ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι Αγγελόπουλοι έβαλαν 13.2 εκατομμύρια ευρώ στον Ολυμπιακό

Οι Αγγελόπουλοι έβαλαν 13.2 εκατομμύρια ευρώ στον Ολυμπιακό

Ο ισολογισμός της ΚΑΕ Ολυμπιακός δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες και αποκαλύπτει ότι οι Αγγελόπουλοι πλήρωσαν από την τσέπη τους 13.2 εκατ. ευρώ για να φτάσει η ομάδα στην κορυφή. Η μείωση του μπάτζετ και η αύξηση των εσόδων...

Η δημοσίευση του ισολογισμού της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αναδεικνύει και τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία για τους Πρωταθλητές Ευρώπης και τους αδερφούς Αγγελόπουλους. Και με βάση τα όσα διαβάζει κανείς,φτάνει εύκολα στο συμπέρασμα ότι η περσινή σεζόν που συνδυάστηκε με την κατάκτηση των δυο τίτλων (Ευρωλίγκα-Πρωτάθλημα) στοίχισε στους δυο ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, 13,2 εκατομμύρια ευρώ!

Η ανάγνωση του ισολογισμού έχει πολύ ενδιαφέρον, γιατί διαπιστώνουμε ότι:

  • Το συνολικό μπάτζετ της ομάδας από 26.497.379,45 ευρώ την περίοδο 2010/11, έπεσε σε 17.988.229,80 ευρώ στη χρονιά που πέρασε, καθώς υπήρξαν περικοπές και απαλλαγές του Ολυμπιακού από μεγάλα συμβόλαια.
  • Υπήρξε αύξηση των εσόδων τα οποία έφτασαν στο ύψος των 7.228.916,60 ευρώ, έναντι 5.244.320,75 ευρώ, που ήταν την περασμένη περίοδο.
  • Συνολικά, η ΚΑΕ είχε " ζημιές" 13.258.761 ευρώ, οι οποίες καλύφθηκαν από τον Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο.
Οι Αγγελόπουλοι έβαλαν 13.2 εκατομμύρια ευρώ στον Ολυμπιακό

Καταλαβαίνει κανείς ότι για να φτάσει ο Ολυμπιακός στην κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας το κόστος δεν ήταν καθόλου μικρό, ειδικά αν αναλογιστούμε και για ποια εποχή οικονομικής κρίσης μιλάμε.

Υπολογίζεται, άλλωστε, ότι από το ξεκίνημα της ενασχόλησής τους με το μπάσκετ του Ολυμπιακού, τα δυο αδέρφια έχουν ξοδέψει σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό, που βέβαια έχει σημασία είναι ότι μιλάμε για πραγματικούς αριθμούς, στοιχεία που δημοσιεύονται επισήμως και αναδεικνύουν μια συγκεκριμένη κατάσταση.

Ο δρόμος προς την κορυφή δεν είναι εύκολος. Απαιτεί θυσίες και κυρίως οικονομική ευρωστία την οποία στον Ολυμπιακό έδωσαν απλόχερα οι Αγγελόπουλοι. Στην χρονιά μάλιστα που έκαναν μείωση των εξόδων τους, πήραν τους τίτλους, πληρώνοντας όμως από την τσέπη τους 13.2 εκατ. ευρώ.

Το ότι ταυτόχρονα πέτυχαν και μια σημαντική αύξηση των εσόδων τους, είναι επίσης ένα μικρό οικονομικό κατόρθωμα, έστω βέβαια κι αν κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι δεν πλήρωσαν και φέτος πολύ ακριβά την αγάπη τους για τον Ολυμπιακό και το μπάσκετ...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ