του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο Sport24.gr

-Δείξατε ιδανική αντίδραση και επιστρέψατε στις νίκες, ύστερα από δύο σερί ήττες. Ποιο θεωρείς πως ήταν το "κλειδί" στο ματς ώστε ο Ολυμπιακός να φτάσει στην επικράτηση κόντρα στην Μπαρτσελόνα;

"Μας είχε ενοχλήσει το γεγονός πως μετρούσαμε δύο σερί ήττες στην Ευρώπη και θέλαμε να αντιδράσουμε επιστρέφοντας στις νίκες, κάνοντας και ένα καλό παιχνίδι. Μας ενδιέφερε πάρα πολύ το αποτέλεσμα. Ήμασταν αποφασισμένοι να νικήσουμε πάση-θυσία. Αρχή μας ήταν η άμυνα. Θεωρώ πως κάναμε ένα πάρα πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι. Με σωστή τακτική, στοχευμένο, βγάλαμε ενέργεια, πιέσαμε πάνω στην μπάλα, τους διαβάσαμε καλά και τους περιορίσαμε δύο σημαντικά τους "όπλα", τον Ράις και τον Τόμιτς. Λειτουργήσαμε ενωμένοι, ακολουθήσαμε το πλάνο μας, είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, πασάραμε περισσότερο, βρήκαμε λύσεις στην επίθεση, ελέγξαμε τον ρυθμό και φτάσαμε στην νίκη. Όλα τα παιδιά, όσοι παίκτες αγωνίστηκαν, όλοι δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Κρατάμε την αντίδραση, τα σωστά αντανακλαστικά που δείξαμε ύστερα από δύο ήττες".

Related content -Μας έχετε συνηθίσει να πηγαίνετε φέτος τα παιχνίδια σας σε υψηλά σκορ, αλλά κόντρα στην Μπαρτσελόνα ο αριθμός πόντων μειώθηκε αρκετά. Ήταν εξ' αρχής στόχος να δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα στην άμυνα;

"Θέλαμε πάρα πολύ να παίξουμε καλή άμυνα. Θέλαμε να μειώσουμε την επιθετική συγκομιδή της Μπαρτσελόνα και το καταφέραμε κρατώντας την μόλις στους 52 πόντους. Η άμυνα είναι το "κλειδί". Πάντα πρέπει να ξεκινάμε από την άμυνα. Μετά την ήττα μας από την Γαλατάσαραϊ, σκεφτήκαμε λίγο διαφορετικά ορισμένα θέματα μας. Στην Τουρκία βάλαμε 87 πόντους, πήγαμε το ματς σε υψηλό σκορ, αλλά χάσαμε! Παρουσιάσαμε και ορισμένα προβλήματα, κάποιες αδυναμίες στην άμυνα, και είπαμε πως αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί. Δουλέψαμε παραπάνω σε κάποια κομμάτια στην άμυνα και είπαμε πως πρέπει να γίνουμε πιο επιθετικοί στην άμυνα, να πιέσουμε περισσότερο πάνω στην μπάλα, να γίνουμε πιο "σκληροί", πιο μαχητικοί. Να βγάλουμε παραπάνω ενέργεια και όλα αυτά τα κάναμε.

Η καλή άμυνα είναι βασικό χαρακτηριστικό μας, το οποίο βρίσκεται στην αγωνιστική μας ταυτότητα και δεν πρέπει να το αμελούμε. Φέτος όντως έχουμε δουλέψει περισσότερο στην επίθεση, τρέχουμε περισσότερο, θέλουμε και μας αρέσει να βάζουμε πολλούς πόντους και να πηγαίνουμε τα παιχνίδια μας σε υψηλό σκορ, αλλά δεν θα πρέπει να αμελούμε την άμυνα μας. Βέβαια, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερους πόντους στο ματς. Κυκλοφορήσαμε αρκετές φορές καλά την μπάλα, βγάλαμε ελεύθερα σουτ, αλλά ήμασταν άστοχοι, ειδικά από την περιφέρεια. Κάποιες φορές τα σουτ δεν μπαίνουν, αλλά το σημαντικό είναι να κερδίζεις και στην μέρα που δεν θα σου μπουν τα πολλά σουτ".

Παπαπέτρου: "Είμαστε μία οικογένεια, έχουμε συσπειρωθεί"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Παρουσιάσατε ένα διαφορετικό πρόσωπο κόντρα στην Μπαρτσελόνα, σε σύγκριση με τα ματς απέναντι σε ΤΣΣΚΑ και Γαλατάσαραϊ. Τι ήταν αυτό που κυρίως αλλάξατε;

"Παίξαμε περισσότερο ομαδικά, είχαμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, πασάραμε περισσότερο και δεν κρατάγαμε πολύ ώρα την μπάλα στην επίθεση. Ήμασταν πιο "σκληροί" στην άμυνα, περισσότερο διεκδικητικοί πάνω στην μπάλα και ελέγξαμε τα ριμπάουντ. Ήμασταν καλά προετοιμασμένοι και θέλαμε πάρα πολύ να αντιδράσουμε. Μπήκαμε στο ματς με μία μεγάλη αποφασιστικότητα. Μας ενδιέφερε ιδιαίτερα η ουσία από αυτό το ματς. Παίζαμε πάρα πάρα πολύ καλά, παίζαμε λιγότερο καλά, θέλαμε το αποτέλεσμα. Ελέγξαμε τον ρυθμό, είχαμε ένα συνεχόμενο προβάδισμα στο σκορ και φτάσαμε στην νίκη".

Παπαπέτρου: "Είμαστε μία οικογένεια, έχουμε συσπειρωθεί"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Ακολουθεί το ματς με τον Παναθηναϊκό μέσα σε δύο μέρες. Είναι εφικτό ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί έχοντας την ίδια ενέργεια; Το +25 στο ΣΕΦ είναι οδηγός σας ενόψει ΟΑΚΑ;

"Εμείς θα πάμε στο ΟΑΚΑ για να διεκδικήσουμε την νίκη. Θέλουμε και πιστεύω πως θα παρουσιαστούμε έχοντας την ίδια ενέργεια, αλλά και την ίδια μεγάλη επιθυμία μέσα στο γήπεδο, για κάθε φάση, για κάθε κατοχή, για κάθε διεκδικούμενη μπάλα όπως κάναμε και κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Το ΟΑΚΑ είναι μία δύσκολη έδρα, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε μάθε να κερδίζουμε μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού. Έχουμε αποκτήσει την νοοτροπία, την αυτοπεποίθηση, αλλά και την ψυχολογία ώστε να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός έχει καλή ομάδα, αξιόλογους παίκτες, έχει νέο προπονητή, τις τελευταίες εβδομάδες έχει "δέσει" περισσότερο σαν ομάδα και έχει δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο. Τους νικήσαμε με ένα +25 στο πρωτάθλημα στο ΣΕΦ, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, είχαμε παίξει αρκετά καλό μπάσκετ, αλλά τώρα είναι ένα καινούριο παιχνίδι, με νέα δεδομένα, σε μία διαφορετική διοργάνωση και φυσικά θα παίξουμε εκτός έδρας. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς, ξέρουμε πως θα έχουμε δύσκολο έργο, σεβόμαστε τον αντίπαλο μας, αλλά θα πάμε στο ΟΑΚΑ ώστε να πάρουμε την νίκη έστω και με ένα πόντο διαφορά".

Παπαπέτρου: "Είμαστε μία οικογένεια, έχουμε συσπειρωθεί"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Ποια είναι η άποψη σου για την τιμωρία του Γκριν, αλλά και ποιο είναι το κλίμα στην ομάδα του Ολυμπιακού; Τα αποδυτήρια παραμένουν τα καλύτερα στην Ελλάδα;

"Αυτό που έχω να πω εγώ είναι πως πριν έρθω στον Ολυμπιακό, άκουγα πάντα τα καλύτερα, για τα καλά αποδυτήρια της ομάδας, για το καλό κλίμα, για τους καλούς χαρακτήρες παικτών που διαθέτει. Όταν ήρθα στην ομάδα το 2013, όλα αυτά που μου έλεγαν τα συνάντησα, τα έζησα και τα ζω στην πράξη. Τα καλά μας αποδυτήρια είναι ένα από τα μεγάλα μας "όπλα". Είμαστε "δεμένοι" οι παίκτες μεταξύ μας, είμαστε μία οικογένεια, μία παρέα και υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Και όλα αυτά ισχύουν στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια. Ό,τι συμβαίνει, συμβαίνει για καλό. Είναι πράγματα που συμβαίνουν σε κάθε ομάδα, σε κάθε οικογένεια. Το ζητούμενο είναι να βρίσκεις λύση στο πρόβλημα και να το ξεπερνάς όπως και συνέβη.

Το κλίμα στην ομάδα μας παραμένει καλό και ο κάθε παίκτης είναι πολύτιμος στο ρόστερ μας. Είμαστε ενωμένοι σαν ομάδα, συσπειρωμένοι, βάζουμε την ομάδα πάνω απ΄όλους και ο ένας αγαπά τον άλλον. Όλα αυτά που βγαίνουν προς τα έξω, είναι πράγματα που γιγαντώνονται και βγαίνουν προς τα έξω για τον κόσμο, για τους δημοσιογράφους, για τα άρθρα, ώστε να αναλώνεται ο κόσμος. Δεν επηρεαζόμαστε από τα όσα γράφονται ή από τα όσα ακούγονται, γιατί εμείς οι ίδιοι ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα την καθημερινότητα της ομάδας, αλλά και το πως είναι η ομάδα μας, τόσο μέσα από τους αγώνες μας, όσο και μέσα από τις προπονήσεις. Όλες οι ομάδες περνούν σκαμπανεβάσατα, αλλά εμείς συνεχίζουμε δυνατοί, σαν μία γροθιά. Αυτό έχω να πω" .

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ