ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "O Σπανούλης απάντησε στις προκλήσεις"

Μπαρτζώκας: "O Σπανούλης απάντησε στις προκλήσεις"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην δημόσια τηλεόραση για την διαφωνία που είχε με τον Σπανούλη, το φάιναλ φορ και την κριτική που του ασκήθηκε.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιβεβαίωσε τη διαφωνία που είχε με τον Βασίλη Σπανούλη στο παιχνίδι με την Εφές, ενώ μίλησε επίσης για την αυστηρή κριτική που δέχθηκε μέχρι εδώ, την απουσία των Μάντζαρη - Ντόρσεϊ και τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ.

Οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού:

Για την κριτική που του έγινε: " Ειλικρινά έπαθα σοκ με τα δημοσιεύματα. Παραδέχομαι ότι με πειράζει όταν γράφεται κάθε άδικο. Μετά κάθομαι και σκέφτομαι ότι αυτά τα σχόλια ίσως γράφονται από ανθρώπους που δεν έχουν πατήσει ποτέ παρκέ ή ακόμη και ότι όταν κάνει κάποιος φίλαθλος ένα σχόλιο είναι στο παιχνίδι του αθλητισμού. Με πειράζει ακόμη και η άδικη κριτική, αλλά έχω μάθει να την ξεπερνάω".

Για τον τραυματισμό του Μάντζαρη: " Το πιο σημαντικό ήταν ο τραυματισμός του Μάντζαρη. Είναι πόιντ γκαρντ με όλη τη σημασία της λέξης. Ακριβώς αυτό είναι ο Βαγγέλης κι αυτό το στοιχείο μας έλειψε πολύ. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους παίκτες που κλήθηκαν να αναπληρώσουν το κενό του.

Κατά δεύτερο σε σημασία ήταν η απουσία του Ντόρσει. Πέρυσι πραγματικά μεταμόρφωσε τον Ολυμπιακό με την όλη παρουσία του και συνέβαλε τα μέγιστα στα όσα πέτυχε η ομάδα. Είμαι θαυμαστής του για τον τρόπο που αγωνίστηκε πέρυσι. Φέτος είχε να διαχειριστεί μια άλλη κατάσταση.

Εγώ ήμουν ο θιασώτης του. Πίεζα την ομάδα που αργούσε να απαντήσει για να μείνει ο Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να τον κατηγορήσω. Ο Τζόι δεν ήταν Σπανούλης. Ξέφυγε λίγο με τη συμπεριφορά του.

Η συνδετικότητα είναι η πιο σημαντική έννοια. Ο Ολυμπιακός έχει συνδετικότητα και όποιος δεν ακούει σ' αυτό βγαίνει από την ομάδα. Δεν υπάρχει παίκτης που να μην έχει παράπονο από τον προπονητή του για τον τρόπο που τον χειρίζεται".

Για την διαφωνία του με τον Σπανούλη: " Είχαμε διαφωνία με τον Σπανούλη στην Κωνσταντινούπολη. Ο Βασίλης έχει αποδείξει στην καριέρα του ότι πάντα απαντάει στις προκλήσεις. Με το τρόπο που έπαιξε στο επόμενο παιχνίδι έδειξε έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις".

Για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ: " Πέρυσι η ΤΣΣΚΑ ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Εφέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν υπάρχει ο Κιριλένκο, δεν υπάρχει ο Σβεντ. Είναι μια ομάδα αντιμετωπίσιμη. Είναι μια γήινη ομάδα. Μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Εμείς από την πλευρά μας θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα μου είναι να μην επιδιώξει κάτι το ιδιαίτερο.

Να το δούμε ως ένα εκτός έδρας παιχνίδι να μην κάνουμε τίποτε το ιδιαίτερο. Το οτιδήποτε καινούριο πιστεύω ότι αγχώνει τους παίκτες. Έχουμε μια εβδομάδα μπροστά μας. Το κίνητρο της συμμετοχής είναι αυξημένο για τους παίκτες μου και μία επιβράβευση. Το κίνητρο είναι πολύ υψηλό.

Το να έχεις την ψυχολογία της κεκτημένης ταχύτητας ή της αποτυχημένης πορείας παίζει ρόλο. Νομίζω ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι πολύ επιτυχημένοι εφέτος. Νομίζω ότι στην Ελλάδα θα παίξουν δύο ομάδες που είναι ήδη επιτυχημένες. Θεωρώ ότι οι φίλαθλοι θα πρέπει να γίνουν πιο καλλιεργημένοι. Είναι έλλειμμα για εμάς τους Έλληνες. Λείπει η μόρφωση και η καλλιέργεια. Νομίζω ότι όταν είμαστε πιο μορφωμένοι, θα είμαστε πιο δίκαιοι στις κρίσεις μας".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ