ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαυροειδής: "Έκανα την σωστή επιλογή"

Μαυροειδής: "Έκανα την σωστή επιλογή"
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Μαυροειδής εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να πάει στον Ολυμπιακό.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής μιλώντας στην εφημερίδα το "Goal" αναλύει τους λόγους που αποφάσισε να μετακομίσει στον Ολυμπιακό απορρίπτοντας την πρόταση του Παναθηναϊκού.

Αναφέρεται με κολακευτικά λόγια για τον προπονητή των "ερυθρόλευκων" Γιώργο Μπαρτζώκα και δηλώνει ότι ζήλεψε την περσινή επιτυχία του Ολυμπιακού.

" Ο Ολυµπιακός έδειχνε µια πιο συγκροτηµένη οµάδα και µε καλύτερο µέλλον, που είναι έτοιµος να πρωταγωνιστήσει για πολλά χρόνια στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Διαθέτει ελληνικό κορµό µε νέα παιδιά.

Σηµαντικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία του κόουτς που είχαµε συνεργαστεί στο Μαρούσι. Νοµίζω ότι έκανα τη σωστή επιλογή. Θα δώσω ό,τι έχω και δεν έχω για να µείνει η οµάδα στην κορυφή.

Οταν ήρθε η ώρα να επιλέξω ανάµεσα σε Ολυµπιακό και Παναθηναϊκό, έβαλα στη ζυγαριά τα πάντα. Από το τι προοπτική έχει η κάθε οµάδα µέχρι το ποιος είναι ο γυµναστής της, που λέει ο λόγος. Η ζυγαριά έγειρε στη µεριά του Ολυµπιακού και έτσι αποφάσισα να πω το "ναι''.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής πιστεύει ότι οι καριέρες χτίζονται με τα "όχι": " Πράγµατι, οι καριέρες χτίζονται µε τα `'όχι''. Για να κάνεις µία επιλογή, πρέπει να βάλεις τα πράγµατα στη ζυγαριά.

Δεν µπορείς να σκέφτεσαι µε γνώµονα µόνο τα χρήµατα. Δεν γίνεσαι µεγάλος παίκτης όταν υπογράφεις µεγάλα συµβόλαια, για παράδειγµα µε οµάδες της Ρωσίας. Γίνεσαι µεγάλος παίκτης όταν πηγαίνεις σε οµάδες που διεκδικούν τρόπαια και έτσι φτιάχνονται οι µεγάλες καριέρες.

Αυτό έχει διδάξει και η ιστορία. Εγώ πηγαίνω βήµα βήµα. Μετά το Μαρούσι ήθελα να αγωνιστώ σε µία καλή οµάδα, να πάρω εµπειρίες και το έκανα µε την Μπιλµπάο. Στη συνέχεια είχα ως στόχο να παίξω σε µία µεγάλη οµάδα και να διεκδικήσω τρόπαια. Το πλάνο που είχα από µικρός στο µυαλό µου έχει υλοποιηθεί".

To "θαύμα" του περσινού Ολυμπιακού δεν μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο τον Δημήτρη Μαυροειδή: " Οταν ήµουν ακόµα στην Ισπανία όλα τα παιδιά και εγώ είχαµε µείνει άναυδοι απ' αυτό που κατάφερε ο Ολυµπιακός.

Είχαµε παίξει αντίπαλοι στην πρώτη αγωνιστική των οµίλων και νικήσαµε πολύ εύκολα. Τότε µου έλεγαν οι συµπαίκτες µου ότι ο Ολυµπιακός δεν θα φτάσει ούτε στο Top-16. Κι όµως, κατάφερε όχι απλώς να περάσει, αλλά και να κατακτήσει το τρόπαιο. Το ζήλεψα όλο αυτό.

Το κλίµα, την υγεία και τη ζωντάνια που έβγαζε ο Ολυµπιακός. Αυτή η οµάδα έδειχνε να είναι φτιαγµένη για µεγάλα πράγµατα. Δεν τα παρατούσε ποτέ και έβλεπες στα µάτια των παιδιών ότι πάντα πίστευαν στη νίκη".

Oι σκέψεις του για την χρονιά που έρχεται: " Η φετινή Ευρωλίγκα απαιτεί να έχεις µεγαλύτερο και ποιοτικότερο ρόστερ, επειδή τα παιχνίδια είναι περισσότερα. Ο προσωπικός µου στόχος είναι να πετύχει η οµάδα. Αν γίνει αυτό, τότε και ο κάθε παίκτης παίρνει από ένα κοµµάτι της επιτυχίας. Πρωταρχικός στόχος της οµάδας είναι να κατακτήσει το πρωτάθληµα και το Κύπελλο. Στην Ευρωλίγκα θέλουµε να φτάσουµε στο φάιναλ φορ και στη συνέχεια όλα µπορούν να γίνουν".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ