ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Ο γιος του Ντούντα μπορεί να κάνει καριέρα"

"Ο γιος του Ντούντα μπορεί να κάνει καριέρα"

Ποιον θα υποστηρίζει σήμερα το απόγευμα ο Παύλος Ίβκοβιτς; Την ομάδα του (Πανιώνιο) ή αυτή του πατέρα του Ντούσαν (Ολυμπιακό); Διαβάστε στο Sport24.gr για τον ταλαντούχο 15χρονο που λάμπει στην... πλατεία.

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς έδειξε εμπιστοσύνη στις Ακαδημίες του Πανιωνίου και έστειλε τον γιό του Παύλο να διδαχθεί το μπάσκετ από ανθρώπους που έχουν αληθινό μεράκι και λατρεία για το άθλημα. Διαβάστε τις λεπτομέρειες για την πορεία του 15χρονου φόργουορντ.

Θα έχετε διαβάσει στο Sport24.gr για τον 12χρονο γιο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς , Τζόρτζε, ο οποίος συμμετείχε στο τουρνουά παμπαίδων «Τeleunicom Cup» με τη φανέλα της σερβικής Ζεμούν, όπου αγωνίζεται και ο γιος του πρώην Πράσινου Μίροσλαβ Πετσάρσκι.

Ηλθε η ώρα να... γνωρίσουμε και τον γιο του Ντούσαν Ιβκοβιτς, Παύλο, ο οποίος ανήκει στην εφηβική ομάδα του Πανιωνίου, έπειτα από ώριμη σκέψη του πατέρα του και του συνεργάτη του, Βαγγέλη Αγγέλου, που εργάζονται από πέρυσι στον Ολυμπιακό, αλλά έδειξαν εμπράκτως την εμπιστοσύνη τους στους ανθρώπους των Ακαδημιών του Πανιωνίου.

Αλλωστε, ο «Ντούντα» εργάστηκε στον πάγκο του Πανιωνίου τη διετία 1994-96 και γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά τον τρόπο, με τον οποίο δουλεύουν οι υπεύθυνοι των Ακαδημιών. Πριν από λίγους μήνες, λοιπόν, επισκέφτηκε μαζί με τον κόουτς Αγγέλου τον Υπεύθυνο των Ακαδημιών Θανάση Κωνσταντώνη και του ζήτησαν να αναλάβει το παιδί. Εκείνος δέχτηκε και η εκμάθηση ξεκίνησε.

Ποιος είναι, όμως, ο Παύλος Ιβκοβιτς και τι... σκαμπάζει από μπάσκετ; Είναι γεννηθείς το 1995, έχει ύψος κοντά στα 2,00 μ. και είναι δεξιόχειρας. Αγωνίζεται στις θέσεις «3» και «4», είναι πολύ δυνατός κοντά στο καλάθι και διαθέτει καλό σουτ.

Στους ανθρώπους του Πανιωνίου θυμίζει ως έναν βαθμό τον πρώην αρχηγό της Εθνικής Μιχάλη Κακιούζη, με τη διαφορά ότι είναι πιο δυνατός, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις των ανθρώπων που έχουν αναλάβει τη μπασκετική διαπαιδαγώγησή του «θα ψηλώσει κι άλλο»...

"Ο γιος του Ντούντα μπορεί να κάνει καριέρα"

Το μεγαλύτερο «πρόβλημα», αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, είναι ότι ο Παύλος -«ένα πολύ καλό παιδί, που θέλει να μάθει», όπως μας είπαν άνθρωποι της ομάδας Νέων του Πανιωνίου που συμμετέχει κάθε Πέμπτη στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΝΑ- είναι ότι άργησε να παίξει μπάσκετ και αυτή τη στιγμή τουλάχιστον υστερεί σε κάποια στοιχεία σε σχέση με τα προπονημένα ελληνόπουλα.

«Εχει, όμως, τρομακτική δύναμη», μας είπαν επακριβώς σε συνδυασμό με την εκτίμηση ότι αν δουλέψει σωστά και μεθοδικά, ενδεχομένως να καταφέρει να παίξει επαγγελματικό μπάσκετ. Και λέμε ενδεχομένως, γιατί δεν αρκεί το ταλέντο ή τα σωματικά προσόντα για έναν αθλητή της ηλικίας του, αλλά η σκληρή δουλειά, χωρίς διακοπές και κενά διαστήματα.

Από την πρώτη επαφή, άλλωστε, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης, οι υπεύθυνοι του εξήγησαν ότι θα παίζει μόνο αν βρίσκεται στο 100% της συγκέντρωσης και της αφοσίωσης, ούτε καν στο 98%. Και αυτός ο κανόνας τηρείται απαρέγκλιτα, πρωτίστως από τον ίδιο τον πατέρα του Ντούσαν Ιβκοβιτς, ο οποίος είναι σκληρός άνθρωπος και δεν θα επιθυμούσε οι προπονητές των Ακαδημιών να λειτουργούν μεροληπτικά υπέρ του γιού του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παύλος Ιβκοβιτς έχει γεννηθεί στην Ελλάδα. Στο χέρι του, λοιπόν, είναι να πάει μπροστά, αρκεί να αγαπήσει το μπάσκετ και να το κάνει τρόπο ζωής όπως ο «Ντούντα»...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ