ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ίβκοβιτς: "Σκληρή η Σιένα"

Ίβκοβιτς: "Σκληρή η Σιένα"
INTIME SPORTS

Ο έλεγχος του ρυθμού σε κάθε ματς θα αποτελέσει το "κλειδί" για να καταφέρει ο Ολυμπιακός να πάρει την πρόκριση στη σειρά με τη Σιένα, ανέφερε ο κόουτς Ντούσαν Ίβκοβιτς στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησε τις δηλώσεις του κάνοντας αρχικά ένα σχόλιο: " Μετά το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό ξεκινήσαμε προετοιμασία ενόψει Σιένα. Δουλέψαμε πολύ μέσα στο Σαββατοκύριακο, έχουμε και στη συνέχεια προπόνηση. Ξέρουμε πως στους "8" όλες οι ομάδες είναι δυνατές".

Στη συνέχεια τόνισε: " Δεν έχει σημασία, μόνο, το πρώτο παιχνίδι, όπως λένε πολλοί, αλλά όλα τα ματς της σειράς. Πρέπει να ελέγξουμε την ενέργεια των παικτών μας, ειδικά, για τα δύο πρώτα παιχνίδια. Ψυχολογία και ρυθμός θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Δεν πίεσα τους παίκτες μου όλο αυτό το διάστημα, αλλά στο σημείο αυτό θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά".

Έπειτα πρόσθεσε: " Παίζουμε με μία Σιένα που είναι μία σκληρή ομάδα, η οποία έχει πολύ καλή οργάνωση, με εμπειρία και καλούς παίκτες. Με βάση τα νούμερα, διαθέτει την δεύτερη καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα, κάνει λίγα λάθη και ελέγχει πολύ καλά το παιχνίδι".

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς τόνισε στη συνέχεια: " Πρέπει να συνεχίσουμε στα προημιτελικά με τον ίδιο ρυθμό όπως κάναμε στο TOP-16 και να μην κάνουμε λάθη. Όχι όπως με τον Ηλυσιακό που κάναμε 19 λάθη. Να μην αφήσουμε τους Ιταλούς να πετύχουν εύκολα καλάθια. Πετυχαίνουν πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό και πρέπει να είμαστε πολύ καλοί στο σετ παιχνίδι.

Θέλω να δω σε τι κατάσταση θα είναι ορισμένοι παίκτες μου. Ο Τεόντοσιτς δεν προπονήθηκε τις τελευταίες 4 ημέρες και υπάρχει ένας προβληματισμός με την κατάσταση του. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας, ένας σπουδαίος πλέιμέικερ,πολύτιμος στο ροτέσιον της ομάδας.

Δεν έχει σημασία αν θα παίξουν ή όχι οι Καουκένας και ΜακΚάλεμπρ. Είναι σίγουρα πολύ καλοί παίκτες, αλλά η Σιένα έχει μία πολύ καλή ομάδα, μία πολύ καλή χημεία.

Δεν έχουν πίεση οι Ιταλοί αυτή την στιγμή. Η ήττα εναντίον της Ούλκερ μας άνοιξε τα μάτια και εκεί γίναμε Ολυμπιακός. Ωριμάσαμε, μας βοήθησε και γίναμε καλύτεροι. Πρέπει να ελέγξουμε το παιχνίδι για 40 λεπτά. Την Τρίτη πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι".

Στη συνέχεια ανέφερε: " Δεν περίμενα να παίξουμε τόσο άσχημα με τον Ηλυσιακό. Καλύτερα, βέβαια, που έτυχε αυτό σε ένα τέτοιο ματς, νωρίτερα δηλαδή, παρά στα ματς με την Σιένα.

Εμείς είχαμε μόνο δύο παιχνίδια πρωταθλήματος και το πρόγραμμα μας άλλαξε. Ήταν μία προειδοποίηση και θα πρέπει να σοβαρευτούμε".

Για τα παιχνίδια απέναντι στη Σιένα δήλωσε: " Σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να κοιτάμε πρώτα τον εαυτό ματς. Δεν μας νοιάζει πως θα παίξει ο αντίπαλος, σημασία έχει πως θα παίξουμε εμείς. Σίγουρα έχει αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού τους, αλλά παραμένει μία πολύ καλή ομάδα.

Πρέπει να προετοιμάσουμε το παιχνίδι μας. Περιμένουμε την βοήθεια του κόσμου, χρειάζεται να μας στηρίξει".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ