ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις 86-75

SONY DSC
SONY DSC SONY DSC

Ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο και επιβλήθηκε χωρίς δυσκολίες της Ζαλγκίρις με 86-75 για το τουρνουά "Αλεξάντερ Γκομέλσκι". Πολύ καλή άμυνα κατά διαστήματα για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ζαλγκίρις με 86-75, επιβάλλοντας από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το παιχνίδι του κόντρα στους Λιθουανούς.

Οι παίκτες του Πλάθα προηγήθηκαν με 4-0 στο πρώτο λεπτό, με τους Πειραιώτες να παίρνουν στη συνέχεια τον έλεγχο του ματς και να φτάνουν στο θετικό αποτέλεσμα.

Για τον Ολυμπιακό ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς σταμάτησε στους 20 πόντους, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Στράτος Περπέρογλου που σταμάτησε στους 16.

Από τους Λιθουανούς που προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Φούτι είχε 13 πόντους και ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς μαζί με τον Κλιμαβίτσιους είχαν από 10 πόντους.

Ο αγώνας:

Η Ζαλγκίρις προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό και προηγήθηκε με 0-4 στα πρώτα δύο λεπτά της αναμέτρησης. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μείωσαν σε 2-4 και με επτά διαδοχικούς πόντους από τον Γιώργο Πρίντεζη πέρασαν μπροστά στο σκορ με 9-4.

Ο Έλληνας φόργουορντ ανέβασε την διαφορά στους πέντε πόντους, με τους Πειραιώτες να ελέγχουν τον αγώνα. Οι "ερυθρόλευκοι" θα περάσουν μπροστά με 15-9, ενώ σταδιακά, παίζοντας εξαιρετική άμυνα θα κλείσουν την πρώτη περίοδο με προβάδισμα 13 πόντων κόντρα στην Ζαλγκίρις (24-11).

Στη συνέχεια τα πράγματα δεν θα αλλάξουν. Ο Ολυμπιακός στην δεύτερη περίοδο με τρίποντο από τον Κώστα Σλούκα θα αυξήσει την διαφορά στους 14 πόντους (27-13), προτού ο Καλνιέτις απαντήσει και ρίξει την διαφορά στους 12 (27-15). Ο Ντάρντεν θα μειώσει στους 10 (27-17) με δύο εύστοχες βολές, ενώ ο Ντόρσεϊ με καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή θα δώσει τέλος στο σερί των Λιθουανών (30-17).

Ο Λαβρίνοβιτς με εύστοχο σουτ τριών πόντων (30-20) θα ρίξει την διαφορά στους 10 πόντους, με τον Ολυμπιακό ύστερα από καλάθι του Βασίλη Σπανούλη να κάνει το 38-26, τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Ντέλας θα κάνει το 40-30, ενώ το ημίχρονο θα βρει τους "ερυθρόλευκους" μπροστά στο σκορ με 11 πόντους (43-32), έπειτα από δύο εύστοχες βολές του Στράτου Περπέρογλου.

SONY DSC
SONY DSC SONY DSC

Ανέβασε την απόδοση του...

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο την απόδοση του και θα αυξήσει σιγά - σιγά την διαφορά του από τους Λιθουανούς, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν το καλάθι των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν με την ίδια ένταση, θα βρουν λύσεις στο πρόσωπο του Στράτου Περπέρογλου και του Γιώργου Πρίντεζη, ενώ με τον Τζόι Ντόρσεϊ θα δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα στους πιο... soft Λαβρίνοβιτς. Με αυτόν τον τρόπο η διαφορά στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου θα φτάσει τους 17 πόντους (66-49).

Στα τελευταία δέκα λεπτά ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι δύσκολα θα χάσει το θετικό αποτέλεσμα. Ο Καουκένας το πήρε προσωπικά για τους Λιθουανούς και θα προσπαθήσει να μειώσει την διαφορά από τους "ερυθρόλευκους". Η φάση του αγώνα θα έρθει από τα χέρια του Τζόι Ντόρσεϊ, ο οποίος θα καρφώσει εντυπωσιακά και θα πάρει το χειροκρότημα του κόσμου που παρακολούθησε την αναμέτρηση.

Η Ζαλγκίρις θα προσπαθήσει να μαζέψει την διαφορά, με τους Πειραιώτες να φτάνουν στο θετικό αποτέλεσμα με 86-75 και να καταλαμβάνουν την τρίτη θέση του τουρνουά "Αλεξάντερ Γκομέλσκι".

Τα δεκάλεπτα: 24-11, 43-32, 66-49, 86-75.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 3, Σπανούλης 7(1), Περπέρογλου 16(2), Ντόρσεϊ 8, Σλούκας 10(2), Μαυροειδής 4, Γκετσεβίτσιους 1, Πρίντεζης 20(2), Παπανικολάου 11(1), Μάντζαρης 3(1), Κατσίβελης 3(1).

Ζαλγκίρις (Πλάθα): Ντάρντεν 4, Πόποβιτς 7(1), Λαβρίνοβιτς Ντ. 10(2), Γιουσκεβίτσιους 2, Καλνιέτις 3, Λιπκεβίτσιους 2, Κλιμαβίτσιους 10, Γιανκούνας 3(1), Ντέλας 6, Κουζμίνσκας 4, Καουκένας 11, Φούτι 13.

Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις 86-75
INTIME SPORTS
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ