ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ζωή χωρίς τον Αγραβάνη

Η ζωή χωρίς τον Αγραβάνη
INTIME SPORTS

Οι τραυματισμοί δεν σταματούν στον Ολυμπιακό, με τον Δημήτρη Αγραβάνη να μένει εκτός δράσης για τους επόμενους τρεις μήνες. Διαβάστε ποια είναι τα δεδομένα από εδώ και πέρα.

Πάνω που υπήρξε αισιοδοξία στον Ολυμπιακό, με τις επιστροφές των Λοτζέσκι και Πρίντεζη, πως η ομάδα θα παίξει πλήρης από εδώ και στο εξής, ήρθε ο τραυματισμός του Δημήτρη Αγραβάνη να προσγειώσει άπαντες στην πραγματικότητα. Ο Έλληνας φόργουορντ υπέστη κάταγμα σκαφοειδούς και θα χρειαστεί να φοράει γύψο για 1,5 μήνα, ενώ η επιστροφή στη δράση υπολογίζεται στους τρεις μήνες.

Τι σημαίνει αυτό; Πως οι Πειραιώτες θα στηριχτούν σε μεγάλο βαθμό στους Μπρεντ Πέτγουεϊ και Γιώργο Πρίντεζη στη θέση "4". Όλα αυτά σε πολύ κακό χρονικό σημείο, καθώς αφενός ξεκινούν οι υποχρεώσεις για το Tοp-16 απέναντι στη Μάλαγα κι αφετέρου ο Αγραβάνης τραυματίστηκε λίγες ώρες μετά την εκπνοή της διορίας για την μεταγραφική ενίσχυση των ομάδων της Euroleague.

Μια κατάσταση, η οποία θυμίζει αρκετά εκείνη της περασμένης σεζόν. Τότε, ο Έισι Λο τέθηκε νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν λίγα 24ώρα πριν το τέλος των μεταγραφών, υποχρεώνοντας τον Ολυμπιακό να βρει άμεσα αντικαταστάτη. Όπως είχε δηλώσει και ο Γιώργος Μπαρτζώκας οι "ερυθρόλευκοι" είχαν μόνο μια ημέρα για να βρουν παίκτη, καταλήγοντας τελικά στον Μάρντι Κόλινς.

Οι περιπτώσεις μπορεί να είναι διαφορετικές, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει ενδεχόμενη μεταγραφική κίνηση από πλευράς "ερυθρολεύκων". Δεδομένου όμως ότι αν αποκτηθεί παίκτης, θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον δεύτερο γύρο του Top-16, δηλαδή στην 8η αγωνιστική.

Η σημασία του Αγραβάνη

Ο Γιώργος Πρίντεζης βρισκόταν εκτός δράσης από τις 9 Οκτωβρίου. Έτσι, "άνοιξε ο δρόμος" για τον Δημήτρη Αγραβάνη, ώστε να δείξει δείγματα του ταλέντου του. Ο 20χρονος φόργουορντ ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις, δίνοντας σημαντικές λύσεις στους 'ερυθρόλευκους" σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις καλύτερες εμφανίσεις του Έλληνα άσου σε πρωτάθλημα και Euroleague.

Ημερομηνία Παιχνίδι Σκορ Πόντοι Ριμπάουντ Ranking
26 Οκτωβρίου 2014 Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρόδου 93-65 16 6 19
7 Νοεμβρίου 2014 Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 57-62 8 9 12
13 Νοεμβρίου 2014 Ολυμπιακός-Γαλατασαράι 93-66 10 3 9
20 Νοεμβρίου 2014 Ολυμπιακός-Βαλένθια 77-76 8 10 7
23 Νοεμβρίου 2014 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 80-55 11 3 12
30 Νοεμβρίου 2014 ΚΑΟΔ-Ολυμπιακός 64-82 12 1 18

Τι γίνεται με Πέτγουεϊ και Πρίντεζη

Μετά τον τραυματισμό το βάρος, αναπόφευκτα, πέφτει στις πλάτες των Μπρεντ Πέτγουεϊ και Γιώργου Πρίντεζη. Κι αν για τον Αμερικανό είναι μια συνηθισμένη μέρα στο γραφείο, για τον "Πρι" δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Έχοντας επιστρέψει από τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης για 2,5 μήνες, περίπου, δεν θα είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να μπει σε αγωνιστικό ρυθμό παίζοντας περισσότερα από 15 λεπτά.

Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από τον τραυματισμό του Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος ελλείψει λύσεων στη θέση "3" αναγκάστηκε να παίξει πάνω από 30 λεπτά σε κάποια παιχνίδια. Κάπως έτσι ήρθε και ο τραυματισμός στο παιχνίδι με την ΑΕΚ (03/11).

Μόνο 2 παιχνίδια πλήρης στο "4"

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν έχει δώσει μόλις δύο παιχνίδια έχοντας στη σύνθεσή του τρεις παίκτες να αγωνίζονται στη θέση "4" (Πρίντεζης, Πέτγουεϊ, Αγραβάνης). Το πρώτο ήταν ο προημιτελικός Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Το δεύτερο ήταν αυτό του περασμένου Σαββάτου (27/12) πάλι απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο ΣΕΦ αυτή τη φορά. Αυτά ήταν και τα μοναδικά παιχνίδια που υπήρξε απαρτία στη συγκεκριμένη θέση για το 2014.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ