ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: "Έχουμε δώσει 25 εκ. ευρώ στην εφορία"

Ολυμπιακός: "Έχουμε δώσει 25 εκ. ευρώ στην εφορία"
INTIME SPORTS

Επεξηγηματική ανακοίνωση με την οποία αναφέρει για ποιο λόγο ζήτησε από τον ΕΣΑΚΕ τα συμβόλαια του Παναθηναϊκού εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός που διερωτάται αν ο "αιώνιος" αντίπαλος έχει υποβληθεί σε αντίστοιχη φορολόγηση με εκείνη των "ερυθρολεύκων"

Ανακοίνωση με την οποία θέλησε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ζήτησε από τον ΕΣΑΚΕ τα αντίγραφα των συμβολαίων των παικτών και των προπονητών του Παναθηναϊκού, την τελευταία πενταετία, εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Μπαράζ ανακοινώσεων από την "ερυθρόλευκη" ΚΑΕ η οποία λίγες ώρες νωρίτερα είχε ενημερώσει για τη διευθέτηση του θέματος με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

Παράλληλα, δημοσιοποιήθηκε και η επίσημη θέση του Ολυμπιακού για το θέμα της δικαίωσης του Θοδωρή Παπαλουκά, ο οποίος την Τρίτη δικαιώθηκε κι έχει λαμβάνειν 1,75 εκ. ευρώ από το διοικητικό δικαστήριο της FIBA.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

"H διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει επανειλημμένα δηλώσει, προς κάθε κατεύθυνση, την ανάγκη διαφάνειας και ίσων όρων ανταγωνισμού στο χώρο του μπάσκετ. Άλλωστε μόνο με την διασφάλιση αυτών των προϋποθέσεων μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα εξυγίανσης του αθλήματος. Φυσικά, δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε ότι οι Αρχές θα συνδράμουν, πρώτα από όλους, την προσπάθειά μας αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητήσαμε από τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. τη χορήγηση των στοιχείων των συμβολαίων της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τους αθλητές και προπονητές της για τις αγωνιστικές περιόδους 2008-09 έως και 2012-13. Μια ΚΑΕ που διατείνεται με τον πλέον επίσημο και πανηγυρικό τρόπο ότι έχει προϋπολογισμό παραπλήσιο ή και μεγαλύτερο του Ολυμπιακού, εύλογα αναμένεται ότι θα έχει πληρώσει ανάλογους φόρους. Κατά την τελευταία πενταετία, η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει καταβάλει στο Ελληνικό Δημόσιο μόνο για φόρους αθλητών και προπονητών συνολικό ποσό που υπερβαίνει τα 25.000.000 ευρώ.

Διερωτώμεθα εάν ο Παναθηναϊκός έχει υποβληθεί σε αντίστοιχη φορολόγηση. Την απάντηση στο ερώτημα αυτό, αν υπεκφύγει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, καλείται να φωτίσει με τα στοιχεία του ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και ο έλεγχος των φορολογικών αρχών".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ