ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκοπόρο: "Είναι πολύ ταλαντούχος"

Γκοπόρο: "Είναι πολύ ταλαντούχος"
INTIME SPORTS

Ο κόουτς του "Florida air academy", Όμπιν Γκοπόρο μίλησε για τον Γιάννη Παπαπέτρου, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Ο Όμπιν Γκοπόρο που δούλεψε με τον Γιάννη Παπαπέτρου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3" για την νεαρό Έλληνα.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3":

Για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: " Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Ιωάννη. Θέλω οι άνθρωποι του Ολυμπιακού να μάθουν ότι πήραν έναν πολύ καλό παίκτη κι ένα πολύ καλό παιδί. Δεν μίλησα με κανέναν από τον Ολυμπιακό, ούτε καν με τον Ιωάννη ακόμα".

Για την πρώτη του συνάντηση με τον Παπαπέτρου: " Όταν τον συνάντησα για πρώτη φορά, είδα ότι έχει πολλά προσόντα, όμως έπρεπε να δυναμώσει. Και την επόμενη μέρα τον έβαλα στο γυμναστήριο.Έχει καλό σουτ, καλή πάσα. Όμως έπρεπε να δυναμώσει για να παίξει στο αμερικανικό στυλ του μπάσκετ".

Για την δουλειά που έκανε ο Παπαπέτρου: " Δούλευε πολύ σκληρά. Ξυπνούσε νωρίς το πρωί, έτρωγε πρωινό, πήγαινε στο σχολείο, έτρωγε το μεσημέρι και μετά στο γυμναστήριο και όλη μέρα προπόνηση. Αυτό γινόταν Δευτέρα-Παρασκευή και ενώ του έδινα ρεπό μου ζητούσε να κάνουμε προπόνηση και το Σάββατο και την Κυριακή".

Για το σχολείο που φοίτησε: " Είναι στρατιωτικό σχολείο και υπάρχει πειθαρχία. Πρέπει να έχεις κοντό μαλλί, να έχεις από μέσα το πουκάμισό σου! Την Πέμπτη φορούν όλοι γραβάτα! Βοηθάει η πειθαρχία γιατί προετοιμάζουμε ανθρώπους για το κολέγιο και για την πραγματική ζωή".

Για το τι του είπε όταν αποφοίτησε: " Δεν του έδωσα συμβουλή. Ήξερε τι ήθελε και ήξερα ότι θα γινόταν επιτυχημένος αθλητής. Του είχα πει ότι έχεις λαμπρό μέλλον, είσαι πειθαρχημένος, θα πετύχεις".

Για το αν είναι δύσκολη η φοίτηση στο συγκεκριμένο σχολείο: " Θα ήταν δύσκολο για τον οποιοδήποτε να αφήσει το σπίτι του και να έρθει εδώ. Τους λείπουν οι γονείς, τα αδέρφια, οι φίλοι. Γίνεται σκληρή δουλειά εδώ. Οι Ευρωπαίοι δεν δίνουν μεγάλη σημασία στα βάρη, όσον αφορά στην ανάπτυξή τους γιατί φοβούνται ότι τα βάρη την σταματούν. Ο Ιωάννης όμως ήταν συνέχεια στο γυμναστήριο και το δούλευε".

Για την καλύτερη στιγμή του με τον Ιωάννη: " Σχεδόν κάθε μέρα στην προπόνηση ήταν ευχαρίστηση για μένα. Σ' ένα ματς νικούσαμε με 20 πόντους και δεν έβγαινε από το ματς! Του έλεγα βγες να ξεκουραστείς να προετοιμαστείς για το επόμενο ματς, δεν έβγαινε! Μετά το junior high ήθελε να πάει το καλοκαίρι σπίτι του. Του είπα μείνε εδώ να δουλέψεις να φτιάξουμε το σώμα σου για να είσαι έτοιμος για το κολέγιο. Ήταν σκληρή απόφαση την πήρε όμως αφού μίλησε και με τους γονείς του.

Μια μέρα μετά το γυμναστήριο τον πήρα σπίτι μου και του είπα Γιάννη, θέλω να μιλήσεις με κάποιον. Δεν πίστευε στα αυτιά του! Του είπα είναι ο προπονητής του Ντιουκ! Μίλησε με τον Σιζέφσκι! Στη συνέχεια με τον Ντόνοβαν και μετά με τον Ανιέρ και τον Μπαρνς (σ.σ.: από το Τέξας όπου και κατέληξε), που του είπε είσαι πολύ καλός και θα `ρθω να σε δω. Πράγματι ήρθαν αρκετές φορές και τελικά εκεί κατέληξε".

Για το αν βελτιώθηκε από όταν αποφοίτησε: " Είναι παίκτης για όλες τις θέσεις. Είναι πολύ καλός ριμπάουντερ πλέον και βελτιώθηκε πάρα πολύ μέσα σ' ένα χρόνο".

Για το αν έχει τα φόντα για να μπει στο draft: " Ναι τον βλέπω να έρχεται στο ΝΒΑ σε λίγα χρόνια. Είναι πολύ ταλαντούχος. Μπορεί να βγαίνει από το πικ εν ρολ και να πασάρει και να σουτάρει. Αυτό θέλει το ΝΒΑ".

Για το πρόγραμμα στο σχολείο μετά τα μαθήματα: " Μεταξύ 7-9 δεν κινείται τίποτα. Ως τις 10 έχουν ελεύθερη ώρα και μετά τις 10 όλοι είναι στα δωμάτιά τους. Είναι πολύ καλό πρόγραμμα! Οι γονείς το λατρεύουν! Ηταν πολύ μικρός όταν ήρθε (σ.σ.: 16 ετών) και πειθάρχησε. Οι γονείς του ήξεραν που ερχόταν".

Για την συμμετοχή του ίδιου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ: " Η καλύτερη ανάμνησή μου ήταν το ότι έπαιξα απέναντι στον Ντράζεν Πέτροβιτς".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ