ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός κυνηγά το πρώτο του πρωτάθλημα μέσα στην έδρα του ΠΑΟ

Ιστορία θέλει να γράψει ο Ολυμπιακός, καθώς αν κάνει το 3-1 στον τέταρτο τελικό τότε θα κατακτήσει για πρώτη φορά το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού. Στο ΟΑΚΑ το έχει καταφέρει κόντρα στην ΑΕΚ το 1997.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 2-1 στους φετινούς τελικούς των playoffs, έχοντας καταφέρει να γυρίσει την σειρά, ύστερα από το break του Παναθηναϊκού στο πρώτο παιχνίδι. Οι Πειραιώτες απέχουν μία νίκη απόσταση από την δεύτερη σερί κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο τέταρτος των τελικός των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, θα διεξαχθεί το απόγευμα (19:30) της Δευτέρας (30/5) στο ΟΑΚΑ και ο Ολυμπιακός με νίκη θα γράψει ιστορία. Και αυτό γιατί αν αν καταφέρει να πάρει νέο "διπλό", θα κατακτήσει για πρώτη φορά τον τίτλο μέσα στην έδρα του "τριφυλλιού", κάτι που δεν το έχει κατορθώσει ποτέ στο παρελθόν.

Το 1993, 1994, 1995, 1996 και το 2012, κατέκτησε το πρωτάθλημα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ η μοναδική φορά που μπόρεσε να πάρει τον τίτλο εκτός έδρας, ήταν στους τελικούς του 1997, όταν και επικράτησε της ΑΕΚ με 3-1 νίκες μέσα στο ΟΑΚΑ.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, έχει κατορθώσει δύο φορές να κατακτήσει το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ. Στους τελικούς του 1999 (με 3-2) και σε εκείνους του 2013 (με 3-0) αν και είχε ισάριθμες φορές το μειονέκτημα έδρας στην σειρά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ