ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο εφησυχασμός στο Ρέθυμνο και οι 6 νίκες από το Πρωτάθλημα

Ο εφησυχασμός στο Ρέθυμνο και οι 6 νίκες από το Πρωτάθλημα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός απέχει 6 νίκες από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, αλλά θα πρέπει να παρουσιάζεται σε εγρήγορση σε κάθε ματς, καθώς στο Ρέθυμνο εμφάνισε σημάδια εφησυχασμού.

Όταν έχεις αποκλειστεί στην Euroleague από το TOP-16 και έχεις πλέον ως μεγάλο στόχο της χρονιάς την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος, απαγορεύεται ο εφησυχασμός, η χαλάρωση και η έλλειψη συγκέντρωσης, ασχέτως αν το Ρέθυμνο σαν αντίπαλος είναι υποδεέστερος από εσένα, ανεξάρτητα αν έχεις την αίσθηση πως και να μην αποδώσεις τα αναμενόμενα θα νικήσεις επειδή υπερτερείς. Είναι λάθος νοοτροπία και σε κάθε ματς επιβάλλεται να βρίσκεις κίνητρο, είτε ο κάθε παίκτης ατομικά, είτε σαν σύνολο η ομάδα.

Ο Ολυμπιακός νίκησε το Ρέθυμνο στην Κρήτη με σκορ 73-77 , έκανε το 2-0 στην σειρά και πέρασε στα ημιτελικά, αλλά οι Πειραιώτες στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα στην Κρήτη έδειχναν στο παρκέ λες και έκαναν... αγγαρεία, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να δημιουργήσουν προβλήματα. Όταν έχεις συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι λογικό σε κάποια ματς να μην έχεις την επιθυμητή ενέργεια. Όμως, όταν έχεις μείνει εκτός Euroleague εδώ και τρεις εβδομάδες, δίχως συμμετοχή στα προημιτελικά της διοργάνωσης, με μόνη σου υποχρέωση, πλέον, τα playoffs της Basket League, όντας πιο φρέσκος και ξεκούραστος, επιβάλλεται ο κάθε παίκτης να δίνει τον καλύτερο του εαυτό και η ομάδα να παρουσιάζεται στο παρκέ όπως πρέπει.

Οι Πειραιώτες, πλέον, πέρασαν στα ημιτελικά, στα οποία και θα αντιμετωπίσουν τον νικητή από την σειρά ΑΕΚ - ΠΑΟΚ. Όποια ομάδα και αν περάσει, ο Ολυμπιακός απαγορεύεται να εμφανίσει παρόμοια σημάδια χαλάρωσης και την νοοτροπία "άντε να τελειώνουμε, να πάμε στους τελικούς", καθώς ενδέχεται να το... πληρώσει. Προφανώς και οι Πειραιώτες υπερτερούν ξεκάθαρα σε δυναμική σαν ρόστερ, αλλά ας μην ξεχνάμε πως τόσο στην Πυλαία, όσο και στο ΟΑΚΑ (στην regular season), οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με δυσκολία στην παράταση. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα πρέπει να παρουσιαστεί σαν να παίζει ήδη σε τελικούς και ο κάθε παίκτης επιβάλλεται να δίνει το 100% των δυνατοτήτων του, από τον πρώτο έως και τον τελευταίο.

Ο Ολυμπιακός απέχει 6 νίκες από την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος, του 12ου στην ιστορία του τμήματος μπάσκετ των "ερυθρολεύκων", αλλά και του δεύτερου συνεχόμενου κάτι που εφόσον γίνει πράξη, θα συμβεί για πρώτη φορά ύστερα από το μακρινό 1997.

Οι Πειραιώτες στα ημιτελικά (είτε απέναντι στην ΑΕΚ, είτε κόντρα στον ΠΑΟΚ) θα πρέπει να παρουσιαστούν απόλυτα σοβαροί, δείχνοντας σε ετοιμότητα σε άμυνα και επίθεση, κάνοντας επίδειξη δύναμης ενόψει των τελικών. Δεν υπάρχει Final-Four μπροστά τους, μόνο το Πρωτάθλημα!

Σιγά-σιγά θα μπει και πάλι στην ομάδα ο πολύτιμος Γιώργος Πρίντεζης και οι Πειραιώτες θα είναι απόλυτα υγιείς σαν σύνολο, δίχως προβλήματα και απουσίες, ώστε να διεκδικήσουν τον στόχο τους, αξιοποιώντας στην πράξη το πλεονέκτημα έδρας για τον οποίο κόπιασαν να αποκτήσουν σε ολόκληρη την σεζόν. Θα πρέπει όμως να εμπεδώσουν πως κανείς δεν θα τους χαριστεί για να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ