ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μικραίνει η λίστα του Ολυμπιακού

Μικραίνει η λίστα του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Η λίστα με τους υποψήφιους προπονητές για τη θέση στον πάγκο του Ολυμπιακού, μικραίνει, και πλέον τα ονόματα που φαίνεται να απασχολούν τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο είναι δύο: αυτό του Κρις Φλέμινγκ και αυτό του Γιώργου Μπαρτζώκα. Σενάρια (και φέτος) για Ζήση.

Παίκτες γράφονται δεξιά και αριστερά για τον Ολυμπιακό (π.χ. Μπράμος, Μαυροειδής και εσχάτως Ζήσης), το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Γιώργου Πρίντεζη αποτελεί σημαντικό “κενό” γύρω από το ερυθρόλευκο ρεπορτάζ όσο οι δύο πλευρές δεν δίνουν τα χέρια για της συνεργασίας, αλλά επί της ουσίας όλα αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα πίσω από το θέμα του προπονητή, που είναι και το πρωταρχικό που θέλουν να λύσουν ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Το οποίο ζήτημα είναι ανοιχτό εδώ και δέκα μέρες, από τότε δηλαδή που ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αποφάσισε να σταματήσει τη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό και επέλεξε να “αποχωρήσει”, απολύτως επιτυχημένος ως πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας. Από τότε, οι διοικούντες της ΚΑΕ Ολυμπιακός έχουν εξετάσει όλες τις περιπτώσεις για τη διαδοχή, με διακριτικές κινήσεις, δίχως να λένε επισήμως “αυτόν θέλουμε”.

Από την αρχή του σήριαλ τα ονόματα που έπαιξαν και παίζουν (κάποια από αυτά ακόμη) για τον Ολυμπιακό ήταν αυτά του Μαχμούτι, του Φλέμινγκ, του Τρινκιέρι, του Μπαρτζώκα, του Ζούρου, του Κατσικάρη και του Σφαιρόπουλου. Ούτε κρυφά χαρτιά υπήρξαν, ούτε κρυφοί πόθοι, αφού στην ΚΑΕ έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις από τον επόμενο προπονητή της ομάδας: να συνεχιστεί αυτό που έγινε φέτος.

Και προφανώς όχι στο επίπεδο του να κατακτηθούν τα ίδια ή και παραπάνω τρόπαια σε μία χρονιά, αλλά να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να δουλεύει σε ένα πλάνο, το οποίο θα του δώσει πνοή περισσότερων ετών και μια προοπτική χρόνου στους στόχους που έχουν θέσει οι Αγγελόπουλοι.

Ο Μπαρτζώκας και ο Φλέμινγκ

Επί της ουσίας στον Ολυμπιακό έχουν αρχίσει να “σβήνουν” ονόματα είτε επειδή κάποια αποφάσισαν να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους ή ήθελαν τον ουρανό με τ’ άστρα (π.χ. Μαχμούτι), είτε επειδή έχουν συμβόλαιο (βλέπε Κατσικάρης, Τρινκιέρι), είτε επειδή απλώς κρίνουν πως δεν ταιριάζουν στον Ολυμπιακό.

Ο Κρις Φλέμινγκ είναι αυτή τη στιγμή ο ξένος προπονητής που ξεχωρίζει και στη λίστα και στις πιθανότητες ή τέλος πάντων σε ποσοστό επιθυμίας. Βέβαια και ο ίδιος είναι στον πάγκο της Μπάμπεργκ, κάτι που κάνει δύσκολη τη μετακίνησή του, αλλά είναι ένας προπονητής καλός και υψηλές δυνατότητες.

Από την άλλη, στην ελληνική αγορά, το όνομα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει αρχίσει κι αυτό να ανεβαίνει θέσεις στη λίστα προτίμησης, με τον Έλληνα προπονητή να χαίρει εκτίμησης και να θεωρείται αυτή τη στιγμή το πρώτο φαβορί (ως Έλληνας) να αναλάβει τον πρωταθλητή Ευρώπης, κάτι που σήμερα έγραψε και το Φως των Σπορ.

Και πάλι Ζήσης;

Ο Νίκος Ζήσης για μια ακόμη χρονιά είναι στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ για να έρθει στον Ολυμπιακό, με διαφορά ότι φέτος δεν έχει το πρόβλημα του συμβολαίου με τη Σιένα. Ωστόσο, ο Έλληνας γκαρντ έχει προτάσεις από Καζάν και Μπιλμπάο, όπως αναφέρει το basketinside.com.

Τις προηγούμενες χρονιές ο Ολυμπιακός είχε προσπαθήσει αρκετά για να τον αποκτήσει, αλλά οι απαιτήσεις της Σιένα ήταν πάντα πρόβλημα στις επαφές και την επικοινωνία με τη διοίκηση της ιταλικής ομάδας. Όμως, το θέμα του προπονητή είναι και αυτό που θα δώσει απαντήσεις και σε ανάλογα μεταγραφικά ερωτήματα. Οπότε ας περιμένουμε.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ