ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μάντζαρης στο Sport24: "Τα μεταγραφικά σενάρια γράφονται επίτηδες"

Μάντζαρης στο Sport24: "Τα μεταγραφικά σενάρια γράφονται επίτηδες"
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο Sport24, τονίζοντας πως τα μεταγραφικά σενάρια γίνονται επίτηδες ώστε να αλλάξουν τις ισορροπίες στην ομάδα και τονίζει πως όλοι είναι συγκεντρωμένοι στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Λίγο μετά το τέλος της επιβλητικής εμφάνισης του Ολυμπιακού κόντρα στον Άρη, τον οποίο και κέρδισε με το εντυπωσιακό 98-53, κάνοντας το 1-0 στις νίκες στην ημιτελική σειρά στο ΣΕΦ, ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο Sport24.gr. Ο 25χρονος γκαρντ επεσήμανε πως άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στον μεγάλο στόχο της σεζόν, δηλαδή στην κατάκτηση του ελληνικού Πρωταθλήματος και επεσήμανε πως τα μεταγραφικά σενάρια που δημιουργούνται αυτό το διάστημα, πολλές φορές γίνονται και επίτηδες, είτε για να αποπροσανατολίσουν την ομάδα, είτε για να αλλάξουν τις ισορροπίες εντός της. "Όπλο μας είναι η άμυνα", σχολίασε ενόψει της συνέχειας.

-Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να αφήσεις ένας παίκτης και μία ομάδα πίσω της το Final-Four και να επικεντρωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα;

"Σίγουρα, στην αρχή μπορεί να είναι κάπως δύσκολο, αλλά ας μην ξεχνάμε πως ο πρώτος στόχος της ομάδας μας, όπως έχουμε πει από την έναρξη της σεζόν, είναι η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Πρώτος μας στόχος ήταν και είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Είναι κάτι που το θέλουμε πολύ τόσο εμείς, όσο και ο φίλαθλος κόσμος μας. Μπορεί να στεναχωρεθήκαμε που χάσαμε το Ευρωπαϊκό τρόπαιο στον τελικό του Final-Four, αλλά ό,τι έγινε στη Μαδρίτη έμεινε εκεί. Με το που γυρίσαμε στην Αθήνα είπαμε τώρα ξεκινάει το Πρωτάθλημα και εκεί συγκεντρωθήκαμε".

-Παίζεται αρκετά καλό μπάσκετ, κάτι που το έχετε αποδείξει τόσο στα playoffs της Euroleague, όσο και στο Final-Four, αλλά και τώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αισθάνεσαι πως έχετε φορτσάρει την κατάλληλη στιγμή;

"Κοίτα, πιστεύω πως είμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση. Όπως βλέπουμε όλοι οι παίκτες μας είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα ανά πάσα στιγμή, όλοι είναι έτοιμοι να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Όποιος μπαίνει μέσα στο παιχνίδι είναι πανέτοιμος και αυτό είναι σημαντικό για εμάς. Το ζητούμενο όμως είναι να διατηρήσουμε αυτή την καλή μας απόδοση, αλλά και την ετοιμότητα μας, στους τελικούς του πρωταθλήματος, γιατί εκεί θα κριθεί ο τίτλος. Όσο καλά και να παίζεις τώρα, αν δε παρουσιαστείς καλός, ικανός και έτοιμος στους τελικούς, το ότι παίζεις τώρα καλά δεν έχει καμία σημασία".

-Με την εμπειρία σου, τι θα πρέπει να κάνει σωστά ο Ολυμπιακός από εδώ και πέρα ώστε να κατακτήσει το Πρωτάθλημα;

"Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να συνεχίζουμε να παίζουμε την καλή και δυνατή άμυνα που μπορούμε να παίξουμε. Το έχουμε πει και άλλες φορές, και είναι η φιλοσοφία μας, πως η ομάδα μας ξεκινάει από την άμυνα. Και φαίνεται από τα παιχνίδια μας αυτό. Βλέπουμε πως αντίπαλες ομάδες που μπορούν να σημειώσουν 85 με 90 πόντους, καταφέρουμε να τις κρατάμε κοντά στους 70 πόντους. Το είδαμε αυτό περίτρανα τόσο στον ημιτελικό του Final-Four κόντρα στην ΤΣΣΚΑ που την κρατήσαμε χαμηλά στο σκορ, όσο και στα playoffs απέναντι στη Μπαρτσελόνα που της ρίξαμε αρκετά τον επιθετικό της μέσο όρο. Από εκεί ξεκινάμε λοιπόν, από την καλή μας άμυνα. Από εκεί παίρνουμε ενέργεια και βρίσκουμε ρυθμό. Αυτό θα είναι και το κύριο όπλο μας για να κατακτήσουμε το φετινό Πρωτάθλημα".

-Έχετε στο μυαλό σας να μην επαναληφθεί το σκηνικό που συνέβη όταν επιστρέψατε θριαμβευτές από το Λονδίνο το 2013; Ήσασταν φαβορί για το Πρωτάθλημα, αλλά τελικά το χάσατε με 3-0. Ζητούμε να μην υπάρξει εφησυχασμός;

"Σίγουρα, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Υπάρχουν παγίδες και θα πρέπει να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι, σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Τότε είχαμε κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ευρώπης, τώρα κιόλας δυστυχώς δεν το πήραμε ώστε να κάνουμε κουβέντα ότι το τρόπαιο θα μας άλλαζε τα μυαλά. Όπως έχουμε πει όμως ο μεγάλος στόχος της σεζόν ήταν και είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος στην Ελλάδα και θα τα δώσουμε όλα για να το κατακτήσουμε. Σίγουρα όλοι χαρήκαμε που πήγαμε στο Final-Four φέτος, φτάνοντας και στον τελικό, στεναχωρεθήκαμε όλοι μας πάρα πολύ που δεν κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό, αλλά αυτό πάει, τέλειωσε, και επιστρέψαμε στην πραγματικότητα της Ελλάδας. Το Πρωτάθλημα, λοιπόν, να πάρουμε για να είμαστε όλοι μας ευτυχισμένοι".

-Έχουν ήδη αρχίσει και κυκλοφορούν φήμες για συμπαίκτες σου, για τα συμβόλαια τους, για ανανεώσεις, για αποχωρήσεις, αλλά και για αφίξεις. Όλα αυτά επηρεάζουν μία ομάδα; Έχετε τον τρόπο σας και κλείνετε τα αυτιά σας σε όλα αυτά;

-Σίγουρα, σε όλα αυτά εμείς κλείνουμε τα αυτιά μας. Ξέρεις, πολλές φορές όλα αυτά τα σενάρια γίνονται και γράφονται επίτηδες, είτε για να αλλάξουν τις ισορροπίες μέσα στην ομάδα, είτε για να μας αποπροσανατολίσουν, δημιουργώντας θέματα μέσα στην ομάδα μας. Τα ξέρω καλά, έχω εμπειρία από αυτά, γιατί τα έζησα και εγώ πέρσι. Εμείς όμως δεν ασχολούμαστε καθόλου με όλες αυτές τις φήμες και καλό θα ήταν ούτε και ο κόσμος μας να μην ασχολείται με όλα αυτά. Εμείς είμαστε ενωμένοι και απόλυτα συγκεντρωμένοι στον στόχο μας, στο να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Όλα τα άλλα έχουν δευτερεύοντα σημασία".

Σε βίντεο η συνέντευξη με τον Βαγγέλη Μάντζαρη

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ