ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σπανούλης: ο Θρύλος του Θρύλου!

Σπανούλης: ο Θρύλος του Θρύλου!

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο ίσως κορυφαίος αθλητής στην ιστορία του Ολυμπιακού και θα κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση του. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος.

Την δεκαετία του 50', όταν η υπερηχητική ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού κατέκτησε για έξι σερί χρόνια το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, απέκτησε το προσωνύμιο "Θρύλος" (για τα επιτεύγματα της, για τους τίτλους, αλλά και για την νοοτροπία του νικητή που είχε), το οποίο και συντροφεύει μέχρι και σήμερα τους "ερυθρόλευκους".

Ο Βασίλης Σπανούλης, στην εξαετία του στο μεγάλο λιμάνι (2010-2016), μετρά 3 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 2 κατακτήσεις Euroleague (με τρεις συμμετοχές σε τελικούς Final Four), 1 "Διηπειρωτικό" τρόπαιο και 1 Κύπελλο, έχοντας πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στην επίτευξη όλων αυτών των τροπαίων. Ο θρύλος του Θρύλου, ο παίκτης σύμβολο, ο άνθρωπος που άλλαξε το ρου της ιστορίας της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, ο ηγέτης που την αναγέννησε, ο αρχηγός μιας ομάδας που κέρδισε (και πάλι) την εκτίμηση, τον σεβασμό, την καθολική αναγνώριση, αλλά και την συμπάθεια, από φίλους και εχθρούς, τόσο για το μπάσκετ που έπαιξε, όσο και για τα μεγάλα επιτεύγματα της εντός παρκέ.

Ο Βασίλης Σπανούλης αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μεταγραφικές κινήσεις στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, καθώς άλλαξε τα δεδομένα, προσφέροντας την νοοτροπία του νικητή, αλλά και του πρωταθλητή, σε μία ομάδα που είχε... ξεχάσει τον τρόπο να κατακτά πρωταθλήματα. Η προσφορά του στον Ολυμπιακό είναι τεράστια και όπως έχουμε αναφέρει ενδεχομένως και να αποτελεί τον κορυφαίο αθλητή (βάσει τίτλων, διακρίσεων, προσφοράς, φήμης και αίγλης) στην ιστορία του συλλόγου. Ο θρύλος του Θρύλου!

Ο Βασίλης Σπανούλης ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό για τα επόμενα δύο χρόνια, έως και το 2018, όπερ και σημαίνει πως θα συμπληρώσει τουλάχιστον μία 8ετία στο μεγάλο λιμάνι και αν τον βαστάνε τα πόδια του θα παίξει και για ακόμη μία χρονιά. Λίγοι παίκτες στην ιστορία της ομάδας μπάσκετ των "ερυθρολεύκων" έχουν μείνει για τόσο μεγάλο διάστημα στο ρόστερ (μπαίνει δίπλα στους Γιατζόγλου, Τόμιτς, Τάρλατς και Πρίντεζη) και ο 34χρονος γκαρντ συνεχίζει να έχει το ίδιο κίνητρο, την ίδια διάθεση και επιθυμία για νέες μεγάλες νίκες και τίτλους. Όπως άλλωστε σχολίασε ύστερα από το πολύωρο ραντεβού με την διοίκηση : " Ήταν πολύ εύκολη διαδικασία να τα βρω πάλι με τους προέδρους. Τους ευχαριστώ πολύ που με κράτησαν στον Ολυμπιακό. Εύχομαι νέες επιτυχίες και ονειρικές στιγμές για τα επόμενα δύο χρόνια με τον Ολυμπιακό".

Και οι δύο πλευρές, τόσο ο Βασίλης Σπανούλης, όσο και οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, έδειξαν στην πράξη την σχέση αμοιβαίου σεβασμού που υπάρχει μεταξύ τους και αμφότεροι έβαλαν... νερό στο κρασί τους. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δέχτηκε μείωση στις απολαβές του, με σκοπό τα χρήματα που θα "χάσει" να δοθούν για την περεταίρω ενίσχυση του ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν και η διοίκηση παράλληλα του κατέθεσε μία καλή προσφορά (βάσει και των οικονομικών δεδομένων της εποχής), με την οποία αναγνωρίζει την πολυετή και σημαντική προσφορά του στην ομάδα του Πειραιά.

Ο Βασίλης Σπανούλης, λοιπόν, ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους "ερυθρόλευκους" και θα ολοκληρώσει την τεράστια καριέρα του στον Ολυμπιακό. Στην ομάδα που δέθηκε, στον σύλλογο που ταιριάζει στον χαρακτήρα, στην ιδιοσυγκρασία, αλλά και στην ψυχοσύνθεση του όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος στο παρελθόν. Ο θρύλος του Θρύλου!

KILL BILL: ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΝΙΚΗΤΗ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ