ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στον Ημιτελικό Κυπέλλου

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Κακή εμφάνιση, ήττα και αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό που έχασε τον πρώτο τίτλο της σεζόν, στο γήπεδό του. Το Sport24.gr σχολιάζει την εμφάνιση των ερυθρόλευκων απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Με τρεις σερί νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό έκλεισε τη σεζόν 2015-2016, με τρεις σερί νίκες άνοιξε την περίοδο 2016-2017 ο Ολυμπιακός. Το 6-0 ήταν εντυπωσιακό, όμως στο ματς που έκρινε σε μεγάλο βαθμό τον πρώτο τίτλο της φετινής χρονιάς, οι Πειραιώτες δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ηττήθηκαν στο γήπεδό τους από τους "πράσινους" ( 67-77 ) και αποκλείστηκαν από τον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο θα διεκδικήσει η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ με τον Άρη, πιθανότατα στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 19 Φεβρουαρίου. Πλην του Βαγγέλη Μάντζαρη και του Γιώργου Πρίντεζη, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είχε άλλον παίκτη του σε καλή βραδιά, με τον Σπανούλη να είναι εκτός ρυθμού και τους Μπιρτς - Λοτζέσκι το ίδιο. Το Sport24.gr σχολιάζει την εμφάνιση των 11 παικτών που χρησιμοποίησε απόψε ο Έλληνας τεχνικός.

2. ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ (βασικός, 0 πόντοι, 1 ριμπάουντ σε 8 λεπτά)

Πενταδάτος, όμως πρόλαβε να παίξει μόλις 1:14 πριν αντικατασταθεί από τον Πάτρικ Γιανγκ. Επέστρεψε στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν προτιμήθηκε από τον Μιλουτίνοφ μετά από ένα εξαιρετικό εννιάλεπτο του Γιανγκ, αλλά και πάλι αντικαταστάθηκε γρήγορα. Κακό βράδυ για τον Αμερικανό που τραυμάτισε και το γόνατό του. Δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα και αυτό "πόνεσε" τους Πειραιώτες, ειδικά στο δεύτερο μέρος που ο Κρις Σίνγκλετον έκανε ό,τι ήθελε στον τομέα των ριμπάουντ.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (βασικός, 7 πόντοι, 3/8 σουτ, 1 ασίστ, 5 λάθη σε 24 λεπτά)

Έπαιξε επτά λεπτά στην πρώτη περίοδο, αλλά δεν ήταν καλός. Είχε ένα άστοχο τρίποντο, τρία λάθη και καμία ασίστ. Έβαλε το πρώτο του καλάθι στο 18' και το δεύτερό του δυο φάσεις αργότερα, υπό ασφυκτική πίεση. Ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο με λάθος (πάτησε γραμμή), αλλά λίγο αργότερα έβαλε μεγάλο τρίποντο για να δώσει το προβάδισμα (41-40) στην ομάδα του που έτρεχε ένα μικρό σερί 7-0 και βρισκόταν πίσω στο σκορ για 14 λεπτά! Δεν έδωσε κάτι περισσότερο. Ήταν φανερά εκτός ρυθμού εξαιτίας του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες εβδομάδες.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (βασικός, 13 πόντοι, 5/9 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 28 λεπτά)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Πήρε την πρώτη προσπάθεια του Ολυμπιακού, έβαλε πλάτη τον Τζεντίλε μα αστόχησε. Ίδιο ήταν το αποτέλεσμα και στο δεύτερο σουτ που έκανε, πριν βάλει το πρώτο του καλάθι μετά από επιθετικό ριμπάουντ. Στο έβδομο λεπτό έκανε ένα καταπληκτικό μπλοκ στον Σίνγκλετον, μα συνέχισε να είναι άστοχος. Μέχρι να βάλει γκολ-φάουλ για το 21-23 σε ένα σημείο του αγώνα που ο Παναθηναϊκός έδειχνε να κυριαρχεί. Συνέχισε να "χτυπάει" τον Τζεντίλε και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ήταν η πιο συνεπής επιλογή του Ολυμπιακού στην επίθεση. Είχε πάθος, ενέργεια, είχε πείσμα για να κερδίσει, αλλα δεν ήταν η βραδιά του.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (βασικός, 4 πόντοι, 1/3 σουτ, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 23 λεπτά)

Έπαιξε και πάλι όλο το πρώτο δεκάλεπτο, όμως η στατιστική του ήταν παντελώς άδεια! Δεν πήρε σουτ, δεν μάζεψε ριμπάουντ, δεν έδωσε ασίστ. Έπαιξε ελάχιστα στη δεύτερη περίοδο, έμεινε για 23 λεπτά συνολικά στο παρκέ και φάνηκε περισσότερο στην ένταση με τον Κέι Σι Ρίβερς. Έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (βασικός, 16 πόντοι, 3/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3 ασίστ σε 25 λεπτά)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Πήρε ένα... "τρελό", εκτός ισορροπίας σουτ στο έβδομο λεπτό και έκανε το 9-6 μέσα σε αποθέωση, πριν βάλει και δίποντο στην επόμενη επίθεση. Έσωσε μια επίθεση για το 13-12 και έφτασε γρήγορα τους επτά πόντους. Ήταν ο καλύτερος του Ολυμπιακού στο πρώτο δεκάλεπτο, μαζί με τον Γιανγκ που "έβγαλε" 9 σερί λεπτά. Πέτυχε τρίποντο για το 31-31 στο 21' και έφτασε τους 10 πόντους, έβαλε κι άλλο για το 63-70 που κράτησε τους γηπεδούχους ζωντανούς. Ήταν ο MVP της ομάδας του, έκανε εξαιρετική εμφάνιση και στα δυο μέρη του γηπέδου, χρειαζόταν ένα τέτοιο ματς για να νιώσει ξανά δυνατός.

1. ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ (3 πόντοι, 1/4 σουτ, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 19 λεπτά)

Έβαλε δύσκολο υπό πίεση τρίποντο για το 18-18 στο 13', αλλά αυτό ήταν το μοναδικό του καλάθι στον αγώνα. Κακός ο Αμερικανός, δεν "τράβηξε κουπί" στην επίθεση, παρά το γεγονός ότι έπαιξε πολύ. Πρέπει να βοηθήσει περισσότερο στο σκοράρισμα, διότι αν δεν το κάνει, ο Ολυμπιακός θα έχει πρόβλημα στα κλειστά παιχνίδια όπως το αποψινό.

4. ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ (6 πόντοι, 2 ριμπάουντ σε 19 λεπτά)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Μπήκε πολύ γρήγορα στο ματς, μόλις ένα λεπτό πριν το τζάμπολ. Έβαλε το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού που έμεινε χωρίς σκορ για τέσσερα λεπτά, πέτυχε και δεύτερο για το 6-6. Έβγαλε εννέα σερί λεπτά χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα, έπαιξε άλλα τρία για να φτάσει τα 12 στο πρώτο μέρος και το κοντέρ του σταμάτησε στα 19. Όσο καλά ξεκίνησε, τόσο... αδιάφορος ήταν στη συνέχεια. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι δεν τροφοδοτήθηκε και αναλώθηκε περισσότερο σε σπριντ πάνω-κάτω στο παρκέ.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (5 πόντοι, 2/3 σουτ, 2 ριμπάουντ σε 12 λεπτά)

Δεν έδωσε κάτι στον Ολυμπιακό στα πέντε λεπτά που έπαιξε στο πρώτο μέρος. Με τη διαφορά στους έξι (49-55) αστόχησε στο τρίποντο που θα άλλαζε το momentum του αγώνα, έβαλε όμως ένα λίγο αργότερα για το 58-64. Όσο ο Πρίντεζης είναι υγιής, τόσο ο Παπαπέτρου θα παίζει 10-12 λεπτά και θα δυσκολεύεται να βρει ρυθμό στην επίθεση.

9. ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΓΟΥΟΤΕΡΣ (3 πόντοι, 1/2 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 2 λάθη σε 11 λεπτά)

Θετικός στα έξι λεπτά που χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο μέρος, χωρίς πάντως να σκοράρει. Έβαλε το πρώτο του καλάθι (ένα δύσκολο τρίποντο) στο 32' για να μειώσει στους έξι (49-55) και έμεινε εκεί. Θα δώσει πράγματα στον Ολυμπιακό, αλλά απόψε δεν έκανε το κάτι παραπάνω.

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (2 πόντοι, 3 ριμπάουντ σε 9 λεπτά)

Επιστρατεύθηκε στα τέλη της δεύτερης περιόδου για να μαρκάρει τον Μπουρούση. Ήταν ο τρίτος σέντερ στο rotation του Σφαιρόπουλου. Στην πρώτη του φάση ανάγκασε τον "Μπουρού" να κάνει βήματα, μα λίγο μετά έκανε επιθετικό φάουλ και "έσβησε" το καλό του ξεκίνημα. Γύρισε στα μέσα της τέταρτης περιόδου και έβαλε καλάθι μετά από επιθετικό ριμπάουντ που μάζεψε τη διαφορά στους τέσσερις, χωρίς να προσφέρει κάτι περισσότερο.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (8 πόντοι, 2/4 σουτ, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 22 λεπτά)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο και το έπαιξε ολόκληρο, πήρε γρήγορα το πρώτο του σουτ, μα βρήκε σίδερο από τα 6μ.75. Στην επόμενη έχασε τη μπάλα από τον Ρίβερς που σκόραρε εύκολα στον αιφνιδιασμό και στην μεθεπόμενη ήταν και πάλι άστοχος σε ελεύθερο σουτ από την περιφέρεια. Έβαλε το πρώτο του καλάθι στο 18' για να μειώσει στους τρεις (24-27), ήταν το μοναδικό του στο πρώτο μέρος. Πέτυχε άλλο ένα στο δεύτερο, μα έμεινε χαμηλά και μακριά, πολύ μακριά από τα στάνταρ που είχε πιάσει μέχρι πριν από έναν μήνα. Ο Αμερικανός περνάει μια περίοδο αγωνιστικής κάμψης, ίσως και αναμενόμενης μετά τα τρομερά διαδοχικά ματς που είχε κάνει σε Ελλάδα και Ευρώπη στα τέλη του 2016.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ