ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο φόβος είναι ο μόνος αντίπαλος για τον Πάτρικ Γιανγκ

Ο Πάτρικ Γιανγκ έχει δυναμώσει το κορμί του, το αριστερό του γόνατο είναι σε καλή κατάσταση και ζητούμενο του είναι να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και από ψυχολογικής πλευράς.

Ο Πάτρικ Γιανγκ δεν αγωνίστηκε στα δύο τελευταία φιλικά παιχνίδια του Ολυμπιακού, με τους Πειραιώτες να νικούν αρχικά τον Απόλλωνα Πατρών στο Μέτσοβο και ακολούθως το Λαύριο στο ΣΕΦ . Ο Αμερικανός σέντερ έμεινε εκτός καθώς είναι τραυματίας, αφού κατά την διάρκεια της προετοιμασίας τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι (υπέστη μικρό αποσπαστικό κάταγμα στον δείκτη του αριστερού χεριού του). Θα τον δούμε εν δράσει στα φιλικά παιχνίδια των "ερυθρολεύκων" που θα δώσουν στο Ηράκλειο της Κρήτης (23-25/9).

Οι πρώτες εντυπώσεις που υπάρχουν για τον Πάτρικ Γιανγκ είναι πως βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση, έχοντας επιστρέψει στην Ελλάδα πιο δυνατός από ποτέ, κάτι που οφείλεται στην σκληρή δουλειά που έκανε τους τελευταίους μήνες, περνώντας ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο. Έχει δυναμώσει το κορμί του, το αριστερό του γόνατο (είχε υποστεί ρήξη χιαστών τον περασμένο Νοέμβρη) είναι σε καλή κατάσταση και ο μόνος του αντίπαλος είναι ο... φόβος.

Όπως συμβαίνει συνήθως σε αθλητές που επιστρέφουν μετά από μήνες απουσίας λόγω σοβαρού τραυματισμού, έτσι και ο Πάτρικ Γιανγκ, είναι συγκρατημένος στις κινήσεις του και "προστατεύει" το πόδι του, κάτι που φάνηκε από τις πρώτες του προπονήσεις με τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Είναι προσεκτικός όταν πάει να έρθει σε επαφή με τον αντίπαλο, ορισμένες φορές είναι διστακτικός και ακόμη δεν μπορεί να κινηθεί με φόρα και με ένταση μέσα στην ρακέτα, όπως έκανε πέρσι.

Related content

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο έχουν εξαιρετική άποψη για τις δυνατότητες του Πάτρικ Γιανγκ, πιστεύουν στο ταλέντο του και εκτιμούν πως αν καταφέρει φέτος να σταθεί γερός, δυνατός και υγιής, θα καταφέρει να ξεπεράσει σε απόδοση τους προκατόχους του, Κάιλ Χάινς, Μπράιαντ Ντάνστον και Οθέλο Χάντερ. Ενδεχομένως αυτό να αποτελεί μεγάλη κουβέντα, αλλά είναι ένα δείγμα της πίστης που υπάρχει στις ικανότητες του "θηρίου", από την διοίκηση, το προπονητικό-τιμ έως και τους συμπαίκτες του.

Την περασμένη σεζόν, ο Πάτρικ Γιανγκ εξοικειώθηκε γρήγορα στην ομάδα του Ολυμπιακού και έδειξε στην πράξη πως έχει ταιριάξει στην χημεία της ομάδας. Αγωνίστηκε μόλις σε 5 παιχνίδια των Πειραιωτών στην Euroleague, έχοντας μέσο όρο 10.8 πόντους (71.4% δίποντα, 66.7% βολές), 5 ριμπάουντ, 1.2 κλεψίματα και 2.6 (!) μπλοκ ανά παιχνίδι, μετρώντας μάλιστα 5 τάπες κόντρα στην Λιμόζ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ