ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κινείται για Τζέιμς, εναλλακτική ο Χάντερ

Κινείται για Τζέιμς, εναλλακτική ο Χάντερ
INTIME SPORTS

Ο Τζέιμς είναι ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού για την θέση του σέντερ, έχοντας για εναλλακτική επιλογή τον Χάντερ. Μπράουν και Τζέρελς οι λύσεις για τον ρόλο του "αντι-Λο".

Ένα από τα καλύτερα αθλητικά "5άρια" της Euroleague βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο λόγος για τον 31χρονο (10/9/1983) Αμερικανό σέντερ, Σον Τζέιμς (2.08 ύψος), ο οποίος έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές σεζόν με την Μακάμπι Τελ Αβίβ την τελευταία τριετία (2011-2014).

Ο "δυναμίτης" Σον Τζέιμς είχε τεθεί αντίπαλος του Ολυμπιακού την σεζόν 2012-2013 (βλέπε φωτογραφία), στους ομίλους του TOP-16, σημειώνοντας καλές εμφανίσεις απέναντι στους Πειραιώτες, ενώ εκείνη την σεζόν επιλέχθηκε και στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα της Euroleague, έχοντας πραγματοποιήσει καταπληκτική χρονιά.

Στάθηκε άτυχος την περασμένη σεζόν καθώς αντιμετώπισε έναν τραυματισμό (κήλη στην μέση) με αποτέλεσμα να μπει στο χειρουργείο και να χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς, η οποία βρήκε τους Ισραηλινούς να κατακτούν την Ευρωλίγκα. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πήρε την απόφαση να τον αφήσει ελεύθερο και οι Πειραιώτες είναι έτοιμοι να... αρπάξουν την ευκαιρία.

Ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε επαφή με την πλευρά του παίκτη, ο οποίος και είναι θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά, αλλά θα χρειαστεί κιόλας (εφόσον συμφωνήσουν οι δύο πλευρές) να περάσει και με επιτυχία τα ιατρικά τεστ, κάτι που δεν συνέβη με τον Ποπς Μενσά-Μπονσού.

Ο Σον Τζέιμς πρόκειται για ένα "5άρι" με τα απαραίτητα αθλητικά προσόντα για την θέση, όντας αλτικός, δυνατός και γρήγορος, διαθέτοντας έφεση στο μπλοκ και στα ριμπάουντ. Πρόκειται για έναν "σκληρό" αμυντικό, που βγάζει ενέργεια στο παιχνίδι του, αλλά και για έναν αποτελεσματικό σέντερ στην επίθεση, καθώς έχει την ικανότητα να τελειώνει τις φάσεις κοντά στο καλάθι, ενώ είναι λειτουργικός και σε καταστάσεις πικ-εν-ρολ. Διαθέτει εμπειρία στην Euroleague, με τα στατιστικά του στην αγωνιστική σεζόν 2012-2013 να είναι τα εξής: 11.5 πόντοι, 6.5 ριμπάουντ, 63.7δ%, 74%β, 1.9 μπλοκ, 0.9 κλεψίματα.

Εναλλακτική λύση ο Χάντερ

Στο ενδεχόμενο που δεν προχωρήσει η περίπτωση του Σον Τζέιμς, εναλλακτική λύση για τον Ολυμπιακό είναι η επιλογή του Αμερικανού σέντερ, Οθέλο Χάντερ, που έχει μείνει ελεύθερος από την Σιένα. Οι Πειραιώτες είχαν συμφωνήσει μαζί του προφορικά, αλλά περίμεναν μήπως προκύψει κάποια καλύτερη περίπτωση, όπως και συνέβη με τον Σον Τζέιμς. Στο ενδεχόμενο, λοιπόν, που δεν ολοκληρωθεί το "deal" με τον πρώην σέντερ της Μακάμπι, τότε οι Πειραιώτες θα καταλήξουν στον Οθέλο Χάντερ.

Προβάδισμα ο Μπράουν

Ο Ολυμπιακός ψάχνει για "αντι-Λο" και ύστερα από το... ναυάγιο για την μεταγραφή του Μάλκολμ Ντιλέινι οι λύσεις για την θέση του γκαρντ είναι δύο. Ο 25χρονος Κάρλον Μπράουν (ελεύθερος από την Χαποέλ) και ο 27χρονος Κέρτις Τζέρελς (ελεύθερος από την Αρμάνι Μιλάνο), με τον πρώτο να έχει προβάδισμα. Η υπόθεση του δεύτερου δυσκόλεψε, καθώς στο παιχνίδι απόκτησης του μπήκε δυναμικά και η Ούνιξ Καζάν.

Ο στατιστικός πίνακας του Τζέιμς στην Euroleague:

Κινείται για Τζέιμς, εναλλακτική ο Χάντερ

Ο Σον Τζέιμς εν δράσει:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ