ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στο Sport24.gr

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στο Sport24.gr
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο Sport24.gr, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός είναι ομάδα ενστίκτου, ενώ σχολίασε πως ο Παναθηναϊκός παίζει με το μυαλό των ερυθρολεύκων.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στον Ηλυσιακό στο ΣΕΦ, με τους Πειραιώτες να κερδίζουν με σκορ 83-73, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες στην αναμέτρηση, ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο Sport24.gr.

Ο πλέι-μέικερ των Πρωταθλητών Ευρώπης τόνισε πως ο Ολυμπιακός είναι ομάδα ενστίκτου, σχολίασε πως ο Παναθηναϊκός παίζει με το μυαλό των ερυθρολεύκων με τον τρόπο που αγωνίζεται και επεσήμανε πως η ομάδα του μεγάλου λιμανιού θα πρέπει να επιβάλει τον ρυθμό της στα παιχνίδια της, τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο. Παράλληλα, δήλωσε πως οι Πειραιώτες κάθε σεζόν αντιμετωπίζουν μία δύσκολη περίοδο, αλλά στο τέλος βγαίνουν εκείνοι νικητές. Δείτε το βίντεο.

-Κόντρα στον Ηλυσιακό αντιμετωπίσατε πρόβλημα στο ξεκίνημα του αγώνα. Θεωρείς ότι έπαιξε ρόλο το μειωμένο κίνητρο, αλλά και το ταξίδι στην Ισπανία;

"Κοίτα, και εμείς άνθρωποι είμαστε, δεν είμαστε μηχανές, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη. Το κακό μας ξεκίνημα κόντρα στον Ηλυσιακό είναι κάτι που μας έχει συμβεί και σε άλλα παιχνίδια εδώ στο ΣΕΦ.

Ξεκινάμε άτονοι, χωρίς ενέργεια και μετά βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να κυνηγάμε το σκορ. Να μένουμε πίσω με διαφορά στο σκορ και μετά να κάνουμε υπερπροσπάθεια ώστε να γυρίσουμε υπέρ μας το ματς. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την εμφάνιση μας και είπαμε στα αποδυτήρια ότι θα πρέπει να σοβαρευτούμε.

Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοση μας, αλλά κρατάμε τη νίκη. Ίσως να μας επηρέασε και το γεγονός πως είχαμε το μυαλό μας περισσότερο στο ματς με την Μάλαγα, παρά στον Ηλυσιακό. Κερδίσαμε όμως και κοιτάμε μπροστά".

-Συνήθως οι ομάδες ύστερα από ορισμένα άσχημα αποτελέσματα, όπως πρόσφατα ύστερα από τις ήττες κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό, συνήθως είτε επηρεάζοντας αρνητικά, είτε συσπειρώνονται περισσότερο. Να φανταστώ πως σε σε εσάς ισχύει το δεύτερο σενάριο;

"Σίγουρα έχουμε συσπειρωθεί περισσότερο. Έχουμε πει πως ομάδα έχουμε μέταλλο νικητή. Κοίτα, στις τελευταίες τρεις σεζόν που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό, κάθε φορά υπήρχε και μία δύσκολη περίοδο κατά την διάρκεια της χρονιάς. Καμία σεζόν δεν ήταν εύκολη.

Παρ' όλα αυτά, όμως, καταφέρνουμε και βγαίνουμε εμείς νικητές στο τέλος, ειδικά στην Ευρωλίγκα, βρίσκοντας τον τρόπο να ξεπερνάμε τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται. Θεωρώ πως πλέον έχουμε κάνει μία νέα αρχή και θα βελτιωνόμαστε μέρα με την μέρα, ξεπερνώντας και τα προηγούμενα αρνητικά αποτελέσματα".

-Πως μπορείς να εξηγήσεις πως στην Βιτόρια σημειώσατε 59 πόντους σε ένα ημίχρονο, ενώ στο ΟΑΚΑ μόλις 48 σε ολόκληρη την αναμέτρηση;

"Δεν εξαρτάται μοναχά από εμάς, παίζει ρόλο και το πως σε αντιμετωπίζει ο αντίπαλος. Παίζει ρόλο και το μυαλό μας. Τι να πω; Ορισμένες φορές κομπλάρουμε, κολλάει το μυαλό μας, δεν παίζουμε όπως θέλουμε και βγαίνουμε εκτός ρυθμού. Ο Παναθηναϊκός με τον τρόπο που αγωνίζεται παίζει με το μυαλό μας και αυτό μας έχει επηρεάσει στα μεταξύ μας παιχνίδια στο ΟΑΚΑ.

Είναι κάτι που το έχει καταφέρει και του έχει βγει στην πράξη. Εμείς ελπίζουμε πως στο επόμενο ματς που θα τον αντιμετωπίσουμε (20/2 για την Euroleague) θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι, αλλά και πως τα πράγματα θα κυλήσουν διαφορετικά, υπέρ μας. Το ζητούμενο είναι να επιβάλλουμε απέναντι του τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού".

-Θεωρείς, λοιπόν, πως το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να κάνει το παιχνίδι του, δηλαδή να τρέχει γρήγορα στο τρανζίσιον στο ανοιχτό γήπεδο, όπως ξέρει και μπορεί, σε κάθε ευκαιρία, όντας σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού η ίσως καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη;

"Πιστεύω πως ναι, αυτό είναι το στοιχείο μας, είναι στον χαρακτήρα μας. Αυτός άλλωστε είναι ο τρόπος του παιχνιδιού μας. Ύστερα από κάθε καλή άμυνα, ύστερα από το αμυντικό ριμπάουντ, να τρέχουμε γρήγορα στο ανοιχτό γήπεδο, στο τρανζίσιον, πιάνοντας και απροετοίμαστη την άμυνα του αντιπάλου.

Είμαστε πολύ καλοί σε αυτό το κομμάτι, στον γρήγορο ρυθμό, στο υψηλό τέμπο και το έχουμε αποδείξει. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα "5 εναντίον 5", να πηγαίνει σε αργό ρυθμό και να διαβάζει το παιχνίδι σε χαμηλό τέμπο, ενώ εμείς είμαστε ομάδα που αρέσκεται να τρέχει.

Είμαστε ομάδα ενστίκτου. Ό,τι έχουμε καταφέρει, πιστεύω το έχουμε καταφέρει μέσω από το ένστικτο μας, αλλά και από την υπερπροσπάθεια που κάνουμε σε κάθε παιχνίδι μας".

-Ακολουθεί την Πέμπτη (30/1) το παιχνίδι με την Μάλαγα, είναι ιδιαίτερο σημαντικό μας για εσάς για το TOP-16. Την έχετε αντιμετωπίσει στο παρελθόν, η άποψη σου για την αναμέτρηση;

"Είναι μία ομάδα την οποία την ξέρουμε, καθώς την έχουμε αντιμετωπίσει δύο φορές φέτος. Πρόκειται για μία πολύ σκληρή ομάδα. Κέρδισε, μάλιστα, και την Μπαρτσελόνα μέσα στην Βαρκελώνη, δείγμα της δυναμικής της. Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε.

Ελπίζουμε με την βοήθεια του κόσμου μας, ο οποίος μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ φέτος και τον ευχαριστούμε, να καταφέρουμε να κερδίσουμε και να ανεβούμε στην βαθμολογία. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας".

Σε βίντεο η συνέντευξη με τον Βαγγέλη Μάντζαρη στο Sport24

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ