ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Αναλαμβάνω την ευθύνη"

Μπαρτζώκας: "Αναλαμβάνω την ευθύνη"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα από την Ζαλγκίρις. Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη ο Χοάν Πλάθα...

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την ήττα του Ολυμπιακού από την Ζαλγκίρις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο περιστατικό με τον Τζόι Ντόρσεϊ στα αποδυτήρια των Πειραιωτών.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι οι Λιθουανοί ήταν καλύτεροι και δίκαια πήραν το θετικό αποτέλεσμα.

" Όπως είναι προφανές από την εξέλιξη του παιχνιδιού και το σκορ καταρεύσαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Θέλω να πω χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ είναι ότι παίξαμε σε πέντε ημέρες τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια. Από εκεί και πέρα, ήταν καλύτερη η Ζαλγκίρις από εμάς", δήλωσε ο Έλληνας προπονητής και πρόσθεσε:

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η Ζαλγκίρις μετά τη νίκη επί της Κάχα είχε αυτοπεποίθηση, έβαλε μεγάλα σουτ στο τρίτο δεκάλεπτο που μας γονάτισαν ψυχολογικά και εμείς θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας για να τα καταφέρουμε και να φτάσουμε στους στόχους μας".

Σε ερώτηση για το αν οι παίκτες γνωρίζουν ακριβώς τον ρόλο τους στην ομάδα είπε: " Η δουλειά η δικιά μας είναι να κάνουμε τους παίκτες να καταλάβουν που βρίσκονται και τι μπορούν να κάνουν. Όλοι πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από την ομάδα και την εμπιστοσύνη που τους παρέχει. Δεν φταίνε οι παίκτες την ευθύνη την αναλαμβάνω εγώ, ο προπονητής έτσι είναι πάντα στο μπάσκετ".

Έπειτα είπε: " Ο Ολυμπιακός πέρυσι έπαιζε αουτσάιντερ παντού και φέτος θα πρέπει να είναι το φαβορί με σχεδόν το ίδιο ρόστερ. Καμία ομάδα για εμένα δεν είναι φαβορί στην Ευρωλίγκα είναι έτσι η διοργάνωση. Πρέπει να αρχίζεις και πάλι από την αρχή".

Για το συμβάν με τον Ντόρσεϊ στα αποδυτήρια, ο οποίος έλεγε ότι δεν νιώθει καλά και θέλει να αποχωρήσει από τους Πειραιώτες είπε: " Ενημερώθηκα για το περιστατικό θα δούμε τι θα γίνει. Στον Ολυμπιακό πρέπει να παίζουν παίκτες, οι οποίοι θέλουν να αγωνίζονται στην ομάδα. Αυτό είναι το σχόλιο μου".

Πλάθα: "Σπουδαία νίκη για εμάς"

Ο Χοάν Πλάθα μόνο ικανοποιημένος θα μπορούσε να μείνει από τη νίκη της Ζαλγκίρις απέναντι στον Ολυμπιακό: " Αυτή είναι μία πολύ σπουδαία νίκη για εμάς. Είναι ένα πολύ δύσκολο γήπεδο για τον οποιονδήποτε απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης. Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη. Προσπαθούμε να αλλάξουμε την φιλοσοφία της ομάδας και να βάλουμε την Ζαλγκίρις και πάλι μεταξύ των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης. Ξεκινήσαμε πολύ μέτρια αμυντικά, αλλά όταν καταλάβαμε το παιχνίδι του Ολυμπιακού βελτιωθήκαμε. Θέλουμε ακόμα τρεις νίκες για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ευχαριστώ τους παίκτες μου για τη σημερινή νίκη".

Για το αν περίμενε μία εύκολη νίκη δήλωσε: " Εμείς ήρθαμε να παίξουμε και όχι για να χάσουμε, ίσως μας υποτίμησε, ίσως νόμιζε ότι θα κερδίσει εύκολα, αλλά του δείξαμε ότι δεν έπρεπε να το κάνει".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ