ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ίβκοβιτς: "Η ενέργεια απέναντι στην εμπειρία!"

Ίβκοβιτς: "Η ενέργεια απέναντι στην εμπειρία!"
INTIME SPORTS

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε για το ματς με τη Σιένα, τονίζοντας ότι η... ενέργεια αντιμετωπίζει την εμπειρία.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε για την τέταρτη αναμέτρηση με τη Σιένα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Σέρβος τεχνικός ανέφερε αρχικά: " Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Χθες παίξαμε από τη μεριά της τακτικής και της ομαδικότητας , όπως ακριβώς θέλαμε. Ήταν ένα παιχνίδι ενέργειας εναντίον της εμπειρίας".

Στη συνέχεια πρόσθεσε: " Δεχτήκαμε έναν πόντο ανά λεπτό για 35 λεπτά. Πετύχαμε όμως μια φοβερή αμυντική επίδοση και η ομάδα έτρεξε στον αιφνιδιασμό. Σίγουρα δεν μπορούμε να περιμένουμε ανάλογο ματς. Η Σιένα περιμένει διαφορετικό παιχνίδι και πιστεύω πως αύριο η ομάδα θα είναι έτοιμη. Σήμερα κάναμε προπόνηση όπως ακριβώς θα θέλαμε.

Εμείς έχουμε τρία προβλήματα μέσα στην ομάδα. Κάποιες ενοχλήσεις ο Πριντεζης, χωρίς να είναι κάτι σοβαρό, θεραπείες για Ντόρσεϊ και Λο και περιμένουμε να τους δούμε πάλι αύριο. Δούλεψε πολύ η ομάδα, τα παιδιά δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά και βγήκε αυτό που θέλαμε. Παίξαμε καλό μπάσκετ, δώσαμε μια καλή παράσταση και μας βοήθησε πολύ και ο κόσμος. Με τους τραυματισμούς χρειαζόμαστε την συμπαράσταση του κόσμου, θέλουμε να είναι ο έκτος παίκτης μας".

Όσον αφορά τον Έισι Λο δήλωσε: " Ο Λο έχει κάνει φοβερή προσπάθεια. Είχε χτυπήσει στο ματς με την Γαλατά, μας έλειψε πάρα πολύ στον τελικό, που αν ήταν στην διάθεσή μας μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Παρά τους τραυματισμούς που είχε, κάνει θεραπείες και βοηθάει πάρα πολύ.

Άλλαξε ομάδα και μετά την Παρτιζάν έκανε σπουδαία προσπάθεια αφού είχε μείνει 20 μέρες χωρίς προπόνηση, νομίζω μπορεί να μας βοηθήσει πάρα πολύ".

Παπανικολάου: "Νωπό το περυσινό παράδειγμα"

Από την πλευρά του, ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε: " Όλα τα παιδιά έχουμε συνειδητοποιήσει που ακριβώς βρισκόμαστε και τι πρέπει να κάνουμε. Υπάρχει στη μνήμη νωπό το περσινό παράδειγμα μετά από ένα ανάλογο παιχνίδι, οπότε υπάρχουν οι απαιτούμενες πληροφορίες στο μυαλό όλων μας. Δεν θέλουμε να αφήσουμε τον εαυτό μας να χαλαρώσει και να μην πάθουμε αυτό που πάθαμε πέρυσι. Θα είναι κρίμα για όλη την προσπάθεια που έχουμε να κάνει. Δεν λέω ότι ντε και καλά πρέπει να κερδίσουμε, απλά να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε. Αν η Σιένα παίζει καλύτερα, ας μας κερδίσει. Είναι πολύ όμορφο αυτό που συμβαίνει με τον κόσμο.

Όταν ξεκίνησε η σεζόν ακούγαμε ότι αυτή η ομάδα είναι η χειρότερη της τελευταίας δεκαετίας και δεν θα πάει πουθενά. Με την δουλειά και τις εμφανίσεις μας φτάσαμε ως εδώ και μετά τον αγώνα ακούσαμε κάποιους να λένε ότι έτσι ονειρεύονται τον Ολυμπιακό. Για όλους, ακόμα και για τα ξένα παιδιά που τους το μεταφέραμε, αυτό μας κάνει να νιώθουμε περηφάνια. Μακάρι να είναι μια νέα αρχή και από εδώ και πέρα το ΣΕΦ να θυμίζει άλλες εποχές και θα είναι ξανά όπως ήταν κάποτε.

Ο κόουτς είναι ουσιαστικά ο σύνδεσμος της παλιάς εποχής με την νέα, σε όλα τα επίπεδα. Είναι αυτός που φέρνει παλιές ωραίες αναμνήσεις στους φίλους του Ολυμπιακού και φέτος παλεύει με αυτή την ομάδα να δημιουργήσει κάτι καλό. Είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ κόσμου και ομάδας! Θέλουμε να κάνουμε κάτι ανάλογο στην άμυνα και θα δούμε αν μπορούμε να αποδώσουμε το ίδιο ή καλύτερα.

Δύο με τρεις φορές το έχω δει το κάρφωμα που έκανα στο βίντεο! Ήθελα να το δω. Απλός άνθρωπος είμαι και εγώ, μου έλεγαν ότι έκανα μια ωραία φάση και ήθελα να την δω. Μέσα στον αγώνα δεν καταλαβαίνεις την ενέργεια που κάνεις. Συμφωνώ στο ότι ήταν το καλύτερο κάρφωμα που έχω κάνει μέχρι τώρα. Από την αρχή της σεζόν σκεφτόμουν πως αν έχω την ευκαιρία, θα βγάλω στο γήπεδο την συγκεκριμένη φάση. Έπαιξε ρόλο πως ήταν μεγάλη η διαφορά και αισθανόμουν άνετα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ