ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Χάσαμε για τέσσερις λόγους"

Μπαρτζώκας: "Χάσαμε για τέσσερις λόγους"
INTIME SPORTS

Το εξαιρετικό ποσοστό της Μπαρτσελόνα στα δίποντα και η κακή αντίδραση του Ολυμπιακού στο τέλος του γ' δεκαλέπτου ήταν δύο από τους λόγους που στέρησαν από τον Ολυμπιακό τη νίκη, σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Διαβάστε περισσότερα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους ηττήθηκε ο Ολυμπιακός με σκορ 90-77 από την Μπαρτσελόνα για την 10η αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, στάθηκε στο εξαιρετικό ποσοστό της Μπαρτσελόνα στα δίποντα και στο αντίστοιχο άσχημο της ομάδας του στα τρίποντα, ενώ αναφέρθηκε και στη φάση του γ' δεκάλεπτου.

"Κάναμε την προσπάθεια μας σήμερα, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε για τέσσερις λόγους. Πρώτον ότι ήταν καλύτερη η Μπαρτσελόνα, 2ον ότι σούταραν με 72% στα δίποντα κι ενώ για εμάς ήταν μία από τις βασικές μας προτεραιότητες να τους σταματήσουμε σε αυτό αλλά δεν τα καταφέραμε", υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μπαρτζώκας και συνέχισε:

"Τρίτον ότι είχαμε 2/17 τρίποντα στην έδρα μας, κακό ποσοστό. Τέταρτον, έπαιξε ρόλο στο τέλος του γ' δεκαλέπτου το γεγονός ότι είχαμε 0/4 βολές και το άστοχο σουτ σε μία φάση που είχαμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να ανακάμψουμε και να περάσουμε μπροστά. Δεν τα κατάφεραμε και μάλιστα στην επόμενη φάση βρεθήκαμε πίσω στο σκορ".

Στη συνέχεια ο τεχνικός του Ολυμπιακού είπε: " Είμαστε ακόμα βέβαια στον στόχο της πρόκρισης αλλά και στην διεκδίκησης της δεύτερης θέσης. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να εξαντλήσουμε τα περιθώρια. Η Μπαρτσελόνα ήταν σαν γενική θεώρηση η καλύτερη ομάδα του ομίλου μας".

Για το ότι δεν χρησιμοποιήθηκε ο Σερμαντίνι: " Δεν είχε κάνει ουσιαστικά μιάμιση προπόνηση λόγω ίωσης που τον είχε αφήσει εκτός για περίπου τέσσερις ημέρες. Δεν αγωνίστηκε για λόγους τακτικής, σε συνδυασμό με το ότι ήταν αδύναμος ακόμα από την ίωση που είχε".

Σε ερώτηση για τους λόγους που δεν ήταν ανταγωνιστικός ο Ολυμπιακός στα δύο παιχνίδια με τη Μπαρτσελόνα τόνισε: " Δεν μπορώ να πω ότι δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Στην Ισπανία ηττηθήκαμε με οκτώ πόντους, χάνοντας πολλά λέι-απ, ενώ εδώ πιστεύω ότι είχαμε τύχη στον αγώνα".

Πασκουάλ: "Έγινε ένα πολύ καλό ματς"

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε: " Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους μας στην Ελλάδα που ήρθαν και μας υποστήριξαν, μας έδωσαν μεγάλη δύναμη. Νομίζω ότι έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων, οι οποίες δεν παίζουν μόνο για την πρόκριση τους στα προημιτελικά, αλλά στοχεύουν μέχρι και το φάιναλ-φορ.

Παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε την συγκέντρωση μας και την ενέργεια μας με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να ελέγξει το παιχνίδι και να πλησιάσει. Στα τελευταία δέκα λεπτά, όμως παίξαμε πολύ δυνατά και καταφέραμε να πάρουμε μία σημαντική νίκη".

Τέλος, σε ερώτηση για αν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός μπορούν να προχωρήσουν στην διοργάνωση ακόμα πιο μακριά είπε: " Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πιστεύω πώς θα φτάσουν στα προημιτελικά της διοργάνωσης, αλλά δεν μπορώ να προβλέψω τι θα κάνουν μετά γιατί εκεί θα υπάρχουν πολλές καλές ομάδες".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ